ActiLeg informerar. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

December 2020

Hej ##firstname##!

Vi hjälper vården att aktivera och pigga upp våra seniorer!


Innehåll:

  • Sverige är fantastiskt!
  • Tack till deltagarna i balanswebinariet
  • Jubileum: ActiLeg 10 år!
  • Omdöme från Falkenberg
  • Att bryta ensamhet, med ActiLeg
  • Studie av Umeå-forskare
  • Memoride och ActiLeg: en stark kombination!
  • Våra lösningar för en bättre ålderdom
  • Tipsa en vän

Sverige är fantastiskt!

Visby i november 2020, foto Sten Bodin.

Vad härligt att, i väntan på båten, få vandra litet längs Visby Ringmur under en av våra senaste leveransresor, det är alltid lika avkopplande! Här känner man historiens vingslag, helt fantastiskt!


Tack till deltagarna i balanswebinariet

Ett stort tack till er alla som deltog i vårt Treax balans webinarium den 2/12!  Innovaid, som är produktägare till Treax-plattorna (och flera andra genomtänkta rehab-utrustningar) genomförde visningen och vi tackar Martin Hjorth för detta: mycket professionellt! Vi fick en live-visning av olika balansövningar samt andra bra tips på hur man kan använda plattorna.


Jubileum: ActiLeg 10 år!

Allt börjar med en tanke, i detta fall från en upplevelse: att uppleva hur stillasittande en förälder kan vara på äldre dagar, på ett särskilt boende. Att se hur svårt det är för personalen att aktivera många, när man saknar lämpliga hjälpmedel. Där föddes tanken på att "cykla tillsammans" och ha en trevlig gemensam stund! Responsen från boendet blev överväldigande: "Det måste du gå vidare med!". Detta var startskottet för ActiLeg-cykeln, nu fyller vi 10 år!
Även här känner man historiens vingslag, liksom...!

Prototyp till ActiLeg: bra utgångspunkt!

ActiLeg av idag, smidig och stark!

En kontakt med Almi, ett startprojekt med hjälp från en skicklig produktdesigner: efter mycket arbete fick vi med en mycket god hjälp fram en första prototyp (t.v. ovan). Oj vad lärorikt och roligt!

Almi igen: rätt person tipsade om en duktig och engagerad tillverkare som i samarbete med en duktig konstruktör kunde hjälpa mig vidare. Teamet designer-konstruktör-tillverkare och yngligen i grön tröja ovan lyckades få fram en mycket uppskattad produkt som nu finns på väldigt många äldreboenden!

Tack till alla kunder och intresserade!


Omdöme från Falkenberg

Hanna på Berguven i Falkenberg njuter av att se hur mycket deras ActiLeg:s används, och framförde: "Stort tack för din idé och att du omsatt den i verklig, högst användbar form!"

Vår kommentar: Det är skönt att inse att vardagen förenklas för vårdgivaren och att pensionären får en trevlig och nyttig aktivitet. Gissa om det värmer!

Falkenberg City i skymning

Att bryta ensamhet, med ActiLeg

Det känns idag viktigare än någonsin att bryta ensamheten för våra seniorer på särskilda boenden, med tanke på de rådande restriktionerna. Många av oss vet också hur svårt det kan vara att aktivera seniorerna fysiskt och mentalt, det kan bero på  problem med att gå och att röra på sig i övrigt. Här kommer ActiLeg in som ett perfekt hjälpmedel för att bryta ensamheten!

Senioren sitter kvar i sin stol/rullstol, rulla fram ActiLeg:en till senioren som vill få "cykla" litet tillsammans med en annan person. Placera seniorens fötter på de anpassade pedalerna, medhjälparen sätter sig på en stol på andra sidan och använder motsvarande pedaler: sedan cykeltrampar man tillsammans! Lugnt och fint, inget starkt motstånd, bara en behaglig rörelseträning där 3 leder får röra på sig (höft-, knä- och fotled). Se filmen från Orust, samt våra övriga kundfilmer för inspiration.

PS: om ni vill beställa och behöver få er faktura nu i december 2020, så går det mycket bra: kontakta oss snabbt!


Studie av Umeåforskare

Vi läser i Äldre i Centrum #4/2020 om en ny stor studie som Umeåforskare har gjort på mer än 3000 70-åringar. Dessa Umeåbor utrustades med en rörelsemätare, som registrerade deras aktivitetsnivå under en vecka. Sedan följdes de upp under två och ett halvt år.

"- Resultaten talar tydligt för att all fysisk aktivitet, oavsett intensitet, är bra för hälsan". Det framgår också att för äldre kan ökad rörelse och aktivitet i vardagen göra stor skillnad för hälsan, trots att den inte är särskilt intensiv.
Studien av Marcel Ballin, Peter Nordström, Johan Niklasson och Anna Nordström har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Sports medicine, enligt artikeln som är undertecknad av MIKAEL MILDÉN.

Vår kommentar: Det är glädjande att se ytterligare vetenskapliga erfarenheter som befäster nyttan med träning!
Tack till Äldre i Centrum och forskarna bakom studien!


Rörelseträning och minnesaktivering samtidigt!

Enklare start med Memoride
Nu finns det billigare 1-års abonnemang av Memoride, dessutom utan tillkommande utrustning utan man använder egen redan införskaffad PC med HDMI-kabel till TV:n, vilket innebär en betydligt lägre kostnad än vid tidigare 5-åriga licenser med extra utrustning. Ingen rörelsesensor eller trådlös TV-koppling behövs, med andra ord. Vi visar gärna via Teams eller Zoom om ni vill det.


Våra lösningar för en bättre ålderdom

Se våra separata lösningar för vården.
Klicka på bilderna för att se en kort film

ActiLeg-cykeln

Rörelseträning och gemenskap med ActiLeg-cykeln, som tillverkas i Sverige och skapar svenska arbetstillfällen.
ActiLeg är vår egen produkt.

Memoride

Gör virtuella resor till valda platser med Memoride, som använder Google. Visa bilderna på TV/Bildskärm/filmduk.
Nu enklare och lägre pris, 1-års licens.

Treax-plattorna

Trevlig träning av balans, reaktions-förmåga och kognitiva färdigheter. Hör av dig för mer info om vår pågående Treax-kampanj!

ActiLeg tillverkas i Sverige, Treax och Memoride i övriga EU.

ActiLeg AB är återförsäljare av Memoride från Activ84Health.
Vi är även återförsäljare av Treax från Innovaid, Danmark.


Tipsa en vän!

Tack för att du läser brevet, du kan tipsa en vän om det eller dela det via ikonerna nedan!

facebooklinkedintwitter

Du kan klicka fram vårt föregående brev nedan:

Om du inte vill få våra kommande brev så kan du avregistrera dig här:


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har visat intresse för våra produkter, är kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig. Skulle du vilja avregistrera dig från fler brev, klicka här.