Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Lump of Coal Dark Holiday Stout är en flytande tröst i mörkret. Det är en djup, rik, söt stout med en lätt rökig touch som förgyller . Denna bryggd är så mörk som öl kan bli bli, så svart som kol. Häll upp, låt ölet skumma, slå er ner i er Chesterfield och bara njut.  

Ridgeway Brewing grundades 2002 av bryggmästaren Peter Scholey och hans fru Vanda. Namnet kommer från den gamla handelsvägen som slingrar sig genom den engelska landsbygden mellan små städer som har funnits i tusentals år och anpassat sig till de föränderliga tiderna. "Anledningen till att vi valde namnet Ridgeway, förutom att leva på det, var att vi hoppas kunna skapa varaktiga upplevelser, tro på långsiktighet och älskar att vara utomhus."


Marquis de Beys Red 2016 - SB.22325 - 199kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat, något utvecklat, fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.

Domaine des Tourelles grundades av franske Francois-Eugène Brun år 1868 i Chtaura. Familjen var ursprungligen jordbrukare med en djup förståelse för miljö och naturligt jordbruk.

I vineriet används naturliga metoder och ingen elektricitet behövs för kylning, vid framställning av röda viner. Allt sker naturligt. Firman återvinner också allt mtrl och pressrester etc. så inget går till spillo. 

Domaine des Tourelles räknas som en av de allra främsta vinproducenterna i Mellanöstern och vinerna har erövrat flera internationella utmärkelser. Financial Times har förtjust utnämnt det till "Libanons mest förföriska vinegendom".

Munskänken 14,5P

Din Vinguide Sofia Ander "Ett Guldkorn som lyser upp i mörka tider"

+ Recension

Den bästa och fram allt mest smakrika biljetten till Libanon just nu.


ZundertTrappist 10 10% - SB.11708 - 35,90kr

Trappistenbrouwerij De Kievit är ett av två trappistbryggerier som ligger i Nederländerna. Bryggeriet är en del av klostret Maria Toevlucht som ligger i staden Zundert. Klostret där Zundert bryggs tillhör Cistercians of strict Observance - även känd som Trappister. Munkarna och nunnorna i denna order lever enligt Benediktens regel. De lever efter ordet "Ora et Labora" - "be och arbeta".

Ölet har en djup, rödbrun färg med en vacker, ljust beige skumkrona. Doften är kryddig och ger antydningar av torkade frukter, katrinplommon, mörk sirap, kanel, lite choklad och pomerans. Smaken är fyllig, mjuk och balanserad med en fin humlebeska. Den karakteristiska Zundert-kryddan återvänder subtilt i eftersmaken. Ölet serveras bäst vid en temperatur från 10 till 14° C.

Ett öl att avnjuta i soffan, med er käresta slumrandes på axeln, när klockan slår sent och julafton snart är förbi, gott och mysigt. 


Tynt MeadowEnglish Trappist Ale 7,4% - SB.11449 - 37,90kr

Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire

Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla deras trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den plot där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835.

Dess doft innehåller antydningar av mörk choklad, lakrits och rika fruktsmaker. Ölet är mahognyfärgad, med en subtil, varm röd nyans och med en bestående skumkrona. Ölet är fylligt och balanserar smaken av mörk choklad, peppar och fikon. Det lämnar en varm och torr finish i munnen. Med en lätt fruktighet och de varma tonerna av den engelska humlen ger den en smak av röd frukt. Eftersmaken är överraskande gnistrande.


Portal Dry White 375ml - SB.8364 - 99kr

Quinta do Portal är en familjeproducent med flera generationer bakom sig och numera med Pedro Mansilha Branco i spetsen. Firman framställer bordsviner från Douro, Moscatel och Port viner. Totalt har man 100 hektar vingårdar i Douro. Vingårdarna ligger på olika höjd och vetter åt olika håll vilket ger ett komplext urval av druvor för högsta kvalitet.

Gyllene färg, medelsöt smak med friskhet, inslag av gula äpplen, citrus, nötter, honung och kryddor. Serveras med is som en aperitif, med tonic och en citroncest som drink eller kyld till färska bär, patéer och kallskuret. Restsötma 53 g/L.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.