Nyhetsbrev med senaste nytt från Energisystem. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Lysande Julnyheter

Energisystem önskar er alla en riktigt God Jul

Vi vill tacka alla våra kunder och samarbetspartners för det gångna året. 

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna en kollega

 

Dela nyhetsbrevet:

FacebookLinkedInTwitter
 

Södra väljer värmetåliga Intenz HT samt Docker för belysning i massafabrik

Bra belysning är en förutsättning för säkerhet och produktivitet. Varma arbetsplatser är inget undantag. I Linje 2-hallen på Södras massafabrik i Mörrum är det väldigt varmt, framförallt under sommartid.

Den tidigare belysningen klarade inte av värme och långa drifttider. Genom utbyte till Intenz HT samt Docker har man valt en tekniskt och miljömässigt hållbar lösning, som dessutom ökar belysningskvaliteten och säkerheten i den varma hallen

 
Projektblad
 
 
Intenz HT
 
 
Intenz
 
 
Docker
 
 

Ystad hamns nya Färjelägen 7 och 8 i slutskedet av entreprenaden

Ystad hamn har anlagt två nya färjelägen med byggstart 2019. Nu befinner vi oss i projektets slutskede och vill därför bjuda på en förhandstitt trots att slutlig inriktning av mastbelysningen återstår. 

Energisystems Titan vann upphandlingen och 143st armaturer har levererats till projektet.  

Huvudentreprenör för projektet är Aarsleff och Bravida utför el-entreprenaden. 

 
Ladda ner bildspel
 
 
Titan
 
 

Åhus hamn väljer Intenz för belysning av lagertält

"Vi fick presenterat Intenz och tyckte den passade bra utifrån format. Sen har vi även utvärderat tre andra armaturer, men Energisystem hade överlägset lägsta beräknade energiförbrukning, bäst ljusutbyte lm/W, bäst garantitid, samt klarade att hålla nere antalet armaturer i sin beräkningsmodell utan att erbjuda sämre belysningsstyrka."

-Martin Svensson, Åhus hamn

 
Intenz
 
 

Smålandshamnar Oskarshamn fortsätter uppgraderingen av belysningsanläggningen

Hos Smålandshamnar i Oskarshamn har man fortsatt att uppgradera mastbelysningen under 2020. 

Energisystem har projekterat belysningen för hela hamnen och åtgärderna sker etappvis. 

Utöver mastbelysningen har Intenz och LED-limpan installerats i magasin och truckgarage. 

 
Titan
 
 
Intenz
 
 
LED-limpan
 
 

Södra Cell Mönsterås installerar Intenz i Valsförråd

Södra Cell i Mönsterås har tillsammans med Assemblin bytt ut belysningen till Intenz i Valsförråd. Vi kommer att återkomma till detta projekt framöver. Intenz har också installerats i massablocket. 

Södra har också gått vidare med att installera LED-limpan i Energiblockets trapphus. 

 
Intenz
 
 
LED-limpan
 
 

T8-lysrören fasas ut – dags för byte till LED-limpan

De nya ekodesignkraven för belysning (EU 2019/2020) börjar gälla 1 september 2021. Detta medför en utfasning av T8-lysrör från och med 1 september 2023.

Energisystem har ersättaren – LED-limpan. Förutom att förbättra ljusnivåerna och få bort kvicksilvret ur anläggningen halveras installerad effekt.

2x36W ersätts med LED-limpan S
2x58W ersätts med LED-limpan M

LED-limpan är europatillverkad av kvalitetskomponenter för lång livslängd. Armaturen går att serva. LED-limpans chassi är både slagtåligt (IK10, 30J) och återvinningsbart. Detta gör LED-limpan till en självklar del i omställningen till den cirkulära ekonomin. 

 
LED-limpan
 
 

IP67-klassad kopplingsbox till Titan och Modus

Nu finns en IP67-klassad kopplingsbox till Titan och Modus. Boxen möjliggör att gå upp med en 5-ledare i masten istället för separata kablar för matning och styrning. Boxen levereras med kontaktdon och kablar förmonterade.

Detta är ett tillbehör. Artikelnummer: 77 666 42

 

Den cirkulära ekonomin

"Genom att använda material mer effektivt kan deras livslängd och värde öka. Samtidigt minskar både uttaget av ny råvara och deponeringen av avfall."
-Ur regeringens pressmeddelande rörande omställning till cirkulär ekonomi

Energisystems strategi för att möta den nationella målsättningen 

För att maximera nyttjandet av varje produkt som levereras till kund måste tillverkaren ha filosofin att tillhandahålla högsta kvalitet och därmed det mest hållbara alternativet. Detta är den enskilt viktigaste parametern när det gäller val av leverantör. Ett synsätt vi delar med de tillverkare vi idag samarbetar med.


Hållbara produkter genomsyras av kvalitetstänk från design till återvunnen råvara. Minsta komponentval, utformning och funktion sammanflätas genom smart produktdesign där material och total miljöpåverkan vägs på guldvåg.


Man värderar produktens helhet där livslängd, förnybara material och energieffektivitet beräknats innan tillverkningsprocessen startar. Först när utvärderingen visar lägsta möjliga miljöpåverkan kan prototyptillverkning bli aktuell.

Efter tester som visat produktens förträfflighet utreds övriga faktorer som produktionseffektivitet, fraktvägar och återföring till kretsloppet.

När man väger in resursåtgången under produktens livscykel framträder ett tydligt mönster: Kvalitet lönar sig!

Fler och fler företag inser lönsamheten i att satsa på en genomtänkt, hållbar produkt framför en billig. När det kommer till belysning utgör ägandet, inte investeringen, merparten av ekonomisk och miljömässig påverkan. Att välja lägre kvalitet är således både miljövidrigt och ekonomiskt dåraktigt.  

Svårigheten vi ibland upplever med att sälja hållbara produkter handlar om kundens tröghet i omställningen till den cirkulära ekonomin.

Detta är något vi brinner för att förändra och det blir bara lättare för var dag som går. Energisystem spår en lysande framtid.

 

Upphandlingskriterier för LED-armaturer

Vi har tagit fram en armaturspecifikation för att underlätta inköp och upphandling av LED-armaturer.

Detta dokument omfattar LED-strålkastare för mastbelysning. I ett upphandlingsförfarande är det viktigt att redan vid upprättande av handlingar säkerställa att en hållbar kvalitetslösning vinner.

Ställs inte tydliga krav kommer framtida problem i form av långa diskussioner om likvärdighet och i värsta fall en undermålig belysningslösning.

Förutom att leverera enligt ljusberäkning ska en armatur avsedd för mastbelysning vara hållbar för fysiska och elektriska påfrestningar. Armaturen ska också leverera år efter år och ha generösa garantier. Kontrollmätningar av ljuset ska inte visa oförutsedda avvikelser över tid. Välj därför kvalitet för att undvika framtida säkerhetsrisker på arbetsplatser inom hamn, industri och flyg. För att inte tala om fotbollsplaner och andra idrottsanläggningar som blir obrukbara kvällstid då belysningskraven inte längre uppnås.

 
Armaturspecifikation
 
 

Årets julklapp

Årets julklapp går till Alzheimerfonden till förmån för forskningen mot Alzheimers sjukdom.

 
Mer information
 
 

Inköpsboken

Inköpsboken innehåller aktuellt produktsortiment, inspirerande installationsbilder, en smidig ersättningstabell och mycket mer. Kontakta oss så skickar vi ett gäng. 

 
Inköpsboken
 
 

Energisystem AB
Riksvägen 22 
611 70 Jönåker
0155-975 50  
www.energisystem.se 
info@energisystem.se

 

Tipsa en kollega om lysande nyheter

 
 

 

Sociala medier

FacebookLinkedInTwitterYouTube
 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här