Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Se nyhetsbrevet i webbläsaren >>

Nya perspektiv ger ökad tillväxt för Brookhaven Instruments

Brookhaven Instruments förser Norden och Baltikum med mätverktyg och övervakningssystem för renrum i sjukhus och läkemedelsfabriker. Med hjälp av Swedish Scaleups har företagets spännande tillväxtresa accelererat.

Läs mer >>


Missade du webbinariet om Bombardiers satsning i Västerås?

Missade du webbinariet om Bombardiers satsning i Västerås, där Anna Wallén, verksamhetsledare på Järnvägsklustret intervjuade Fredrik Owman, Site General Manager på Bombardier? Vill du se det igen? Klicka på länken, så kan du se webbinariet i sin helhet!

Se webbinariet om Bombardiers satsning i Västerås >>


Samverkan leder till nytta för företag och studenter

Välfärd och Hälsa, som faciliteras av Västerås Science Park, deltog den 5 november i avslutningen av MDH-kursen Industriell design excellens. Avslutningen hölls på MITC i Eskilstuna. Tack vare samverkan med Mälardalens högskola, har de kunnat koppla ihop ett av medlemsföretagen med studenter vid kursen, som letts av bland annat Mikael Johnsson, biträdande lektor vid MDH. Studenterna har under tio veckor framgångsrikt hjälpt medlemsföretaget med bland annat problemverifiering och skissförslag samt har tagit fram funktionsprototyper. De har även gjort en design i CAD av problemområdet.

Målet är att få fler företag att samverka på liknande sätt med Mälardalens högskola, till nytta för såväl företag som studenter!


NoviOcean får Vinnova finansiering

Novige har beviljats 900 000 kronor i bidrag från Vinnova för programmet "Innovative Startups phase 2". Novige bygger vågkraftverket, NoviOcean, som minskar klimatpåverkan och tillgodoser världens behov på el.

Läs mer >>


Från bräcklig startup till samhälls- nyttig tjänst för 100000 omsorgstagare

Det holländska riskkapitalbolaget Main Capital finansierade den 15 juni sammanslagningen av Västerås-företaget Joliv med Alfaecare som båda arbetar med digitala verktyg för vård och omsorg. Det nya bolaget får nu ett brett erbjudande som kan hjälpa svenska kommuner och regioner med att utveckla resurshushållning och kvalitet. Samgåendet innebar en positiv slutpunkt i bolaget för Jolivs ägare Christian Strömblad som berättar om en 18 år lång entreprenörsresa.

Läs hela artikeln om Christians resa i näringslivstidningen Framgång >> 


Avancerade sensorer gör Realhearts hjärta intelligentare

Realheart har tecknat avtal om att köpa sensorer från ett norskt företag som utvecklar produkter för extrema och komplexa miljöer såsom rymdfarkoster och människokroppen. Sensorerna är avgörande komponenter för Realhearts självreglerande hjärtpump där systemet känner av kroppens behov av förändrat blodflöde, exempelvis vid fysisk aktivitet, och automatiskt reglerar det.

Läs mer >>


Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare införs

Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Läs mer >>


Har du smarta idéer om framtidens
e-hälsa?

SveaPriset är ett pris för smarta e-hälsoidéer som gör vård och omsorg bättre. Statssekreterare Maja Fjaestad är ordförande i juryn och hon spanar just nu efter nästa års pristagare.

Läs mer >>


Till Västmanlands Företagssupport kan du som företagare i Västmanland vända dig med allmänna frågor och vi kan lotsa dig rätt till våra samarbetspartners inom områden som HR, ekonomi, juridik och hälsa.

Läs mer >>

AKTIVITETER

Överlever din organisation kraftiga förändringar?

Datum: 1 december
Tid: 11.30-12.15
Plats: Online via Zoom

Ett interaktivt seminarium med Prindit och Nebu.
Coronatider innebär utmaningar och ett kraftigt förändringstryck för de allra flesta företag, så nu är det mer angeläget än någonsin att ha god förståelse och insikt om sin organisation. Att förstå nuläget och få en gemensam riktning för att tillsammans ta sig an de hinder som finns. seminariet är kostnadsfritt!

Mer information och anmälan >>


Visualiseringsteknik för industrin

Automation Region bjuder in till webbinarium arrangerat av Visual Sweden.

Visualisering med digital teknik är ett starkt växande område inom både forskning och industri. Visualiseringslösningar ger möjligheter att lösa befintliga och kommande utmaningar i vår uppkopplade värld.

Anmälan och mer information >> 


Expandera på den chilenska marknaden

Datum: 2 december
Tid: 15.00-16.30 CET
Plats: Online

Välkommen på ett webbinarium om den chilenska marknaden.  Du kommer bland annat att lära dig den chilenska affärskulturen, juridiska aspekter och en steg-för-steg-guide för expantion på den marknaden.

Anmälan och mer information >>


Ekonomi för nybörjare

Datum: 2 december
Tid: 16.00-19.00
Plats: Online

Almi Mälardalen bjuder in till ett webbinarium.

Tycker du företagsekonomi är tråkigt och svårt att förstå? Har du inte riktigt fått klart för dig hur resultat och balansräkningen hänger ihop? Se det här som ett tillfälle att äntligen förstå den röda tråden och varför det är så viktigt att bokföra rätt.

Mer information och anmälan >>


Trender och möjligheter på den kinesiska marknaden

Datum: 7 december
Tid: 12.00-13.30 CET
Plats: Online

På detta webbinarium får du lära dig 4SmartGrowth digitalt exportprogram, som nu är öppet för anmälan. Programmet riktar sig till små och medelstora företag som är intresserade av att nå nya marknader och utöka din verksamhet.

Anmälan och mer information >>


Så besegrar du dina säljhinder och ökar din försäljning!

Datum: 10 december
Tid: 15.00-15.45
Plats: Online

Almi Mälardalen bjuder in till webbinarium.
Vad är de vanligaste hindren till att nya kundkontakter inte tas? Få praktiska och konkreta tips på detta webbinarium om säljhinder och hur du ökar din försäljning.

Anmälan och mer information >>


Vi önskar er alla en trevlig advent!


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.