Brev till alla medlemmar i MEGA

En lång och stämningsfull julhandel

Handla säkert och lokalt är årets budskap och vi uppmanar till en lång och stämningsfull julhandel. Skaraborgs vackraste stad blir Julstaden Skara med unik julstämning och julkänsla och dessutom utomhus i frisk luft, mellan butiksbesöken. Det är viktigare än någonsin att handla lokalt och stötta våra lokala aktörer. Våra butiker tar ansvar för en säker julhandel och är engagerade med en enastående service. På nya handlaiskara.se finns alla aktörer samlade med kontaktuppgifter, hör med din butik för att se vad de kan hjälpa Dig med!

Anna Engesvik, projektledare
Jonas Ahlén Persson, ordförande


Årets julklapp

Den perfekta julklappen till dina medarbetare, ledarna i din förening eller nära och kära, är ett presentkort från Skara Handel. Stötta din lokala handlare så bidrar du till att Skara blir en än mer levande stad! 

Läs mer


Aktiviteter i Julstaden Skara

En annorlunda Skyltsöndag

Skyltsöndagen i år blir inte som vanligt. Upplev butikernas mysiga skyltfönster, flanera i stadskärnan och känn av julstämningen. I år satsar vi extra mycket på stämning och julkänsla. Det doftar glögg, gatumusikanter spelar och tomten kommer med paket till de minsta barnen. Butikerna har öppet 10-15.

Julbodar på torget

På Hötorget placeras tre fina julbodar som pyntas med känsla av gammaldags och stämningsfull julmarknad. Här erbjuds matproducenter, slöjdhantverkare, UF-företag och föreningar att sälja sina produkter. Bokning via Anna

Gatumusikanter

Gatumusikanter kommer att spela julmusik på olika platser i stadskärnan för att skapa julstämning och trivsel. De startar på Skyltsöndagen och spelar sedan alla lördagar fram till jul. 

Julstuga

MEGA öppnar en Julstuga på Marumsgatan. Här bjuds det på glögg, julklappstips och kanske ett och annat rim. Från Julstugan kommer också 'Packat & Klart' att utgå och man kan också få hjälp med sina julklappsinköp.

Packat och klart

'Packat & Klart' heter Skara Handels koncept för hemkörning av julklappar. Som kund beställer du dina klappar hos butiken, digitalt eller via telefon och MEGA hjälper till med leverans av de färdiga paketen.

Julgranar pryder staden

En del av den extra julstämning som vi ger stadskärnan i år består av ett stort antal julgranar som MEGA tillsammans med Lions sätter ut på gator och torg. Tillsammans med julbelysning och musik vill vi skapa julstämning och trivsel.

Julmusik i klockspelet

Under Skyltsöndagen hörs julmusik från klockspelet i domkyrkan. Det unika klockspelet går att höra flera gånger under december. Adventsgudstjänsten kl.11 sänds via länk. 
Länk till sändningen

Vad gör MEGA?

M - Marknadsföring
Att marknadsföra MEGA's projekt och aktiviteter samt Skara.

E - Etablering
Att gemensamt jobba för att underlätta samt skapa förutsättningar för attraktiva etableringar.

G - Gestaltning
Att arbeta i dialog med näringslivet för åtgärder som skapar en attraktiv stad. 

A - Aktiviteter
Att arrangera aktiviteter som skapar trivsel, gemenskap och värden för så väl invånare, näringsliv som besökare i Skara.

facebookinstagramhomepage

Följ oss i sociala medier

MEGA finns nu på Facebook och Instagram.
Välkommen att följa MEGA Skara för att ha koll på allt som händer!


MEGA är en ekonomisk förening som arbetar för Skaras utveckling. Medlemmarna består av handlare, fastighetsägare,privatpersoner, restaurangägare och övrig servicenäring. Utvecklingsarbetet sker inom Marknadsföring, Etablering, Gestaltning och Aktiviteter. Tillsammans med övriga näringslivsorganisationer utgör MEGA en stark samarbetspartneroch framgångsfaktor för stadens utveckling.