Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 48, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Nytt nummer av Hallandsfarares Information

Dramatik, personhistoria, kulturhistoria och julklappstips. Julnumret av vår medlemstidning bjuder som vanligt på en läsvärd blandning av både nyheter, tips och artiklar.
Hallandsfarares Information kommer snart i din brevlåda men du vet väl att du alltid kan läsa alla nummer digitalt och sökbart i Medlemsportalen under rubriken Tidningar.
I årets sista tidning bifogas inbetalningskort för medlemsavgiften. Tänk på att betala avgiften
i tid, påminnelser innebär dyra portokostnader. Sista betalningsdag är den 31/12 2020. Tänk på att tillgången till Medlemsportalen upphör vid obetalad medlemsavgift.


Föreläsning via zoom

Vid Arkivens dag den 14/11 erbjöd Hallands Släktforskarförening ett helt Coronasäkert arrangemang genom att för första gången ge möjlighet att delta i en föreläsning via zoom. Vår ordförande Majléne Westerlund Panke kommenterar detta:
– Den pågående pandemin ställer krav på flexibilitet och kreativitet. Hallands Släktforskarförening har nu valt att genomföra sin första digitala föreläsning. Medlemmar från hela landet kunde sitta med kaffekoppen hemma i soffan och ta del av spännande kunskap. Denna form av föreläsning har kommit för att följa oss in i framtiden.


Släktforskarhjälp med zoom

Finns det någon bland alla våra duktiga medlemmar som vill hjälpa till med släktforskarhjälp via zoom? Intresserad? Maila kansliet info@hallandsslaktforskare.se eller ring 035-128272.


Presentationsfilmen

Vår presentationsfilm av föreningen har i skrivande stund visats över 800 gånger. Extra roligt att Sveriges Släktforskarförbund har uppmärksammat filmen och har tipsat om den på Rötter.
Har du inte sett filmen än? Se den! Har du redan sett den? Se den gärna igen!


Julklappstips

Den perfekta julklappen –

medlemskap i HSF!


Idétorka inför julen? Ge ett presentkort på medlemskap i Hallands Släktforskarförening (värde 200 kr).
Välj mellan olika motiv.

Kontakta kansliet info@hallandsslaktforskare.se eller 035-128272.Tvååkergårdar

Tvååkers Hembygdsförening har boken Tvååkergårdar av Ivar Larsson till försäljning. Den utgör en historik över bygden och folket, de olika byarna i socknen och cirka fyrahundra gårdars historia från när gårdarna uppstått eller, då det inte varit möjligt, från när källmaterial börjar bli tillgängligt. Den är en omfattande dokumentation och utmärkt om man i sin släktforskning hamnar i Tvååkers socken.
Boken kostar 200 kr.
Kontaktperson är Gunn Nilsson.
070-847 17 80
gun@hardesign.seJönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Har du anor som sträcker sig upp mot Jönköpingstrakten så kan det vara en god idé att bekanta sig med Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening. Liksom Hallands Släktforskarförening har de en Medlemsportal. På föreningens startlista kan du se vad som ingår i den. För att ta del av innehållet krävs däremot medlemskap i Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening.


Föreningen DIS Videokanal

Tips från DIS:

Missa inte alla filmer som finns på föreningen DIS videokanal. Det finns föredrag, instruktionsfilmer, intervju med mera. Innehållet fortsätter växa vartefter nya filmer skapas. Särskilt intressanta är filmerna om Disbyt.


Släktforskardagarna 2021

Vi hoppas och tror alla att nästa års släktforskardagar ska kunna genomföras helt virusfritt. Planeringen är att de ska äga rum 14–15 augusti 2021 på Svenska mässan i Göteborg. Förberedelserna är i full gång, vilket du kan läsa om på deras hemsida.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.