Nyhetsbrev med senaste nytt från AllAgeHub. Du får detta nyhetsbrev eftersom du aktivt valt att prenumerera på AllAgeHubs nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. 

 

En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster.

 
Foto på tre teammedlemmar i AllAgeHub

Testbädden AllAgeHub som officiellt startade under våren, har klivit in i en mer intensiv fas efter sommaren.  Den inledande fasen pågår till och med februari 2021 och fokuseras på att ta fram en första version av den användardrivna Testbädden AllAgeHub.

Läs om vad som händer i projektet här.

 
Skärmbild från mötesplatsen på Facebook

Digital mötesplats för seniorer i Borås

Borås stad har mötesplatser för seniorer som tvingas hålla stängt under pandemin. Nu finns istället möjlighet att mötas på en digital mötesplats. På deras Facebook-sida finns till exempel filmer om teknik och mycket annat.

Klicka här för att komma till den digitala mötesplatsen.

 
Skärmbild från hemsidan

Metodutvecklare i Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning har en blogg fylld med tips och råd i syfte att snabbt och enkelt till personal inom IFO-FH Boende, Personligt stöd och Daglig verksamhet.

Klicka här för att läsa mer

 
Bild av projektets hemsida

En digital vårdassistent – som mäter puls och andning med infrarött ljus – testas nu på vård- och omsorgsboendet Ängen i Örebro.  

Läs mer om testerna här.

 
Bild från Nordens välfärdscenters hemsida

Nordens välfärdscenters har publicerat en kartläggning av strategier och initiativ för aktivt och hälsosamt åldrande i de nordiska länderna. I rapporten framkommer bland annat att det finns många initiativ inom välfärdsteknik och att ett gott exempel på strategier kring välfärdsteknik och uppföljning är Norge.

Läs mer om kartläggningen här.

 
Skärmbild från tidningen Visions hemsida

Skellefteå kommun och Luleå tekniska universitet har testat sensorer i lägenheter i syfte att upptäcka avvikelser av beteenden som kan meddelas till anhöriga eller hemtjänst.

Läs artikeln hos tidningen Vision genom att klicka här.

 
Dekorativ illustration

I takt med att allt fler offentliga och privata tjänster digitaliseras hamnar fler och fler utanför när de inte kan använda tjänsterna. I det här seminariet från MFD diskuteras hur problemet kan lösas. Hör hur Hammarö kommun arbetar med frågan.

Klicka här för att se seminariet.

 
Dekorativ illustration

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, bjuder in till träff för inspiration och erfarenhetsutbyte kring hur anhörigstöd kan ges digitalt. Inspirationsträffen riktar sig till dig som träffar anhöriga i ditt arbete.

Läs mer om inspirationsträffen här.

 
Skärmbild från konferensens hemsida

Hur kan vi arbeta tillsammans för att förbättra den digitala kompetensen hos invånarna? Den 29 januari 2021 mellan klockan 10-15 har du möjlighet att vara med på en webbsänd konferens då ett gäng sakkunniga och forskare djupdyker i frågan.

Länk till informationssida om konferensen

 
Bild på konferensens hemsida

Nu kan du ta del av filmade föreläsningar och en skriftlig konferensrapport från årets demenskonferens som arrangerades av Göteborgsregionen den 13 november.

Klicka här för att komma till konferensen hemsida.

 
Dekorativ illustration

Den 4 november sände Post- och telestyrelsen en tematräff med rubriken "Hur ser behovet av digitala tjänster och verktyg ut för äldre under coronapandemin?".

Klicka här för att ta del av träffen i efterhand.

 
FacebookLinkedInHome Page

Dela nyhetsbrevet på:
Facebook | LinkedIn | Twitter

AllAgeHub

Ett initiativ av GR-kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) som projektägare.

Samverkansparter

Forskningsmiljöerna AgeCap och GPCC vid Göteborgs Universitet, CVA och Building futures vid Chalmers tekniska högskola samt CVS vid högskolan i Borås.

Pensionärsorganisationerna 
PRO och SPF Seniorerna

Sahlgrenska Science Park

Business region Göteborg

Västra Götalandsregionen, 
Koncernstab Hälso- och sjukvård, avdelning Vårdens digitalisering och DART. 


Finansiärer

13 GR-kommuner 
Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö

Vinnova

Västra Götalandsregionen
Regionutvecklingsnämnden