Almedalsveckans nyhetsbrev 10, 2020. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

3 december 2020

Varmt välkommen till Almedagen 2021!

Snart dags för Almedagen!

Det är tredje året i rad som vi har äran att bjuda in dig till Almedagen.

De två tidigare gångerna har vi träffats i Stockholm under en halvdag, i år sänder vi digitalt från Visby - ett stenkast från Almedalens scen. 

Programpunkterna och några av de medverkande presenteras här.

Hela programmet finns här >>>

Varmt välkomna till Almedagen 2021!


Det finns plats kvar - digitala möten har inga begränsningar!

Det är nästan 300 anmälda redan nu, men det digitala formatet innebär större tillgänglighet och inga rumsliga begränsningar. Därför finns det flera platser kvar, om du inte redan har anmält dig till Almedagen.

Det du behöver är samma som vid andra digitala möten, en kamera kan vara bra och definitivt en mikrofon, eftersom planen är att ha gruppdiskussioner. Vi sänder via Zoom, men du behöver inte ha ett eget användarkonto.

Teknisk information och länk skickar vi ut i samband med bekräftelsen av din anmälan.

Anmälningar som kommer in under den 9 december kan vi få problem med att hinna hantera, så vet du att du vill vara med, anmäl dig redan idag.

Almedagen 2021 är den 9 december kl 10-12


Låt dig inspireras av ett digitala evenemangsexperter!

Under delen Inspiration får vi äran att lyssna på fyra olika röster som har erfarenhet och kunskap om hur du arrangerar engagerande evenemang och personliga samtal även när mötesplatsen är digital. Fler medverkande och programpunkter finns på hemsidan.


Lära av digitala misstag

Yasemin Arhan Modéer, VD och grundare av Altitude Meetings, ett mötesbolag med målsättning att hitta lösningar på utmaningar inom social hållbarhet och klimatfrågor. Yasemin delar med sig av sina lärdomar som hon har fått under de senaste månaderna.


Hybridrevolution, vad händer sen?

Jörgen Dyssvold har arbetat med event i över 25 år – allt ifrån världsrekordevent och VM till presidentbesök och TEDx-konferenser. På mindre än ett halvår digitaliserades möten i expressfart. Men vad händer sen, när vi kan gå tillbaka till en mer normal tillvaro?


Med struktur och hjärta

Redan 2013 började We are Laja arbeta digitalt och har det senaste året arrangerat en rad digitala event med upp till 2 000 deltagare, såväl som engagerande möten i digital och hybrid form. Johanna Skantze och Lovisa Jacobsson från We Are Laja delar med sig av sina bästa tips kring att skapa digitala och hybrida möten.


Samtalskonst, att prata på riktigt

Per Högberg, grundare och tillika ordförande för den ideella föreningen Initaitiv Samutveckling, ett nätverk av människor som vill engagera sig i samhället, delar med sig av sina erfarenheter kring samtalskonst. Hans utgångspunkt är hur skapas det värdefulla samtalet?


Varför Almedagen?

Almedagen är till för att informera och inspirera dig som är intresserad av att medverka under nästa Almedalsvecka.

Du kanske inte har varit med under någon Almedalsvecka tidigare och vill lyssna in vad det kan innebära för dig. Eller så är du en van arrangör som är nyfiken över vilka nyheter som huvudarrangörerna och värden Region Gotland har att presentera. 

I programmet bland de som medverkar hittar du personer som brinner för Almedalsveckan och som gärna delar med sig av sina erfarenheter. I år är temat för inspiration digitala och hybrida möten - olika sätt att mötas under nästa års Almedalsvecka. 

Almedagen är också ett tillfälle att nätverka och knyta kontakter med andra deltagare. 


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Vi finns på telefon klockan 09:00-15:00 (lunchstängt klockan 12:00-13:00). Eller via e-post: almedalsveckan@gotland.se  
www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan för de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 samt de som själva har registrerat sig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.