Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2020


Klubbinformation


 

Snart är det dags att avrunda ett mycket annorlunda år, där vi också konstaterar att vi haft ett rekordår i antal spelade rundor.

Innan vi blickar framåt så summerar våra kommittéer lite om säsongen som varit, vänligen ta del av nedan.
Vi hoppas nu att ett vaccin kan göra vår tillvaro mer normal och blickar fram emot golfsäsongen 2021.
Fram till dess så hoppas vi att ni besöker vår makalöst fina träningsanläggning DRIVE IN, mer information om den finner ni på vår hemsida DRIVE IN

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!


Betala Årsavgiften via Min Golf-vinn tillbaka spelavgiften

 

Precis som de senaste åren så kommer ni kunna betala er årsavgift via MinGolf under hela januari. Avgifterna läggs upp 1 januari och kan alltså betalas via webben fram till den 31 januari. Av alla er som väljer att betala sin avgift via Min Golf så kommer vi att lotta ut en person som får hela sin spelavgift återbetald på sitt konto!

Det är viktigt att man klickar i alla avgifterna för att hela årsavgiften ska bli betald. Årsavgiften är ju uppdelad i tre delar, en spelavgift, en städavgift och en medlemsavgift så dessa behöver man klicka i alla tre innan man går vidare med betalningen.

När ni betalar årsavgiften på webben så tänker vi på miljön samtidigt som vi sparar tid och pengar.

Vill man inte betala via webben så faktureras det elektroniskt i februari med förfallodag på fakturan den 29 februari. Vi kommer 2021 inte skicka ut pappersfakturor via brev.

Ni som har autogiro kommer avgiften fortsatt att dras varje månad som tidigare, och ingen elektronisk faktura skickas ut. Vill man ha en elektronisk faktura, så hör ni av er till oss så hjälper vi er med det.

Vid frågor kring faktureringen så mejlar ni till j.raskinen@karlstadgk.se (tillbaka 12/1)

 

Om ni klickar på länken så kommer ni till en instruktionsfilm om hur man går tillväga för att betala avgiften via Min Golf:


Öppetider Jul och Nyår

 

Kansli: Från den 21 december till den 12 januari har kansliet jul- och nyårsstängt.

Vid brådskande ärenden kan ni maila oss på info@karlstadgk.se, så tar vi hand om dem när vi är tillbaka!

DRIVE IN: Öppet, bokning sker via MATCHi, se hemsida för mer information.

Shop: Julöppet 19-20 december kl. 10.00-14.00, sen stängt januari ut.

Resturang: Stängt, finns intresse för catering kontakta Abdul på 070-074 25 84.

 

 


KOMMITEÉR


Tävling

 

Till slut kom den igång, den av så många efterlängtade tävlingssäsongen. 

Flertalet tävlingar i början av säsongen uteblev, men sedan, med vissa begränsningar i scorekortshantering, flaggan lämnad orörd i hål, publikförbud och utan några gemensamma prisutdelningar genomförde vi från juli månad en lite annorlunda tävlingssäsong.

 

Glädjen i att ändå kunna tävla fanns ju, så det var inte svårt att fylla tävlingarna med deltagare. När intresset för att delta i tävlingar är stort är det extra viktigt att den som anmält sig till en tävling också kommer till start. Att inte dyka upp, eller att avboka sig efter anmälningstidens slut och när startlista publicerats skapar problem, inte bara för klubben och tävlingskommitten. Det gör också spelare som inte kom med på grund av att det var fulltecknat, faktiskt missat chansen att delta i just den tävlingen. Vi önskar gärna se en bättring på den punkten.

 

Vi vill tacka alla medlemmar som så välvilligt ställt upp som forecaddies, starters och andra insatser då vi genomfört klubbens tävlingar. Det är roligt när vi är många som hjälps åt och det ger även klubben ett gott renomme. Vi fick beröm och bra betyg av Tournament director för bra fungerande organisation och väl genomförd tävling på Teen tour future som var i september.

 

Förhoppningsvis kan vi genomföra tävlingar enligt plan under 2021.

Det är ju dock inget som vi kan påverka så hoppet står till en friskare vår och sommar. Kanske lösningen heter vaccin.

Tills dess får vi alla hjälpas åt att följa rekommendationer och se tiden an och så ser vi fram mot tävlingssäsongen 2021.

 

Marie Salevik

Ordförande tävlingskommitten

 

 


Utbildning

 

Den 1 mars 2020 infördes ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blev nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.

Några av fördelarna:

  • Mer rättvisande. Ett snittsystem reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet, som i mångt och mycket baseras på din allra bästa förmåga.
  • Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
  • Globalt. Din handicap blir jämförbar med spelare från hela världen. Som resande golfare kan du spela med och mot andra spelare på lika villkor oavsett land.

Herr

 

I januari träffades vi i Herrkommittén, och med stor entusiasm planerade vi årets spelprogram och ”hemlig resa”.  Den hemliga resan bokades till Töreboda GK och bussen beställdes. Men vad vi inte viste var att ett elakt virus skulle börja härja i våra trakter. Efter många om och men kunde äntligen herrgolfen starta 28 maj! Vi Coronaanpassade rutinen för anmälan, betalning, lottning och resultatrapportering och genomförde 17 tävlingar och efter finalen stod Lennart Almqvist som överlägsen segrare!

VI vill tacka Karlstad GKs ledningen och all personal i kansliet som stöttat och hjälpt oss genom säsongen, och ett särskilt tack till personalen i shopen som hjälpt oss med anmälan och betalning!

Vi tackar även för oss som Herrkommitté.

Efter 3 mycket roliga år ställer vi nu våra platser till förfogande och hoppas därmed att nya krafter fortsätter driva herrgolfen vidare.

 

Vi längtar redan efter nästa säsong på vår fantastiska anläggning

 

Herrkommittén

Bengt, Micke och Juha


Dam

 

I år fokuserade damgolfen på att enbart genomföra seriespel och matchcup. Med en anpassad start på tävlingssäsongen i mitten av juni kunde elva seriespeltävlingar i A- och B-klass genomföras. 61 damgolfare deltog varav många hängde i hela säsongen! I matchcupen deltog 29 tävlande. Säsongen avslutades sent i september med en lottad lagtävling, middag och prisutdelning tillsammans med årets seriespelssponsor Stora Coop. Säsongsavslutningen blev vårt sista arrangemang för nu. Inför kommande år lämnar vi i Damkommittén över våra uppdrag till nya krafter. Ximena Deramond kommer tillsammans med Karin Forsberg, Malin Thorsén och Ingela Kierkegaard att driva och utveckla damgolfen vidare. Vi önskar er all lycka till i era roller och vi vet att ni kommer att lyckas i det här uppdraget!

 

Slutligen vill vi passa på att tacka alla som varit med oss under de här tre åren – oavsett om ni har varit med oss en gång, alla gånger eller någon gång däremellan. Tack också alla som har hejat på, och följt oss på sociala medier!

 

Ett avslut är alltid bitterljuvt. Det ljuva ligger i att arbetet nu är klart. Det bittra i att det som har varit ett stort engagemang och glädje nu är slut. Vi tar med oss många minnen av bra spel och dåliga slag men framförallt den gemenskap som har skapats bland oss damgolfare. Håll fast vid den och fortsätt låt golfen skapa glädje och gemenskap!

 

Petra Knape 

Damkommittén


Senior

 

Vi hade sett fram emot många härliga golfrundor på tävlingbanan men Coronan ville annorlunda och vi fick ett konstigt år där de allra flesta tävlingar  och träffar föll bort.

Vi kunde genomföra hälften av Onsdagsgubben/gumman tävlingarna, resten blev inställda eller som vi hoppas på, flyttade till 2021.

Men vi har spelat golf som aldrig förr, det har varit fullt på parkeringen nästan varje dag och det har varit räddningen för många under denna påfrestande tid, så nu hoppas vi på att nästa år blir bättre.

Vi skall dock ära den som äras bör, nämligen segrarna av onsdagsgummam och onsdagsgubben som blev Christina Broqvist och Göran Ivansson. De har bägge vunnit dessa åtråvärda segrar förut vilket är fantastiskt i den tuffa konkurens som det är, ett stort grattis till er!

 

Curt Zetterquist

Seniorkommitén


facebookinstagramyoutube

 På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.