Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Se nyhetsbrevet i webbläsaren >>

SENASTE NYTT

Paul Pettersson, Rektor vid Mälardalens högskola.

Regeringen föreslår MDH som Sveriges nästa universitet

Mälardalens högskola (MDH) ska bli Sveriges nästa universitet, det förslaget presenterade Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, under en extrainkallad presskonferens idag.

– Det har under många år funnits ett stort engagemang för att göra MDH till universitet. Idag mynnar det ut i ett konkret förslag och vi är otroligt glada över förtroendet regeringen visar oss, säger Paul Pettersson, rektor vid Mälardalens högskola.

Läs mer >>


Realheart får ny Vinnova-finansiering för att öka internationell konkurrenskraft

I våras beviljade Vinnova finansiering av Realhearts verksamhet. Nu inleder bolaget ytterligare ett projekt som har fått 200 tkr i finansiering med motiveringen att projektet syftar till att skapa förutsättningar för internationell konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar.

Läs mer >>


Sigholm mottar anslag från Vinnova för fortsatt utveckling inom AI

Sigholm Tech fick tidigare i veckan den glada nyheten att de beviljats anslag av Vinnova för att fortsätta sin utvecklingsresa inom AI. Det var i början av året som ansökan skickades in i samband med en kraftig tillväxt för bolaget. Man stod inför utvecklingstankar för hur det skulle gå att jobba smidigare med kunskapsöverföring mellan de olika verksamheterna kopplat till AI-utveckling samt utveckling och AI-tillämpning i digitala system.

Läs mer >>


Nytt nummer av Framgång

Här kan du läsa den senaste utgåvan av Näringslivstidningen Framgång, fylld med spännande profiler, företag och upplevelser.

Klicka här för att läsa tidningen >>

 

Framgång är ett samarbete för en framgångsrik region i partnerskap mellan Västerås Science Park, Handelskammaren Mälardalen, Invest Västerås, Svenskt Näringsliv, Bonnier News Local och VLT.


Talks by Västerås Science Park

Välkommen att ta del av vårt nya koncept som vi kallar Talks by Västerås Science Park. Vi kommer att släppa korta videos kring aktuella ämnen, för att inspirera och väcka nya tankar för dig i ditt arbete, oavsett vilken bransch eller yrkesroll du befinner dig i.

Först ut var Frida Höök från Flowfactory, som berättade om hur man tar applikation från idé till produktion, ”Håll takten med techbolagen!”. 

På vår webbplats finns mer information om kommande videos.

Klicka här >>

TIPS

Swedish Scaleups spränger gränserna för er tillväxt

Västerås Science Park tillhör samverkansprojektet Swedish Scaleups, som skapar tillväxt hos innovativa bolag. Genom Swedish Scaleups får ni kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi.

Här nedan följer några tips från oss.

Framtidssäkra företaget med hållbarhet

Alla snackar hållbarhet. Men varför är det viktigt – och hur blir man bra på det? Hållbarhetsexperten Sandra Viktor berättar om styrkorna med cirkulär ekonomi och ger sina bästa tips för att växa och skapa konkurrensfördelar i hållbarhetens namn under 2021.

Läs mer >>

Så lockar du finansiärer

Vad krävs för att locka finansiärer till ditt bolag – och hur sätter du ihop ett riktigt bra pitchmaterial inför möten med investerare? Michael Camitz på Swedish Scaleups delar med sig av sina bästa tips.

Läs mer >>

Så här rekryterar du rätt kompetens – varje gång

Felrekryteringar kan vara kostsamma. Ändå saknar många företag en struktur för sina nyanställningar. De går på magkänsla, kontakter och tillfälligheter. Om du känner igen dig, då kan det vara dags att testa kompetensbaserad rekrytering.

Läs mer >>

Från lokala affärer till global succé – så tar ni företaget ut i världen

Vill ni ta ert företag på en global resa? För att lyckas internationellt krävs inte bara vilja och driv utan även väl genomtänkta strategier, rätt kompetens och kapital. Swedish Scaleups guidar er genom de viktigaste stegen.

Läs mer >>

Vill du veta mer om Swedish Scaleups?

Kontakta vår projektledare Anders Sageborn, anders.sageborn@vasterassciencepark.se
eller läs mer här >>

AKTIVITETER

Talks by Västerås Science Park

Datum: 18 december
Tid: 09.30-09.45
Plats: Online

Del 2: Maximera kraften i standardsystemen.

Se videon här >>


Talks by Västerås Science Park

Datum: 22 december
Tid: 09.30-09.45
Plats: Online

Del 3: Employee Experience - vad är det egentligen?

Se videon här >>


Visualisering av data

Datum: 19 januari
Tid: 09.00-10.00
Plats: Online

Automation Region bjuder in till webbinarium.

Data blir en allt viktigare del av industrins erbjudande, som beslutsstöd på alla nivåer där det till exempel kan handla om att visualisera kvalitet på en produkt eller status för en hel produktionsmiljö.

Anmälan och mer information >>


Startseminarium – seminarieserie i tre delar

Datum: 27 januari
Tid: 16.00-19.00
Plats: Online

Almi Mälardalen arrangerar startseminarium för dig som är på väg att starta företag, nyligen har startat eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Anmälan och mer information >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.