Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

God Jul & Gott Nytt År!

 

2020 är snart till ända och reflekterar vi tillbaka så har vi haft ett väldigt annorlunda år! 

En pandemi vid namn Covid19 eller ”Corona” svepte in över världen och förändrade hela vårt levnadssätt.

Vi kan inte längre träffa Er kunder fysiskt som tidigare, vi kan inte gå på teater och idrottsevenemang och vi kan framförallt inte längre träffa nära och kära som tidigare.

Detta har gjort att många blir helt ensamma och isolerade från omvärlden.

Speciellt nu i juletid då många av våra äldre normalt sett sitter och väntar på barn och barnbarn ska komma och hälsa kan det bli extra ensamt.

Så det jag önskar i ”julklapp” av Er är att Ni ska ta några minuter av Er tid och ringa till släkt och vänner, höra hur de mår och bara berätta lite alldagliga saker från ditt liv. Jag vet att det gör skillnad!

 

Har pandemin haft något gott med sig då?

Ja, absolut!

Vi har hittat nya arbetssätt och metoder för möten som spar på både tid och miljö.

Vi har utbildat oss till att bli effektivare. Istället för långdragna möten på annan ort, så får vi många korta ”webinarier” med de viktigaste nyheterna inom våra arbetsområden.

Organisationer har sett över hur vi jobbar och vart vi jobbar ifrån. Begreppet ”jobbar hemifrån” är här för att stanna.

 

Det har också kommit en hel del produkter och lösningar som hjälper till att minska smittspridning och säkerställa social distansering.

Vi har presenterat lösningarna fortlöpande här i UTD under året och vi kommer att fortsätta presentera aktuella nyheter i takt med att de presenteras på marknaden.

 

Nu lackar det mot jul och vi behöver alla lite vila och återhämtning.

Jag hoppas att Ni alla håller Er friska och krya, samt får en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År och vi ser fram emot att träffa Er igen 2021!

 

Som ett bra alternativ till den traditionella julklappen, kommer Göthes Säkerhet i år att skänka en gåva till barncancerfonden.

Lars Brandt

 

 

P.S kom ihåg att du som är kund inom Falun och Borlänge kan få kostnadsfri utkörning!

Öppna dörrar säkert & smidigt med mobilen

Med Accessy öppnar du snabbt och enkelt upp låsta dörrar med din mobil. Och du kan smidigt dela access med både anställda, kunder och samarbetspartners.

Accessy är öppet system som redan är integrerat med de flesta marknadsledande leverantörerna av digitala låssystem. Du kan enkelt addera Accessy till det du redan har och slipper kostsamma installationer.

Källhänvisning: Text och bild från accessy


Dörrautomatik - DWSR102BT

Digiway SR är en elektromekanisk slagdörrsautomatik med returfjäder och motor för både inner- och ytterdörrar.

Tack vare den kompakta elmotorn är automatiken mycket diskret och tyst, samt saknar traditionell hydraulik som ofta ger det typiska ”dörrpyset”.

Digiway SR levereras som en komplett automatik godkänd enligt EN16005 med High Performance och Low Energy i samma enhet. LCD-display med svensk text,

BLE modul som erbjuder möjligheten att programmera via en app i telefonen, montageplatta, kåpa, loggbok, svensk manual, radiomottagare och en radiosändare ingår alltid.

Källhänvisning: Text och bild från CDVI


NOKĒ HD & HD+ Smarta hänglås med bluetooth

HD & HD+ är kraftiga hänglås som kontrolleras via bluetooth istället för nyckel. Hänglåsen är motståndskraftiga mot manipulering tillika vädertåliga. Lämpar sig därför bra i tuffa industriella utemiljöer. Som tillval finns bygelskydd. 

Källhänvisning: Text och bild från NOKĒ 

Nya tolkningar och tillägg till SSF normer!

SSF 1092, Tillägg T1 2020-12-03 Mekaniska låshus för fast montering - Inbrottsskydd – Krav och provning

Avsnitt 6.2.6.2 i SSF 1092, Regelns förreglingsmotstånd med borrskydd - Borrprov klass 1 - 3.

Borrvinkeln i provet har förtydligats med ny text samt med ny figur. Läs mer >

 

SSF 1093, Tolkningsdokument 2020-12-03 Elektromekaniska lås för fast montering – Inbrottsskydd –Krav och provning

Avsnitt 6.2.6.2 i SSF 1093, Regelns förreglingsmotstånd med borrskydd - Borrprov klass 1 - 3.

Borrvinkeln i provet har förtydligats med ny text samt med ny figur. Läs mer >

 

SSF 1095, Tolkningsdokument 2020-12-11 Elektromekaniska slutbleck för fast montering– Inbrottsskydd –Krav och provning

Avsnitt 5.6 Manipulation, Tabell 1 i SSF 1095.

I Tabell 1 under avsnitt 5.6 Manipulation, har krav 5.6.3 Manipulation av kablage samt krav 5.6.4 Manipulation med elektromagnetism kompletterats med refererande standards och tillämpbar level (nivå) för provningen. Läs mer >

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

Mats Sundberg började på Göthes som lagerarbetare 1983. Då började han som praktikant och arbetade bl a tillsammans med sin far Göran Sundberg. Efter två år på lagret så tog Mats steget in på Låsverkstaden.  Mats har dock inte varit anställd av Göthes i 36 år utan har gjorde några uppehåll för att sedan komma tillbaka.

-Göthes är en bra arbetsgivare och jag har haft mycket roligt på företaget. Göthes har gått igenom många förändringar sedan jag först satte min fot här 1983 som praktikant säger Mats och syftar främst på när Göthes Lås gick ihop med Dala teleservice.

Idag ansvarar Mats för låsverkstaden och kundmottagningen. Det inkluderar tillverkning av låscylindrar samt nycklar. Han hjälper också de kunder som besöker Göthes Säkerhet med lås och beslag.

Framöver ser Mats med tillförsikt att företaget fortsätter att växa med bibehållen hög service. Detta är enligt Mats utmärkande för Göthes Säkerhet som tills inte allt för länge sedan har tagit sig igenom en jobbig period av ombyggnation.

-I och med att vi växer så har vi  byggt om vår låsverkstad och kundmottagning för att höja service, arbetsmiljö och säkerhet säger en glad Mats och fortsätter förklara.

-Möjligheterna framöver är Göthes Säkerhets nya säkerhetskoncept. Låsverkstaden med mekaniken i grunden kompletteras med passersystem och larm. Detta är en svårslagen kombination där kunden har allt från ett och samma företag.

På fritiden spenderar Mats mycket tid åt fiske, oavsett vatten eller is.


Levande ljus

Nu tändas tusen juleljus. Här följer Brandskyddsföreningens 5 bästa tips för att de inte ska orsaka bränder.

1. Var ingen träskalle
Ära vare Gud i höjden, använd inget gjort i slöjden. Ljusstakar ska stå stadigt, ha rätt dimensioner för ljuset – och tillverkas i obrännbara material.

2.  Fördela ansvaret
Den som tänder ljusen ska släcka ljusen. Använd en mobilpåminnelse, och sätt en dekal vid ytterdörren som påminner dig om att släcka ljusen. 

3. Rensa riskerna
Vad vore julen utan vackra dekorationer, gardiner och dukar? Desto tråkigare om de brinner upp för att de placerats vid ett levande ljus. 

4. Placera värmeljusen klokt
Värmeljus som står tätt kan bli så varma att stearinet antänds. Fukt som samlas i aluminiumkoppen kan skapa en ångexplosion som välter ljuset. 

5. Ha släckutrustningen redo
Om ett levande ljus får tag i en gardin så hinner du inte springa ut i garaget för att hämta brandfilten eller släckaren.


För att förbygga eventuell spridning av Covid-19 samt förenkla din vardag med onödiga resor erbjuder vi nu ert företag kostnadsfri utkörning av beställningar i orterna Falun och Borlänge.

Läs mer om erbjudandet eller ring vår Order & Kundservice 010-483 40 60


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.