Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

De lokala allmänna råden förlängs till och med 13 december

Kumla kommun följer utvecklingen kring coronaviruset covid-19 och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Folkhälsomyndigheten har idag beslutat att förlänga de skärpta lokala allmänna råden till och med den 13 december.

Från och med 24 november gäller också en publikgräns på åtta personer vid sammankomster och offentliga tillställningar.

För mer information, besök www.kumla.se


Tillsammans för Kumlas bästa!

Det är tuffa tider just nu och många företag lider av de konsekvenser som pandemins allmänna råd och rekommendationer för med sig.

Vi är nog överens om att vi alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen i vårt samhälle, men vi måste också bidra till att vi har restauranger och butiker kvar i vår kommun den dagen då pandemin äntligen är över.

På Kumla kommuns webbplats finns mer att läsa om vad vi gör för att på bästa sätt stötta företagarna i vår kommun. Bland annat kommer årets julklapp till kommunens anställda att vara ett presentkort på 300 kr som endast kan användas hos de lokala butikerna och restaurangerna. 

Liiite ljusare och juligare i centrum

Genom ett samarbete mellan fastighetsägarna ByggTema AB, John Ekströms Bygg AB, Karaktären Fastighetsförvaltning AB, Kumla Bostäder AB, Melins Fastighetsförvaltning AB, Sjöborgs Fastighetsförvaltning AB samt ICA Maxi, Kumla kommun och Kumla Promotion kommer Kumla få ett ljusare och juligare centrum detta år.

Granen på torget kommer att få en helt ny och mera omfattande belysning och på flera platser kommer stora lysande rådjur att ställas upp.

- Det kan tyckas oviktigt att fokusera på pynt och belysning i dessa tider men kanske är det viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kan det glädja de Kumlabor som tar en kvällspromenad över torget eller som på annat sätt passerar, avslutar Daniel Jansson-Hammargren.


Kumla kommuns översiktsplan 2040

Alla kommuner ska enligt plan- och bygglagen ha en aktuell översiktsplan. Översiktsplanen omfattar hela kommunen och är en långsiktig strategi som visar hur kommunens mark och vatten ska användas samt hur den bebyggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras.

Att ge möjlighet för befintliga verksamheter att växa, och för nya att etablera sig, är en viktig del i Kumla kommuns nya Översiktsplan.

Kumla kommuns strategiska läge, geografiskt i Sverige och i Skandinavien, tillsammans med utbyggda vägar och järnvägar skapar goda förutsättningar för etableringar och expansion. I den nya Översiktsplanen ligger huvudfokus, för nya områden, på dessa tre:

  • Brändåsen i sydväst, med kopplingar till E20, Riksväg 50 och närheten till Hallsbergterminalen.
  • I öster, området runt Kvarntorp och Hällabrottet, utmed Riksväg 51 och Riksväg 52.
  • Där emellan finns Via-Ralaområdet, med koppling till Riksväg 52 och närhet till järnväg.

Du kan läsa mer om varje område i den nya Översiktsplanen.


Ny inredningsbutik i Kumla - välkomna att besöka Bruket

I coronatider är det tungt för många företagare, främst inom sällanköpshandel. Desto mer glädjande är det då med nya butiker som vågar satsa!

Lördagen den 24 oktober slogs dörrarna upp till den nya butiken Bruket på Stenevägen 25 i Kumla. Det är Lisa Johansson som startat en inredningsbutik som kommer att vara öppen torsdag till lördag. Lisa har under året också startat företaget Inreda i Kvadrat i Sverige inom homestyling och inredning. 

Vi önskar Lisa lycka till med företagen!

Vi välkomnar Närke isolering AB till oss i Kumla!

Företaget Närke Isolering AB (NIAB) har flyttat från Fabriksgatan i Örebro till Marsvägen i Kumla och blev i och med detta granne till PostNord.

Företagets ägare och VD Lars Zetterlund berättar att man är mycket nöjda med de större lokalerna som breddar möjligheterna till att förutom direkta isoleringsjobb också kunna ordna plåtarbeten.

Vi hälsar Närke Isolering AB välkomna till Kumla!


Kumling i Svenska Fotbollslandslaget!

Svenska Fotbollslandslagets vänsterback Pierre Bengtsson är född och uppvuxen i Kumla där han spelade för IFK Kumla fram tills han var 16 år. Därefter har det blivit AIK och proffsspel i klubbar i Danmark, Tyskland och Frankrike. Sedan 2017 spelar Pierre i FC Köpenhamn som i årets Uefa Europa League blev utslagna i kvartsfinal mot Manchester United.

I landslaget har Pierre under senare tid varit bosatt och under 2019 var han med i den avgörande matchen mot Rumänien på bortaplan där man vann med 2-0 och gick vidare till slutspel i Europamästerskapen.

Vi önskar Pierre lycka till i karriären och hoppas att vi ska få se mycket mer av hans precisionsinlägg från vänsterkanten!


Nu bygger vi ut byggutbildningen i Kvarntorp

Byggutbildningen i Kvarntorp är en del av Vuxenutbildningens Yrkexvux-utbildningar.

Antalet elever har ökat kraftigt det senaste året och nu finns närmare 80 elever på skolan. Här erbjuds hela nio olika yrkesinriktningar, bland annat trä, betong, tak och måleri, berättar Morgan Laursén som är samordnare på byggutbildningen.

I och med den stora ökningen av antalet elever har Kumla Fastigheter AB ställt iordning ytterligare 250 kvm samt målat om och snyggat till i området.


Årets adventskalender – en hyllning till Kumla!

Kumla har många fantastiska människor som gör fina och bra saker för vår kommun, inom väldigt många och varierade områden.

I årets adventskalender har vi valt att lyfta fram 24 exempel på personer som vi tycker har varit goda ambassadörer för Kumla under år 2020. Varje lucka består av en kort motivering samt ett porträttfotografi taget av fotograf Jonas Classon.

Dessa kan du se i skyltfönstret vid stadshusets entré. Samma dag presenteras även dagens lucka på Kumla kommuns facebook-sida med bild och en lite längre intervju.

Låt december månad präglas av värme, glädje, gemenskap och stolthet för vårt Kumla!Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.