Nyhetsbrev från Svenska Ridsportförbundet. Se det i webbläsaren.

Hej!

Jag vill börja med att skicka våra varmaste tankar till alla som på olika sätt påverkas och drabbas av det nuvarande läget med anledning av covid-19. Coronapandemin har påverkat oss alla i snart ett år och det gäller fortfarande att hålla i, hålla ut och hålla avstånd.

Jag hoppas ni mår bra ute i föreningar och på stallbackar, kan hålla er verksamhet igång så gott det går och finna glädje och avkoppling tillsammans med hästen.

Vi i förbundsstyrelsen har hela tiden gjort bedömningen att ridskoleverksamheten kan fortsätta, under förutsättning att en riskbedömning görs som visar att aktiviteten är möjlig att genomföra, och att myndigheternas råd och rekommendationer följs. Det står vi fast vid. Ridsporten och vår verksamhet har haft en mycket liten smittspridning.

Ridsportens mantra är ju en hästlängds avstånd och det tycker jag att vi har varit mycket bra på att hålla under året.

Vår verksamhet är i många stycken unik, såväl jämfört med andra idrotter som med ridsport i många andra länder genom att våra ridskolor har varit i gång under hela perioden och tävlingar varit igång under sommaren och stora delar av hösten.

Svenska Ridsportförbundet med förbundsstyrelse och kanslipersonal, arbetar hårt för att föra fram ridsportens och hästarnas särart till Riksidrottsförbundet, myndigheter med flera. Ju mer de får veta om ridsporten, desto större förståelse får vi för våra utmaningar och ställningstaganden.

Vi har haft möten med Björn Eriksson och Stefan Berg, ordförande respektive generalsekreterare, på Riksidrottsförbundet för att visa att även om idrotten står samlad i coronapandemin, så kan inte alla idrotter behandlas på samma sätt. Lagsporterna har sina utmaningar, de individuella idrotterna som till exempel ridsport, har andra problem att tackla. Vi har dessutom våra hästar och djurskyddslagstiftningen att tänka på. Hästarna klarar sig inte på egen hand i stallet. Det är synpunkter vi bad RF skicka med i sitt remissvar till regeringen angående max 8-beskedet.

I våras skickade vi ett brev till landets kommuner med en uppmaning att tänka på bland annat ridskolorna när budget och planering gjordes. Vi kommer att återkomma med ett brev med information om ridsporten och hur en eventuell stängning av ridskolorna slår mot folkhälsa, djurskydd och ekonomi.

Vi väntar nu på besked från regering och Folkhälsomyndigheten hur idrotten kan och ska anpassa efter den nya ordningslagen.

Vi måste orka ett par månader, kanske ett halvår, kanske mer. Håll i och håll ut!

Om ett halvår är det dags för Svenska Ridsportförbundets stämma. Den 8 maj 2021 ska förbundets verksamhet och planer avhandlas, och det är dags att välja era förtroendevalda på central nivå!

Valberedningen har skickat sitt underlag i dagarna och jag uppmanar er alla att fundera över och nominera ledamöter till styrelsen. Tänk också extra på jämlikhetsfrågan. Det inte ännu för sent att skicka en motion till förbundsstämman. 1 december är sista dagen för det.

Valberedningen vill ha era förslag senast 1 februari nästa år! På ridsport.se kan ni läsa mer och hittar nomineringsblanketten!

Väl mött, förhoppningsvis snart IRL!
Ulf Brömster och förbundsstyrelsen


facebookinstagramhomepagetwitter

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm


Vill du avsluta eller ändra din prenumeration gör du det här nedanför.

Klicka här för att avregistrera dig |  Ändra prenumerationsinställningar