Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Välkomna till årets 1a nyhetsbrev där vi presenterar 3 sköna viner från Cune samt 1 riktigt skön nyhet från vår egen mästerbryggare. 

Läs & må gott kära vänner!Cune Gran Reserva 2014 - SB.84161 - 249kr

Cune Gran Reserva är producerad av handskörade druvor från vingårdar i Rioja Alta. Den alkoholhaltiga jäsningen ägde rum i rostfria tankar. Efter jäsningen med skalmaceration som ger färg och struktur till vinet och med efterföljande malolaktisk jäsning så har vinet lagrats i både amerikanska och franska ekfat följt av lagring i flaska i totalt 36 månader.

Nyanserad, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka bär, dill, kanel, choklad, korinter, tobak och vanilj.

Cune Verdejo 2019 - SB.80147 - 129kr

Detta ungdomliga vita vin är producerat av den gröna druvan Verdejo. Efter pressningen flyttas musten till rostfria ståltankar där jäsningen ägde rum i kontrollerad temperatur. Detta gör att de primära aromerna av frukt och blommor som kännetecknar druvan extraherades och behölls.

Fruktig och ungdomlig smak med inslag av meloner, persika, päron, örter och citrus.

Cune Monopole Blanco Seco 2019 - SB.84162

Druvor av 100% Viura. Vinet är jäst på temperaturkontrollerade ståltankar.

Ljust gul färg. Torrt och friskt med inslag av blommor, päron, äpple och vinbär. Frisk och balanserad syra med ett långt bra avslut.

CUNE (Compañia Vinicola del Norte de España)

är Riojas näst äldsta vinhus, och blev etablerat 1879 av bröderna Asua. Cune blev snabbt populärt som varumärke då spanjorerna tyckte det var svårt att uttala firmans hela namn, sedan dess har varumärket nästan byggts upp av sig själv. Cune ligger i Rioja Alta vid byn Haro.
Cune har en av Spaniens äldsta samlingar med Riojaviner och är fortfarande familjeägd. Cune är känd för sina Imperial viner som har haft stor framgång i över 50 år och blivit utsedd som Spaniens bästa vin av internationella vinskribenter.


Mohawk In The Bag Winter Warmer 4,7% - SB.35407 - 29,90kr

 Nu är julen slut men vintern håller i sig ett tag till.

Oavsett om tomtens säck innehöll det du önskat dig eller ej så lovar vi att du inte behöver köpa grisen i säcken om du väljer den här ölen. 

In The Bag är en fyllig och rund bitter i engelsk stil. Bryggd på bästa engelska palealemalt, två sorters karamellmalt och rostad arom- och bärnstensmalt som ger kroppen i ölet.

Humlesorterna Challenger, East Kent och Styrian Golding ger balans i beska och arom. 

Som vanligt ett mästerverk från Mr.Mohawk........./Gonzo  


Marquis de Beys Red 2016 - SB.22325 - 199kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat, något utvecklat, fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.

Domaine des Tourelles grundades av franske Francois-Eugène Brun år 1868 i Chtaura. Familjen var ursprungligen jordbrukare med en djup förståelse för miljö och naturligt jordbruk.

I vineriet används naturliga metoder och ingen elektricitet behövs för kylning, vid framställning av röda viner. Allt sker naturligt. Firman återvinner också allt mtrl och pressrester etc. så inget går till spillo. 

Domaine des Tourelles räknas som en av de allra främsta vinproducenterna i Mellanöstern och vinerna har erövrat flera internationella utmärkelser. Financial Times har förtjust utnämnt det till "Libanons mest förföriska vinegendom".

Munskänken 14,5P

Din Vinguide Sofia Ander "Ett Guldkorn som lyser upp i mörka tider"

+ Recension

Den bästa och fram allt mest smakrika biljetten till Libanon just nu.


ZundertTrappist 10 10% - SB.11708 - 35,90kr

Trappistenbrouwerij De Kievit är ett av två trappistbryggerier som ligger i Nederländerna. Bryggeriet är en del av klostret Maria Toevlucht som ligger i staden Zundert. Klostret där Zundert bryggs tillhör Cistercians of strict Observance - även känd som Trappister. Munkarna och nunnorna i denna order lever enligt Benediktens regel. De lever efter ordet "Ora et Labora" - "be och arbeta".

Ölet har en djup, rödbrun färg med en vacker, ljust beige skumkrona. Doften är kryddig och ger antydningar av torkade frukter, katrinplommon, mörk sirap, kanel, lite choklad och pomerans. Smaken är fyllig, mjuk och balanserad med en fin humlebeska. Den karakteristiska Zundert-kryddan återvänder subtilt i eftersmaken. Ölet serveras bäst vid en temperatur från 10 till 14° C.

Ett öl att avnjuta i soffan, med er käresta slumrandes på axeln, när klockan slår sent och julafton snart är förbi, gott och mysigt. 


Tynt MeadowEnglish Trappist Ale 7,4% - SB.11449 - 37,90kr

Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire

Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla deras trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den plot där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835.

Dess doft innehåller antydningar av mörk choklad, lakrits och rika fruktsmaker. Ölet är mahognyfärgad, med en subtil, varm röd nyans och med en bestående skumkrona. Ölet är fylligt och balanserar smaken av mörk choklad, peppar och fikon. Det lämnar en varm och torr finish i munnen. Med en lätt fruktighet och de varma tonerna av den engelska humlen ger den en smak av röd frukt. Eftersmaken är överraskande gnistrande.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.