Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev November


2020 ett minst sagt annorlunda år!

Även om vi kan se vissa ljuspunkter i horisonten så måste vi alla förhålla oss till att det är ett oerhört allvarligt läge och att fortsätta anamma de råd som vi fått till oss.

Karlsborgs näringsliv klarar sig givetvis inte opåverkade genom detta och många av er kämpar tappert för att hålla näsan ovanför vattenytan. 

Här hittar du Karlsborgs kommuns samlade och aktuella information om coronaviruset och Karlsborgs kommuns åtgärder och arbete med frågan. Du hittar också länkar till andra myndigheters information.Hotell Rödesund - En ny pärla i Karlsborg

Hotell Rödesund och dess nya ägare, Lotta Hederstedt planerar att öppna upp hotellet i början av nästa år. Lotta kommer att driva hotellet tillsammans med sin syster Malin och hennes far Johan. Just nu pågår ett omfattande renoveringsarbete för att få allt nytt och fräscht.

Med sina 25 rum kommer hotellet att kunna ta emot många gäster och vara en viktig spelare inom besöksnäringen i Karlsborgs kommun.

För er som är nyfikna på att se hur det ser ut så kommer vi under inledningen av nästa år lägga en företagsfrukost på Hotell Rödesund där Lotta Hederstedt får berätta mer om hur planerna för hotellet ser ut.  


Byggnytt

Vi är på gång!

Det händer mycket i Karlsborg och det byggs och planeras som aldrig förr. I dom kommande nyhetsbreven kommer jag att berätta om flera projekt som startat eller som snart ska göra det.

Håll till godo!


Digitala tjänster för arbetsgivare

Arbetsförmedlingen erbjuder ett omfattande utbud av digitala tjänster för arbetsgivare som behöver anställa. 

I förra veckan hölls den första av flera digitala träffar där ni företagare i Karlsborg får en möjlighet att ta del av nyttig information från Arbetsförmedlingens företagsrådgivare i Skaraborg. 

Missade ni den så har ni möjlighet att ta del av innehållet genom att klicka här!Leaderansökningar

Under den senaste tiden har det arbetats med två större leaderansökningar. Båda ansökningarna kommer ha en stor positiv påverkan för flera delar av vårt lokala näringsliv.

Redan nu i fredags togs den ena ansökan upp för bedömning under ett så kallat LAG-möte.

Ett av projekten som syftar till att utveckla cykellederna i vår kommun godkändes och Visit Karlsborg har fått 480 000kr för att jobba med utveckling av cykelledsnätet och även mountainbikeleder i Karlsborg. 

Detta kommer att ha stor påverkan på flera delar i vårt näringsliv då fler människor kommer att besöka våra restauranger, butiker och våra olika boenden.

Vi får anledning att återkomma till hur det gått med den andra leaderansökan i början av nästa år.


Business Region Skaraborg

Nu står det klart vem som blir Business Region Skaraborgs nya medarbetare, bland ett 40-tal sökande är det Peter Yström, 42-årig Skövdebo som fått tjänsten som etableringsansvarig med verksamhetsledande ansvar på Business Region Skaraborg.

-   Vi är oerhört glada för att vi får Peter till vårt regionala etableringskontor, med hans kompetens och kännedom om Skaraborg ser vi att han kommer kunna tillföra mycket gott till Business Region Skaraborg. Han är dessutom född och uppvuxen i Skaraborg vilket gör att han har god kännedom och förståelse för Skaraborgs förutsättningar och möjligheter.Säger Jan Malmgren, Förbundsdirektör på Skaraborgs Kommunalförbund

Från Karlsborgs kommun hälsar vi Peter tillbaka till Skaraborg med stora förhoppningar om ett gott fortsatt samarbete med Business Region Skaraborg


In och följ @visitkarlsborg på Facebook och på Instagram

Nissen kommer varje dag ändå fram till jul att presentera nya erbjudanden från flera av våra lokala företagare!


 

 

Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.