Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I MOVES - NOVEMBER 2020


Äntligen på plats!

Deltagare och personal tog natt-tåget med SJ till destinationen, en resa som tog totalt 21 timmar.  

Praktikplatser finns på två olika lantbruk samt en 4H-gård och VVS-firma. På orten finns även andra praktikplatser som inte använts denna gång men som är redo att ta emot deltagare till våren, tex. förskola, skola, restaurang, fiskfabrik, fabrik som bygger badrumsmoduler till hotell mm.

En deltagare på ett lantbruk börjar sin dag med att mjölka kor och har arbetstider 05-12, trivs med detta och får skjuts av hjälpsam personal i Kalix. En annan deltagare har sökt till VVS-utbildning på Komvux och hoppas få en studieplats med start i januari, förbereder sig nu för det genom att praktisera hos firman Rörman i Kalix.

Deltagarna har fått varsitt rum i det nyrenoverade vandrarhemmet, deltagarna skulle ha delat rum 2&2 men fick möjlighet att bo i singelrum denna gången ifall någon skulle bli sjuk.


Planering för 2021

Kalix folkhögskola står redo att ta emot ännu ett gäng med sjuhäringar i maj/juni! Nästa gruppstart är den 25/2 och resan äger rum under maj och de två första veckorna i juni, då vi hoppas att det är mindre smittspridning i samhället.

Vi kommer inom kort att informera om vårens gruppstart i Moves, alla arbetsmarknadsenheter i Sjuhärad har inplanerade informationsträffar med oss under vecka 48 och 49.

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140  27 64

Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72

facebookhomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter