Nyhetsbrev från Biogas Sydost. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Biogas Sydost nyhetsbrev nr 3 2020


Ett gott biogasår 2020

Vi kan lägga ytterligare ett gott biogasår bakom oss. I våra tre sydostlän har totalt 10 nya tankställen för biogas byggts under 2020 och ytterligare fem tankställen är planerade. När dessa är klara har vi totalt 30 tankställen i våra 25 kommuner! Utöver dessa har två tankställen för flytande biogas (LBG) byggts i Kalmar respektive Ljungby. Fyra nya biogasanläggningar, varav minst två för flytande biogas, planeras i Kalmar län.

Under året har även gasbilsförsäljningen gått mycket bra. I Blekinge, Kalmar och Kronoberg ökade antalet personbilar och lätta lastbilar från 2 846 fordon 2019 till 3 231 fordon per den 30 november 2020, en ökning med 13,5 %. Heja alla som tror och satsar på biogas!


Årets vinnare av Solrospriset

Årets Solrospris har delats ut till två aktörer. Ett stort grattis till Kjell Axelsson, grundare av flera välrenommerade företag inom biogas. Vi gratulerar också Hagelsrums Biogas, som förutom att producera biogas på gården, även ser till att vi kan tanka gas i såväl Hultsfred, Högsby, Målilla som Vimmerby!

Solrospriset delas årligen ut av Klimat-kommissionen i Kalmar län till personer, företag med flera som har utfört framstående åtgärder eller insatser som genererar innovation, jobb och aktiviteter inom klimat och energi. Uppdragsgivare är Region Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län. Läs mer


Biogas 2021 Guldruschen 1 – 2 mars

Förberedelserna för Biogas 2021, som arrangeras 1 – 2 mars 2021 är i full gång.

Tack vare bidrag från konferensens arrangörer och sponsorer har vi möjlighet att arrangera konferensen utan deltagaravgift. Konferensen kommer att streamas live från en tv-studio för bästa möjliga digitala upplevelse. Sändningen sker i två parallella spår där du som deltagare själv väljer vilket du tycker är mest intressant.

Mera information om konferensen och programmet hittar du här. Vi ser fram emot ett stort antal deltagare. Anmäl dig på följande länk, senast fredagen den 22 januari 2021.


En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla!

Vi ses på Guldruschen!

         Önskar Hannele Johansson & Tommy Lindström,
Biogas Sydost

Läs fler nyheter på www.biogassydost.se

facebook

biogassydost.se

Du får detta nyhetsbrev som medlem i Biogas Sydost eller för att du har skrivit upp dig på något av våra nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. 

Nyhetsbrevet skickas ut av Energikontor Sydost som är personuppgiftsansvarig. Vi sparar din epostadress så länge du är intresserad av att ta emot detta eller något annat av våra nyhetsbrev som vi skickar ut med hjälp av tjänsten Getanewsletter. På vår hemsida kan du läsa om hur Energikontor Sydost behandlar personuppgifter.