Rauma ull från Norge

Vi har en tid sneglat efter ett lite tjockar ullgarn och valet föll till slut på Vams från Rauma ull i Norge.

Vams består av 100% ull som, stickas med stickor 5-6 mm som med fördel också kan tovas för att få en riktigt varmt resultat till tex sockor/tossor. 

Vi har en hel del fina färger redan nu i butiken men pga nutidens hårda åtgång av garner fick vi inte alla färger som vi beställt. Men håll utkik i butiken för ni vet, den som väntar på någon gott....

Följ länken här så kommer du till Raumas sida med lämpliga mönster, en del kan du ladda hem gratis och en del kan du beställa via oss men då behöver du maila innan så tveka inte att höra av dig om du har frågor kring Raumas garner eller mönster. Observera att mönstren från Rama är skrivna på norska men ändå hyfsat lätta att följa. 

 

Mönsterhäfte Rauma

Vi har tagit hem ett mönsterhäfte med flera fina modeller som du kan sticka med garner från Rauma. Många av modellerna stickas i Rauma finull. Klick på knappen så kommer du till en översikt där du ser samtliga modeller som ingår i mönsterhäftet. Så många fina mönster för endast 79 kronor.

 
BLÄDDRA I HÄFTET
 

Sockor

Det här nya häftet innehåller flera mönster på fina sockor, stickade Raumas garn Gammelserie som vi också har i webbshoppen. Klicka på knappen nedan för att se samtliga sockor som ingåri mönsterhäftet.

 
BLÄDDRA I HÄFTET
 

Vantar
Det här mönsterhäftet har vi haft ett tag men vill ändå tipsa. Många fina modeller att sticka både till barn och vuxna. Passande garner Raumas Gammelser men även Rauma Finull funkar. 

 
BLÄDDRA I HÄFTET