Nyhetsbrev nr 4, 11 decemer, 2020
Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att se nyhetsbrevet i din webbläsare.
Inte prenumerant än? Skriv upp dig för prenumeration här!
Tipsa en vän om vårt nyhetsbrev! Klicka här

Med öppenhet och transparens i fokus.

Under mina första två veckor på jobbet har jag lagt nästan all min vakna tid på arbetet som interim sportchef. Det har varit långa dagar, men det är det värt. Min glädje och passion för idrotten är stor. Den första tiden fokuserar jag nu på att komma i kontakt med alla åkare från landslag och utvecklingslandslag. Det är viktigt att lyssna och förstå vilka utmaningar som olika åkare har.

Jag stod på skridskor första gången när jag var fyra år och sedan dess har jag älskat idrotten. Att nu få jobba med konståkning på heltid är en ren ynnest. Jag hoppas att jag kan bidra med en gemenskap och att alla känner att vi är i ett team. Mina ledord är öppenhet, transparens och tydlighet. Jag har stor respekt för jobbet, men jag kan lova er alla att jag kommer att göra mitt yttersta. Och lite till.

I rollen som sportchef har jag stort fokus på landslaget och utvecklingslandslaget. Det handlar om att se till att alla får så bra förutsättningar som möjligt för att vara redo för tävlingar och mästerskap. Vi håller nu på att planera för ett digitalt event för landslagsåkarna där de kommer att få feedback från internationella domare. Vi försöker likna en tävlingssituation så långt de går. Det är en annorlunda säsong så det är viktigt att ge alla motivation trots att träningar och tävlingar ställs in.

På mitt bord ligger också Förbundsutvecklingsplanen och tränarutbildningen som min företrädare Scott har tagit fram tillsammans med olika nyckelpersoner inom förbundet.

Högst upp på min önskelista står nu att träningar och tävlingar kan komma igång efter hand och att alla våra fantastiska åkare kan få is under skridskorna igen.

 /Anna Burwall, interim sportchef

 

Kort om Anna

 • Bor i Lerum utanför Göteborg.
 • Man och två söner, ett och fem år.
 • Utbildad textilekonom (föräldraledig senaste året).
 • Tidigare åkare på SM-nivå.
 • Utbildad teknisk specialist, internationell specialist och ISU specialist.
 • Ordförande i SKF tekniska kommitté.
 • Tycker om konståkning, snowboard och att resa.
 • Dold talang: Har spelat i regionslag syd i ishockey.
 

Covid-19

OBS! Nya allmänna råd börjar gälla den 14 december.

Svenska Konståkningsförbundet arbetar nu med att gå igenom de nya allmänna råden och vad det kommer innebära för svensk konståknings verksamhet. Glädjande kan nu samtliga åldersgrupper återgå till organiserad träning även om det fortfarande är villkorat med en del föreskrifter, som t.ex. mindre träningsgrupp. Läs mer här.

Vi kommer inom kort återkomma med mer information, förtydliganden och rekommendationer för träning och tävling.

Fram till och med att de nya allmänna råden träder i kraft den 14 december gäller samma rekommendationer som idag.

Läs mer om de nya allmänna råden.

 
Till info om covid-19 →
 

 

Distansundervisning gymnasieskolor

Från och med måndagen den 7 december uppmanades alla gymnasieskolor att övergå till distansundervisning. Med anledning av detta kommer en del frågor om vad som gäller för ämnet specialidrott för elever på Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Specialidrott är ett ämne i skolan och det är varje enskild skola som har att följa rekommendationerna och ta beslut om verksamheten på skolan. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för gymnasieskolan

 

EM och JVM Synkro ställs in.

ISU ställer in EM 2021 och JVM Synkro 2021 på grund av coronapandemin.

EM skulle arrangerats i Zagreb 25-31 januari och JVM Synkro i Lyon 12-13 mars. VM 2021 i Stockholm planeras fortfarande att genomföras.

 
Läs hela nyheten →
 
 

Grattis Amanda och Martin.

Två ledare inom svensk konståkning har under det senaste året fått utmärkelser för sitt engagemang och goda ledarskap, Amanda Palmér i Bollnäs och Martin Johansson i Haninge.

- Vi vet att det finns många duktiga ledare inom svensk konståkning. Det är fantastiskt roligt att konståkning och våra tränare uppmärksammas i sina kommuner, säger Bertil Ahlqvist, förbundschef.

Amanda Palmér - Föreningsledarpriset i Bollnäs 2020

Martin Johanssons - årets idrottsledare i Haninge 2019

 

Räkna ner till jul med skatesweden.

MIssa inte vår julkalender på instagram där vi tillsammans räknar ner till jul!

Varje dag fram till julafton öppnar vi en lucka. Hittills har bland annat julhälsningar, träningspass, bingo och uppförandekoden gömts bakom luckorna.

 
Skatesweden instagram →
 
 

Nytt från sporten. 

 
Virtuellt sammandrag för Utvecklingslandslaget (singel, par och synkro)

Utvecklingslamdslaget bjuds in till ett virtuellt sammandrag under december och januari månad. Sammandraget kommer bygga på olika fyspass som de aktiva kan utföra på egen hand, hemma. Tanken är att ge tips på nya övningar och inspiration.

 

Inställda mästerskap.

Följande internationella mästerskap säsongen 2020-2021 har hittills ställts in: 

 • EM
 • Nordics
 • Junior-VM (singel, par och isdans)
 • Junior-VM (Synkro) 
 

Utbildningar och kurser.

Fortsättning Steg 3 utbildning: Svenska Konståkningsförbundet är i slutfasen med att färdigställa den sista delen av utbildningen för er som påbörjat tränarutbildning steg 3. I slutet av december månad kommer en detaljerad inbjudan skickas ut till berörda. Vi vill passa på att påminna er som ännu inte gått SISUs utbildning Fortsättningsutbildning för tränare att gå denna då den är en del av steg 3..

Föreläsningar på gång - håll utkik! Inom kort kommer Svenska Konståkningsförbundet presentera den första av flera föreläsningar riktade till aktiva, tränare och föreningsledare. Den första föreläsningen, Motivation, riktar sig till aktiva och är planerad till onsdag kväll den 13 januari 2021. Mer information om föreläsningen kommer finnas tillgänglig på svenskkonstakning.se i slutet på december månad. 

 
 

Hej styrelsen.

På förbundsmötet i september valdes en ny styrelse för Svenska Konståkningsförbundet. Tidigare har vi sagt hej till Helena Rosén Andersson, förbundsordförande, som leder styrelsens arbete. Nu är det dags att säga hej till övriga i styrelsen.

Vilka är våra styrelseledamöter? Vad har de för bakgrund inom konståkning? Vad anser de är konståkningens utmaningar och möjligheter? Vad vill de göra under sin tid i styrelsen?

 
Läs mer om styrelsen →
 
 

Glädje.Glöd.Gemenskap.

Vår uppförandekod ska säkra att vi lever och leder enligt konståkningens gemensamma värdegrund och vårt idédokument Konståkningen Vill. Du har väl inte missat att det finns ett arbetshäfte för hur ni i föreningarna kan arbeta med Uppförandekoden?

 
Ladda ner arbetshäftet →
 
 

Tips och inspo.

Vi fortsätter samla tips och inspiration på vår hemsida under rubriken Att läsa själv. Nytt sen sist:

 
Till Att läsa själv →
 
 

Glöm inte.

Att söka utbildningsbidrag!
Deltog din förening i de digitala arrangörsutbildningarna v 44 kan ni söka bidrag för detta. Läs mer om hur och vad ni kan söka bidrag för på hemsidan.

Att skicka in föreningsrapporten!
Senast 15 december ska föreningsrapporetn ha skickats in.  Här hittar du en guide till hur du skapar och skickar in rapporten.

 
Info föreningsrapporten →
 
 

Webshop.

Du vet väl om att du kan beställa profilprodukter, skridskoskolemärken, utbildningsmaterial och testkort i vår webshop?

 
Till webshopen →
 
 

Följ svensk konståkning.

FacebookInstagramYouTubeHome Page

 

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Svenska Konståkningsförbundet. Du får nyhetsbrevet eftersom du är en del av konståkningssverige. Ifall du inte vill ta emot fler nyhetsbrev, klicka på lönken här nedanför: