Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kallelse till årsmötet 2021

Årsmötet hålls den 8 februari 2021 på Kyrkettan, Gustavsberg, kl. 19.00. Efteråt föreläser Niclas Ahlberg och visar bilder – läs mer i programmet på hemsidan. Dagordning och övriga årsmöteshandlingar publiceras i god tid på vår hemsida. Sista datum för motioner till årsmötet: 1 februari.

Valberedningen söker...

… nya ledamöter. Så kan du tänka dig att vara ledamot i VFK:s styrelse, kontakta valberedningen före nyår: Agneta Tillberg, abtillberg@gmail.com, eller Lars Persson, persson@systemutbytet.se.

Foto: Pernilla Ådén

Kungsörn på besök

Den 23 november fick Tom Arnbom syn på en ung kungsörn bortåt Ploglandet till vid Hemmesta sjöäng. Det var art nummer 131 för året på denna lokal.

Samma dag befann sig Pernilla Ådén vid Björkviks brygga och fick se den mäktiga örnen komma flygande från Björnö. Det var alltså samma exemplar som sågs på bägge ställena. Pernilla hann även fånga den på bild.

Vinterkryssa!

Hur många fågelarter kan man hitta inom Värmdö kommun under perioden 1/12-20-28/2-21? Med utgångspunkt från den frågan har Per Åsberg via klubbens Facebook-sida tagit initiativ till Värmdös vinterkryss 20/21. Ett dokument har lagts upp på Google Sheets som ska underlätta sammanställandet. För info, se Värmdö Fågelklubb på Facebook.

Flyers framtagna

Klubben har låtit trycka flyers med reklam för klubben. Sådana tänker vi dela ut vid arrangemang som vänder sig till allmänheten, som exempelvis Fågelskådningens dag den 9 maj.

Nyhetsbrev 4.2020


Dags att betala in medlemsavgiften för 2021

Snart är det årsskifte och ett nytt fågelår börjar. Vi är tacksamma om du redan nu betalar in medlemsavgiften 50 kr för fullbetalande medlem (25 kr för ungdom upp till 25 år samt för familjemedlem). Avgifterna för 2021 bestämdes vid årsmötet 10 februari i år.

Enklast är att swisha: 123 386 04 83, annars bankgiro 648-9215 (ange namn vid giroinbetalning så vi vet vem den kommer ifrån).

Julklappstips!
Ge bort ett medlemskap i klubben i julklapp! Då bidrar du både till klubben och ger mottagaren möjlighet till fina fågelupplevelser under ett helt år. På hemsidan finns gåvokort att printa ut och där kan du fylla i de uppgifter som klubben behöver för att kunna skicka ut informationsutskick och nyhetsbrev till mottagaren.

Vårprogram 2021

Vi presenterar ett välfyllt vårprogram med flera trevliga nyheter, bland annat vintervandringar vid Farstaviken i Gustavberg, sträckskådning från Klacknäset på Ingarö och en resa till Sandhamn. De populära skådarmorgnarna vid Hemmesta sjöäng återkommer – de ställdes in i våras. Vi har corona-anpassat våra aktiviteter och hoppas att samtliga går att genomföra.

Detaljerad information om programpunkterna finns på hemsidan, under Program.

* = aktiviteteten anordnas inom ramen för satsningen ”Luften är fri - Friluftslivets år 2021”, som bl.a. Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Värmdö kommun står bakom.

Lördag 9 januari: Det traditionsenliga artrallyt på Värmdö fastland

* Lördag 30 januari: Vinterfåglar i Farstaområdet

Måndag 8 februari: Årsmöte med föredrag och bildvisning av Niclas Ahlberg – Ljusets avsked och återkomst

Måndag 1 – söndag 28 februari: Februariracet – krysstävling på Värmdö fastland

* Lördag 27 februari: Vinterfåglar i Farstaområdet

Torsdag 11 mars: Skådarpub

Lördag 20 mars: Vårvinterexkursion till havsbandet – Sandhamn

Lördag 27 mars: Flockar av vårfåglar!

* Lördag 10 april: Våtmarksdag vid Hemmesta sjöäng

Torsdag 15 april: Premiär för vårens skådarmorgnar vid Hemmesta sjöäng

Lördag 17 april: Sträckmorgon vid Klacknäset

Lördag 24 april: Sträckmorgon vid Klacknäset

Torsdag 29 april: Skådarmorgon vid Hemmesta sjöäng

Torsdag 6 maj: Skådarmorgon vid Hemmesta sjöäng

* Lördag 8 maj: Gökotta vid Hemmesta sjöäng

* Söndag 9 maj: Fågelskådningens dag vid Hemmesta sjöäng

Torsdag 13 maj: Skådarmorgon vid Hemmesta sjöäng

Lördag 22 eller söndag 23 maj: Tur till Svenska Högarna/Horssten

* Söndag 23 maj: Fågelsång för nybörjare

Lördag 29 maj: Exkursion till Fysingen

Fredag 11 eller lördag 12 juni: Nattsångare

God jul önskar vi från styrelsen


Nyhetsbrevet ges ut av Värmdö Fågelklubb. Redaktör och medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna(at)majna.se. Mer information om klubben: www.varmdofagelklubb.se. Välkommen också att gå med i vår Facebookgrupp.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.