Fina helger önskar vi alla SVN-vänner!

Julen närmar sig med stormsteg och vi från SVN vill passa på att tacka för en intensiv och innehållsrik höst. Både vi och våra medlemmar har genomfört många spännande event och vi är väldigt glada att startskottet för vår satsning i väst, från Lindholmen Science Park i Göteborg, var så uppskattat och välbesökt. Även det senaste seminariet med Richard Barrett var väldigt välbesökt. Med glädje kan vi också konstatera att flera nya medlemmar tillkommit under hösten.

Slutet på året har bjudit på ett rikt innehåll med Zoom-glögg och seminarier där vi bland annat lanserade vår populärversion av förstudien ”Hållbar digitalisering” och Anette Novak, generaldirektör på Statens medieråd, berättade om deras arbete med medie- och informationskunskap samt guide om integritet på nätet.

Vi avslutar året med flaggan i topp och ser fram mot 2021. Innan dess önskar vi er en riktigt God Jul & Gott Nytt År. Ta hand om er och varandra så ses vi på nya året!

 

Vännerna på SVN


Medlemsglögg via Zoom från Gamla Stan

Den 16 december gick traditionsenligt årets medlemsglögg av stapeln från Lilla Nygatan i Gamla Stan, i år förstås digitalt. Vi hann med både mingel, summering av året och lansering av populärutgåvan av SVN:s förstudie «Hållbar digitalisering». Anette Novak från Statens Medieråd medverkade och berättade bl a om deras guide om integritet på nätet och arbete med medie- och informationskunskap.   


Etablering i väst - Hur kan vi styra mot hållbarhet?

SVN kraftsamlar i väst och den 30 november hade vi ett välbesökt webbinarium som sändes från Lindholmen Science Park i Göteborg. Filip Johnsson, professor i uthålliga energisystem, Chalmers tekniska högskola, berättade om hur vi kan styra mot hållbarhet och om sin färska studie som bl a pekar på att det finns risk att företagen ”grönmålar” genom att fokusera på mål där de redan presterar bra.

Heleen De Goey, hållbarhetsutvecklare på AFRY berättade om tjänstedesign och sin syn på hållbarhetsutveckling, med exempel bl a från Göteborgs stad. Deltagarna fick medverka med sin syn på hållbarhet och vad ett första steg vad kan vara för att nå de globala målen utifrån Agenda 2030.


Uppskattat webbinarium av vår hedersmedlem Richard Barrett lockade många deltagare

Richard Barrett höll ännu ett uppskattat webbinarium om personlig och organisatorisk utveckling med hjälp av digitala lärmoduler. Vår styrelseledamot Patrik Andersson modererade samtalet. Läs mer och se inspelningen på vår webb.


Hållbar digitalisering – beställ vår förstudie

SVNs förstudie Hållbar digitalisering är färdig och du kan nu beställa ett sammandrag av studien. Mejla namn och organisation till info@svnsweden.se så skickar vi intressant läsning i pdf-form direkt efter helgerna.


Från oss alla till er alla önskar vi en riktigt

God Jul och Gott Nytt År

Box 2035 | Lilla Nygatan 13 | 10311 Stockholm | 073-0896162
 info@svnsweden.se | Hitta till oss

facebooktwitterlinkedininstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.