Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

De senaste coronarestriktionerna betyder att möjligheterna att ses fysiskt begränsas ytterligare. Det är tråkigt, tycker jag. Därför har Champagneklubben beslutat att arrangera en extra onlineprovning innan år 2020 klämtar ut. Hoppas att du också tycker det låter som en bra idé, och att du vill hänga med på följande:


Champagnes starka kvinnor

Onlineprovning torsdag den 17 december

Elodie D. Blanc de Blancs respektive Tradition Brut

Datum, tid och plats
Torsdag den 17 december med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
På många sätt har Champagnes historia formats av manliga entreprenörer, som till exempel Claude Moët, Charles Heidsieck och Eugène Mercier. Samtidigt har, okaraktäristiskt nog för tiden, många starka kvinnor haft fundamental betydelse för utvecklingen av distriktet under 1800-talet. Utan änkor som Barbe-Nicole Ponsardin eller Louise Pommery hade Champagnes historiska resa sett annorlunda ut.
Hur ser det ut idag? Den traditionella bilden av den manliga champagnebonden som jobbar i vingården och ansvarar för flaskorna i källaren, medan hustrun sköter administrationen på hemmakontoret, håller på att förändras. Bara under de senaste åren har rollerna hos många familjeproducenter blivit ombytta. Bra, tycker jag. Och framför allt spännande, av många skäl. Detta ska vi prata om innan året är till ända, med champagne från en urstark kvinnlig champagneproducent i glasen.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall champagne tillverkad av en kvinnlig småodlare. Roligast blir det om du använder samma champagne som jag: Elodie D. Tradition Brut, art nr 79878, pris 339 kr eller Elodie D. Blanc de Blancs, art nr 77446, pris 389 kr. Båda champagnerna har i dagarna kommit in i lager igen, och kan beställas till valfri Systembolagsbutik. Här beställer du Elodie D. Tradition Brut (180 flaskor) och här beställer du Elodie D. Blanc de Blancs (120 flaskor).
Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.

Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Hoppas vi ses på den extrainsatta onlineprovningen den 17 december.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.