Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM JANUARI

Foto: Jesper Anhede

Nytt år och nya tag!

Hoppas ni har haft en skön julledighet och laddat batterierna! Vi alla får kämpa på med att följa restriktionerna och vi försöker att umgås utomhus. Därför fortsätter vi att tipsa om miljöer som passar för detta ändamål. Efter all god mat och diverse sötsaker vi har ätit så kanske det kan vara skönt att röra på sig?

Vi önskar er God fortsättning!


Elljusspår

Under årets mörkaste månader behöver vi allt ljus vi kan få för att må bra. Känner du till alla elljusspår som finns både i och utanför Skara eller finns det kanske fler att upptäcka? Dessutom finns Hälsans stigar i flera av våra tätorter. Läs mer

Utegym

Det finns gym, och så finns det gym- utomhus. Vilket ju passar väldigt bra i dessa pandemitider! I Petersburg hittar du ett utegym med både hinderbana, ett antal stationer samt en yta för stretchning. Samtidigt får du frisk luft och skogens positiva inverkan. Läs mer

Grillplatser

Mat smakar alltid godare utomhus, eller hur? Även om det är kallt så är det inte så dumt att grilla tillsammans med några vänner. Men var kan man grilla i Skara? Några förslag hittar du här.


Jullovstips!

Under jullovet kan du återigen hitta KLUB-skyltar försedda med QR-koder på 14 familjevänliga platser runt om i Skaraborg. Skanna koderna med din telefon så får du upp ljudboken som är kopplad till respektive kommun. Åk runt i Skaraborg, upptäck de olika platserna och samla ihop ditt alldeles egna ljudboksbibliotek! I Skara hittar du skylten i Olins park. Läs mer

Konstutställning

Skarakonstnären Anders Lundgren visar sina tavlor i Veterinärmuseets café till och med februari månad. Tavlorna är även till försäljning. Museet öppnar igen den 7 januari. Läs mer 


Ny medarbetare

Turistbyrån har fått en ny medarbetare efter att Ann-Mari Engh har slutat. Hon heter Camilla Andersson och jobbar fram till sista juni. Hon kommer även att bemanna Stadshusets kontaktcenter så ni kommer säkert stöta på henne framöver!


Inte ensam!

Vi människor behöver varandra. Med tanke på restriktionerna för vilka vi kan umgås med så är risken stor att många känner sig ensamma. Så varför inte ringa någon som du inte pratat med på länge? Eller bjuda grannen på en kopp kaffe utanför huset? Fler bra tips på vad vi kan göra för varandra hittar du här.


Öppet i Olins park

Den lilla paviljongen i Olins park är inte bara ett glasscafé sommartid. Den håller öppet året runt och här serveras goda falafelrullar som snabbt har blivit poppis i stan!

På Gång-bladet

Det görs tyvärr inget På gång-blad för januari heller. Håll gärna utkik i vår evenemangskalender där vi fyller på så fort vi får in något evenemang, vare sig det är på en fysisk plats eller hålls digitalt. 


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turism  turistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.