Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

 

Ännu en vecka med champagne, en ljuvlig Trappist & sist men inte minst den "herrejösses-magi" vi är bortskämda med i Charme från Niepoort -

 Augustin Cuvée CXVI Blanc de BlancBrut Nature Premier Cru -

SB.92383 - 685kr

100% Chardonnay ifrån 1er Cru i Avenay Val d´Or skördat i september 2014. Naturlig jäst och ingen filtrering, lagrat på ek och krus. Denna champagne har väldigt låg dosage och är en Brut Nature.

Mycket torr och frisk, med inslag av mogen stenfrukt, citrus, bröd, kex och nötter. Lång och elegant avslutning med fin och krämig mousse.

Vinet släpps på Systembolagets exklusiva sortiment 15 december och finns i en mycket begränsad volym.

Dina Viner Per Bill - 92P + - "En ung fräsch champagne med torr elegant frukt"

Champagne Augustin håller till i den lilla byn Avenay Val d`Or där Marc och hans fru Emaneulle styr verksamheten. Båda två har en bakgrund ifrån vinfamiljer, Marcs far började redan på 70-talet med ekologisk och biodynamisk vinproduktion, något som Marc har fortsatt med och är en av få producenter i området som arbetar så md hela sin produktion. Totalt har de 9 Ha i Avenay Val d`Or och i Vertus. 


Tynt MeadowEnglish Trappist Ale 7,4% - SB.11449 - 37,90kr

Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire

Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla deras trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den plot där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835.

Dess doft innehåller antydningar av mörk choklad, lakrits och rika fruktsmaker. Ölet är mahognyfärgad, med en subtil, varm röd nyans och med en bestående skumkrona. Ölet är fylligt och balanserar smaken av mörk choklad, peppar och fikon. Det lämnar en varm och torr finish i munnen. Med en lätt fruktighet och de varma tonerna av den engelska humlen ger den en smak av röd frukt. Eftersmaken är överraskande gnistrande.


Tinta Roriz, Touriga Franca m fl växer som traditionell field blend i Vale de Mendiz på 350 möh. Jorden är rik på skiffer, vinrankorna i snitt 70 år gamla, flera är äldre än 100 år. Efter handskörd och noggrann selektering fottrampades druvorna i stora granit-kar(lagares), för en så skonsam krossning som möjligt. Jäsningen startar snabbt och aromer och färg utvinns effektivt samtidigt som vinet blir mjukt och elegant. Vinet fick mogna i 15 månader i små franska ekfat.

Klarröd färg, stor doft av körsbär, teblad och mineral. Smaken är rikt fruktig med inslag av körsbär och jordgubbar, örtkryddor, mineral, ek och choklad, tanninerna är sammetslena och vinets elegans påminner om en klassisk Bourgogne. Passar till rätter av kött och fågel med smakrika tillbehör, gärna svamp, lök, rostade rotfrukter och vitlök. God att dricka som sällskapsvin och till en ostbricka.

93p, Robert Parker / 17,5p, Jancis Robinson / 94p ++, Dina Viner Per Bill 


De Sousa Cuvée des Caudalies Grand Cru Blanc de Blanc - SB.95059 - 699kr  

Ekologisk och Biodynamisk odlad Chardonnay som kommer ifrån olika Grand Cry byar i Côtes de Blanc. 100% vinifikation på fat och med ca 50% reserve vin. Genomsnitt ålder på vinstockarna är ca 60 år. ca 5 gram restsocker

Komplex och mycket frisk smak med inslag av fat, mogen gul stenfrukt, torkade aprikoser, ananas, marsipan, rostade nötter, bröd och citrus.

De Sousa är en liten familjeproducent som drivs av Erik, hans fru Michelle och deras barn, Charlotte, Julie och Valentin.

De håller till i Grand Cru byn Avize i hjärtat av Côte de Blanc. Med sina 11 Ha så producerar de ca 70 000 flaskor om året med en genomsnitt ålder på sina vinstockar på ca 45 år och man odlar chardonnay i grand cru-byarna Avize, Oger, Cramant och Le Mesnil sur Oger samt odlar pinot noir i Aÿ och Ambonnay.

De har arbetat i 20 år med Biodynamisk vinodling och produktion, de har varit certificerade  i 10 år. 

Basvinerna jäser i äggformade ekfat och man tillsätter ingen jäst vid tillverkningen av basvinerna. 

Din Vinguide Sofia Ander "Storhet som väntar på att få blomma ut"

92p, Per Bill Dina Viner 


Marquis de Beys Red 2016 - SB.22325 - 199kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Sedan blandas vinet och lagras 18 månader på franska ekfat både nya och äldre fat.

Nyanserat, något utvecklat, fylligt o kraftigt vin med stora inslag av mörka bär, svarta vinbär, kryddor, lakrits, peppar, fat och örter. Mjuka runda tanniner med en mycket elegant avslut. Ett vin som kan lagras länge för den som har tålamod.

Domaine des Tourelles grundades av franske Francois-Eugène Brun år 1868 i Chtaura. Familjen var ursprungligen jordbrukare med en djup förståelse för miljö och naturligt jordbruk.

I vineriet används naturliga metoder och ingen elektricitet behövs för kylning, vid framställning av röda viner. Allt sker naturligt. Firman återvinner också allt mtrl och pressrester etc. så inget går till spillo. 

Domaine des Tourelles räknas som en av de allra främsta vinproducenterna i Mellanöstern och vinerna har erövrat flera internationella utmärkelser. Financial Times har förtjust utnämnt det till "Libanons mest förföriska vinegendom".

Munskänken 14,5P

Din Vinguide Sofia Ander "Ett Guldkorn som lyser upp i mörka tider"

+ Recension

Den bästa och fram allt mest smakrika biljetten till Libanon just nu.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.