Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev december 2020


Händer i branschen

  • den 29 januari erbjuder Eurofins ett webbinarium om PFAS - TOP analys och linjära/grenade isomerer. Läs mer på deras hemsida
  • den 19 januari bjuder Renare Mark region Väst in till årsmöte och ett webbinarium om ekologiska aspekter vid sanering. Läs mer på vår hemsida
  • den 3 februari kan du delta i Oskarshamns kommuns webbinarium om erfarenheter från saneringen i hamnbassängen. Mer information och anmälan finns här.
  • den 4 februari anordnar Renare Mark ett webbinarium i temat Sediment. Kemisk analys av sediment, forskning och  praktiska erfarenheter är några av de ämnen som kommer att presenteras. Mer information hittar du på vår hemsida
  • den 17 februari bjuder Renare Mark region Norr in till årsmöte och webbinarium om farligt avfall. Du får lyssna till flera föredrag om farligt avfall ur ett marksaneringsperspektiv. Läs mer på vår hemsida.
  • den 10 och 11 mars kan du delta i en kurs om laktester genom SGI. Kursen omfattar bedömning av förorenad jord, avfall och byggprodukter. Du hittar mer information och anmälan här.
  • Renare Mark planerar att genomföra ett webbinarium om Masshantering den 6 maj. Har du förslag på innehåll eller vill presentera något, kontakta gärna Nätverkets koordinator Therese Steinholtz.
  • Vårens SGF-kurser ligger ute för anmälan. För mer information, se deras hemsida

Flytt av fysiska Vårmötet

Du som har fått ditt deltagande från Vårmötet 2020 flyttat till 2021 har fått separat information i
ett e-postmeddelande. Har du frågor kontakta Resia


Årstämma

Medlemmar är varmt välkomna att delta vid Nätverkets årstämma den 24 mars klockan 16.30. Stämman genomförs digitalt i anslutning till Vårmötet. 


Valberedningen

Val av ny ledarmot i Valberedningen kommer att göras vid förenings årstämma.

Har du intresse av att sitta i valberedningen, alternativt har förslag på en person som skulle passa? Vänligen skicka en e-post till Nätverkets koordinator Therese Steinholtz.


Följ oss på sociala medier

Klicka på ikonderna för att följa oss på sociala medier. Hemsidan uppdateras också kontinuerligt med de senaste nyheterna och kommande evenemang. 

linkedininstagramfacebook

God Jul och Gott Nytt År !

Digitalt Vårmöte 2021

Missa inte årets största event inom marksanering!

Programmet för Nätverkets digitala Vårmöte den 24 - 25 mars blir både intressant och omväxlande. 

Under två dagar får du lyssna till föredrag som belyser utmaningar som vi ställs inför för med samhällsutveckling och markexploatering samtidigt som jordens resurser behöver nyttjas på ett hållbart och klimatsmart sätt. 

Den tänkta mixen mellan livesända och förinspelade föredrag, digitala utställningar och posters passar både dig som är ny branschen och dig med lång erfarenhet. I samband med mötet vill vi också ge oss tillfälle att mötas digitalt genom att bjuda in till olika liveaktiviteter på kvällen den 24 mars.

Läs mer och anmäl dig här


Digital poster

Trots att detta Vårmötet hålls digitalt kommer det finnas möjlighet till posterutställning.

Presentera ditt projekt, din forskning eller andra intressanta ämnen inom förorenade områden och hållbara samhällen i den internetbaserade lösningen som kommer att användas.

Om du vill publicera din poster finns mer information här


Studiebesök

Är du verksam i ett projekt, undersökning eller liknande som du vill berätta om vid ett studiebesök?

I samband med Nätverkets Vårmöte brukar det tradionellt anordnas studiebesök. I vår ser det annorlunda ut, men vi vill ändå erbjuda Vårmötets deltagare att ta del av intressanta projekt som pågår i vårt avlånga land. Besöken ska ske i tiden i kring Vårmötet och mer detaljerad information om hur studiebesöken ska utföras kommer. 

Du som är intresserad av att genomföra ett studiebesök, hör av dig till Vårmöteskoordinatorn Hanna Hartmann.


Intervju med Hanna Hartmann

Hanna Hartmann, föreningens energiknippe och glädjespridare, kliver av rollen som Nätverkets koordinator vid årets slut. I denna intervju kan vi läsa vad hon har att berätta om den tiden som varit, vilka erfarenheter hon har fått och vilka utmaningar hon har mött under sina tre år som koordinator. Läs hela intervjun här.


Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för ett antal medlemmar på en organisation. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Therese Steinholtz,0705-01 56 22 therese.steinholtz@empirikon.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande: Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.