Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Öppet. Men med strikta restriktioner

Nu skärps "Lagen om allmänna sammankomster" och alla privatpersoner uppmanas samtidigt att avstå alla icke nödvändiga besök i butiker, gym, restauranger mm. 

Vi som privata företagare omfattas inte i formell mening av lagskärpningen, men myndigheterna vill att den ska ha en normerande effekt för hela samhället. De uppmanar oss dock inte att stänga vår verksamhet, men vi har ett omfattande ansvar för att skapa en trygg miljö. Det tar vi givetvis på stort allvar. 

Myndigheternas dubbla budskap har skapat osäkerhet och bryderier för många privata företag. Vi har, efter mycket funderande och i samråd med våra lärare, beslutat att tillsvidare fortsätta hålla öppet enligt ordinarie schema.

Våra terminskurselever får även möjlighet att komplettera sin träning hos oss med de online-klasser som vi lägger upp löpande.

Vi har även beslutat att göra ytterligare några åtgärder i lokalerna för din trygghet (se nedan).

Vårt resonemang

Vi vet att yogan är väldigt viktig för många av våra elever och att man prioriterar sin yogapraktik framför många andra aktiviteter. Att utöva yoga hjälper oss att hantera oro och stress samt förebygger/ behandlar psykisk ohälsa som tex depression.

Yoga stärker även immunförsvaret, förbättrar lungfunktionen, ger allmänt bättre hälsa och ökar välbefinnandet. (Länkarna går till forskning inom resp ämne.)

Dessa hälsoeffekter är kanske viktigare nu än någonsin förut och den insikten, i kombination med de omfattande åtgärder vi gjort i huset, ledde oss fram till beslutet att ändå fortsätta ha öppet.


Ditt ansvar

Vi tar självklart smittspridningen på mycket stort allvar och gör allt vi kan för att ditt besök hos oss ska bli så säkert som möjligt, men din insats som yogaelev är avgörande för att vi ska lyckas. Du bidrar genom att du bla:

*  Stannar hemma vid minsta symptom
*  Håller ordentligt avstånd till andra när du är i huset
*  Uppehåller dig så kort tid som möjligt i lokalerna
*  Byter om och duschar hemma

Läs mer om våra åtgärder under pandemin nedan. Observera att vi lagt till några ytterligare åtgärder, dessa är markerade med orange fetstil.

Att leva yoga

Pandemin är en prövning för oss alla, men den ger också ett gyllene tillfälle att praktisera yoga även utanför mattan.

Genom att visa hänsyn, känna empati och hjälpa dina medmänniskor så lever du i enlighet med yogans viktigaste budskap, nämligen principen om ickevåld - Ahimsa.

Tack för din insats <3

Åtgärder för din trygghet

 *  Stort avstånd (minst 180 cm) mellan platserna i salarna. Mattans främre vänstra hörn placeras på en gul golvmarkering för ett tryggt, fast avstånd till grannen (se bild ovan). Många klasser har nu få deltagare, så vi fyller varannan plats först för ytterligare avstånd.

*  Klasserna avslutas med ca 6 minuters mellanrum i stora och lilla salen. Då hinner de flesta eleverna från stora salen lämna huset innan elever från lilla salen kommer ner.

God handhygien är viktigt. Vi har 8 st handfat enbart för våra elever och ytterligare 3 st enbart för lärarna. Handsprit finns nu också utställt på fler platser i lokalerna.

* Ta med egen vattenflaska. Vi tar bort tepåsarna och vattnet för att underlätta passage och undvika gemensamma kontaktytor. Har du glömt vattenflaska så hittar du "nödvatten" och glas på skänken utanför köket.

*  Vi minimerar lärarnas kontaktytor. De kommer därför uppehålla sig i lärarrummet mellan klasserna, men du kan knacka på om du har frågor som inte går att lösa över telefon eller mail.   

*  Vi ökar flödet i ventilationen. Aggregaten är nya och programmeras om så att luften i lokalerna byts ut ännu snabbare. 

*  Alla yogar på egen yogamatta. Saknar du matta har vi just nu 20% rabatt på våra rosa Prana-mattor, 460 kr (ord pris 575 kr). 

Ta med en egen filt/ stor handduk. Den kan då användas under vilan och som stöd i positionerna och även över våra bolster. Undvik lån av våra övriga hjälpmedel.

Du kryssar ditt kort själv innan klassen och lägger det framför din matta så att läraren kan se det. Pennor finns på flera ställen tillsammans med handsprit.

Undvik att uppehålla dig i lokalerna längre tid än nödvändigt både före och efter din klass.

Alla som kan, kommer ombytta och du som vill duscha gör det hemma. Duscharna avstängda from mån 23 nov!

Vi är alla extra noga med att visa hänsyn och hålla avstånd från varandra även utanför mattan.

YogaHuset - en trygg plats

I dessa tider är vi än mer tacksamma över vårt rymliga, luftiga yogahus. Till skillnad från de flesta andra studios har vi möjlighet att ha stora avstånd mellan mattorna och vi har dessutom en enorm luftvolym per elev. Vid en klass i stora salen med 20 deltagare har vi tex ca 65 m3 luft/ elev. Det motsvarar ett 26 kvm stort rum med 2,5 m takhöjd för var och en!

Vi skiljer oss också mycket från ett gym, då alla våra elever har sin egen plats och inte behöver rotera och dela svettiga träningsredskap med övriga besökare. Vår verksamhet har större likheter med en föreläsningslokal än ett gym.

 Vi håller oss runt maxgränsen på 8 pers trots att det inte är lagstadgat för oss. Vid enstaka klasser i stora salen har vi varit 15 pers, men de flesta klasserna har 7-9 deltagare. 

För dig som går terminskurs
 Om du trots våra åtgärder väljer att avvakta med din yoga, så kan du gå igen missade klasser när du vill fram t o m 7 februari 2021. Du behöver inte meddela oss vare sig din frånvaro eller när du vill gå igen missade klasser, ta bara med ditt kort. 

Ett starkt immunförsvar - ditt viktigaste skydd!

Det finns mycket du själv kan göra för att skydda dig mot sjukdom, nämligen genom att stärka ditt immunförsvar. Här kommer några tips!

*  Yoga, meditation och andningsövningar är effektiva sätt att minska din stressnivå, vilket är viktigt eftersom stress försvagar immunförsvaret. 

*  Rör på dig utomhus varje dag så att du håller igång din kondition, får frisk luft och dagsljus.

*  Att vila är viktigt och en god nattsömn hjälper dig att hålla dig frisk.

*  Ät näringstät mat och försök minska på skräpmat som belastar kroppen.

*  Ta gärna vitamintillskott, tex C- och D-vitamin som hjälper ditt immunförsvar, särskilt nu under den mörka årstiden

*  Kroppskontakthar massor av positiva effekter. Kramas med dina familjemedlemmar eller gör egenmassage om du lever ensam.

*  Och till sist... glöm inte bort att ha roligt - ett gott skratt förlänger livet!


YogaHuset

hej@yogahuset.com
0733-662055

facebookhomepageinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du visat intesse för vår verksamhet.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.