Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God Jul och Gott Nytt År!

2020 har minst sagt varit ett tufft år, på många sätt. Sedan mars månad har det mesta vi gör, i våra yrkesroller men också privat, påverkats av den pågående pandemin. Som kommun har vi arbetat för att upprätthålla våra verksamheter för dig som Kumlabo eller företagare och det är tack vare våra fantastiska medarbetare som det har varit möjligt.

Vi vet är ni är många som har och har haft det tufft under denna period men vi tror att Kumlaborna finns där för att handla och äta lokalt för att på så sätt stötta det lokala näringslivet.

Vi har sedan några veckor tillbaka påbörjat utdelningen av våra julklappar till medarbetarna och vi hoppas på att många passar på att utnyttja sina presentkort redan nu innan jul.

Nu blickar vi framåt mot 2021 och kanske att ni, precis som vi, längtar efter att allt ska vara som "vanligt" igen.

Vi vill i och med årets sista nyhetsbrev önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Hälsningar

Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande
Daniel Jansson-Hammargren, kommundirektör


Syntronic expanderar i Kumla!

Företaget Syntronic övertog för ett par år sedan kretskortstillverkningen här i Kumla. Man har sedan dess hyrt en drygt 2 000 kvadratmeter stor lokal hos Ericsson.

I slutet av november flyttade man in i nya lokaler i samma byggnad. De nya lokalerna är på drygt 8 000 kvadratmeter vilket innebär att man nu har fyrdubblat sina lokaler! En åtgärd som dessutom skapar nya jobbmöjligheter.

Företagets VD Roger Lindholm informerar att denna strategiska satsning i Kumla gör det möjligt att intensifiera kretskortstillverkningen och samtidigt ägna sig åt högkvalificerad serieproduktion. De nya lokalerna i Kumla är utrustade med avancerad teknik för att effektivt hantera morgondagens teknik. Lindholm berättar också att investeringen i Kumla redan genererat nya kontrakt som exempelvis med marknadsledande företaget Saab i Karlskoga.

Grattis och bra jobbat Syntronic!


Torsdagen den 3 december öppnades portarna till den nystartade restaurangen Brödernas. 

Brödernas kommer att vara öppet sju dagar i veckan med lite senare kvällstider på fredagar-söndagar.

Deras inriktning är exklusiva hamburgare och vi hälsar Brödernas välkomna till Kumla och kan intyga att det var sting i deras "Dirty Burger"!

CompCor arbetar med kompetensutveckling för tillverkande industri. CompCor erbjuder anställda, varslade och permitterade anställda inom tillverkande industri möjligheter till kompetensutveckling på grundläggande kunskapsnivå samt omställning till industri 4.0.

ComCor är fullt finansierade av Europeiska socialfonden och projektet pågår till slutet av 2022. Läs mer på www.mitc.se/compcor eller kontakta Klas Brynte på 070-5340282 eller klas@alfrednobelsp.se för mer information


Presentkort gynnar det lokala näringslivet

Kumla Promotion säljer presentkort som enbart kan användas i Kumla hos handlare, restauranger och frisörer. Under 2020 har bland annat Kumla kommun, inför sommaren och nu även som julklapp, gett presentkort till sina anställda.

- Årets försäljning av presentkort slår alla rekord och det är roligt att pengarna stannar i Kumla, säger Anneli Nilsson från Kumla Promotion. Många företag i Kumla har köpt presentkort till sina anställda och under pandemin kommer presentkorten att kunna användas vid köp hos alla företag i Kumla och inte enbart hos Promotions medlemsföretag, avslutar Anneli.Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.