Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snabba leveranser, flera betalsätt och personlig service!

Advent

Hej!

Nu kommer en tid med många fina  traditioner: Advent, Lucia och Jul/Yule. Det blir annorlunda i år, men vi får göra det bästa av situationen. Tänk på de som är ensamma, skicka ett julkort eller slå en signal nu när det är svårt att hälsa på. Visa att du bryr dig!

Snart firar vi Vintersolståndet! I år infaller det söndagen 21 december. Längst ner i brevet finns en text om Vintersolståndet eller Yule, som kan vara intressant att läsa.

Det kan vara mysigt att få tända lite ljus och ställa fram ljusstakarna i fönstren. Vi behöver lite ljus i tillvaron just nu! Har du sett våra fina saltkristallampor och lyktor? De ger ett varmt ljus och sägs förbättra inomhusluften. Se även erbjudandena längre ner!

För att undvika trängsel i butikerna är näthandeln ett bra alternativ. Var dock ute i god tid, även i nätbutiker kan personal bli sjuk eller få snuviga barn.

Utlottning! Äntligen har vi fått in ett antal sockerfria adventskalendrarför sten-älskaren. Vi lottar ut en kalender bland de som gör en beställning senast söndag29/11 för att delta i utlottningen skriver du JA TACK i meddelandefältet.
Det går naturligtvis bra att beställa dem också. Förra året tog de slut snabbt, så vänta inte för länge! 

 

Adventskalender med trumlade stenar

Adventskalender

Det finns mycket nytt i vårt sortiment, som vanligt hittar du dem i vår web-shop.

Glöm inte att kolla in Veckans Fynd också.

OBS! Gratis frakt om du handlar varor (exkl frakt) för över 599 kr. Välj levererans med DHL eller PostNord. Paket över 2 kg skickas med DHL.

Var rädd om dig och andra! Håll ut - Håll avstånd - Tvätta händerna!

Carina m personal

Erbjudanden

Lykta i saltkristall

Saltkristallykta av högsta kvalité. 400 gram.

Varje lykta är unik i färg och form och ger ett varmt sken.

Den förbättrar miljön i rummet genom att avge neutraliserande joner. Hål  för värmeljus.

 

Nu 59:-   ord pris 75:-

Yule - Rökelse


Rökelse Yule-blandning (Olibanum Aden, juniper bl a) blandad för hand, som förr i tiden. Vikten på rökelsen är cirka 20 gram.

Placera sand i ett kärl, tänd på en kolbit. När det glöder - lägg på rökelseblandningen.

Nu 10:-   ord pris 20:-

Ljus, 8-pack

Förpackning med 8 vax-ljus, Earth Elements, solid färg.

Ljusen är 20cm långa och 2.1cm i diameter.

Finns i flera olika färger: röd, blå, grön och vit.

 

 

Nu 49:-   ord pris 79:-


Facebook/Instagram

Länk till vår Facebook-sida finns HÄR och följ oss gärna på Instagram: " amuletten_sollefteå ".


Änglar - 20%

Porslinsänglar, glasänglar, små änglar, änglar i påsar, skyddsänglar, nyckelringar m.m.

Änglar är vackra att se på och kan skänka både glädje och tröst.


YULE - VINTERSOLSTÅND

Yule – I den mörkaste tiden på året firar vi återfödelsen av den gyllene Solen, som kommer att föra värme, ljus och liv tillbaka till jorden igen. Årets hjul snurrar mot nytt ljus och nytt liv.

Ordet ”Christmas” är direkt kopplat till den kristna traditionen medans ordet Yule däremot har en koppling till vår skandinaviska jultradition och firandet av Midvintersolståndet.

Fram tills vintersolståndet blir dagarna kortare och kortare och nätterna längre. Därefter blir dagarna längre igen. Solens återföds, vilket försäkrar att livet och livskraften än en gång återkommer till människorna, djuren och naturen.

Julen var den första hedniska traditionen att bli kristen. År 354 e. kr flyttades Jesus födelsedag till midvintersolståndet och fick namnet ”Christmas” på andra ställen men inte i norden. I England var det till och med förbjudet fram till 1644 att dekorera hemmet med murgröna, järnek, ta in en julgran osv. Då hade firandet blivit så allmänt att man inte längre kunde förbjuda det. När Sverige blev kristnat runt 1100-talet blandades de forntida traditionerna med de kristna.

Våra förfäder tog inte solens återkomst för givet, och dessutom led de mycket mer under den svåra stränga vintern än vi gör i dag. För ett jordbrukssamhälle, vars överlevnad berodde mestadels på grödor, var återkomsten av solen inte bara en fråga om tillfällig fest, utan snarare en fråga om liv eller död.

En av de viktigaste funktionerna i ett traditionellt vintersolståndsfirande är Yule-stocken. En stock eller ett stort vedträ tändes i eldstaden. Enligt traditionen skulle den komma från ens egen mark eller vara en gåva, och får inte köpas. Det är tradition att antända den med återstående delen av förra årets Yule-stock. På så sätt förs ljuset vidare från ett år till ett annat. Stocken ska brinna långsamt i 12 dagar i eldstaden innan den släcks. Askan samlas in och på våren blandas den med frön och strös ut på fälten. Således är effekten av solen, symboliserad i Yule-stocken, fördelad över marken.

Huset är under julen inrett med vintergröna grenar (granar). Den gröna påminner oss om löftet att naturen kommer att vara grön igen på våren och livet återvänder till våra marker. I den irländska traditionen, är ett hus inrett med gröna grenar också menat att erbjuda plats för vila till naturväsen som flyr från kyla och mörker.

Nu är också ett bra tillfälle att tänka på innebörden av solen. Trots all modern teknik, är vi fortfarande beroende av solen. Det är viktigt för tillväxten av alla växter och för alla levande varelser. Den råder över värme eller kyla. Allt på jorden och i hela "solsystemet" bokstavligen kretsar kring solen!

- God Yule -


 

Om ni har frågor, får ni gärna kontakta oss via butiken@amuletten.se
eller ringa till oss: tel: 0620-127 77
[ Telefontid: 10-15 mån/tis, tors/fre ]


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.