Nyhetsbrev med senaste nytt från AllAgeHub. Du får detta nyhetsbrev eftersom du aktivt valt att prenumerera på AllAgeHubs nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. 

 

En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster.

 

E-hälsomyndigheten har samlat olika kommuners exempel och erfarenheter av digitala lösningar som syftar till att minska smittspridningen av coronaviruset och skydda våra mest utsatta äldre.

Läs mer här

 

Inställningen av centralstimulerande adhd-läkemedel är en tidsödande process, som kräver mycket av både familjerna och vårdpersonalen. Med hjälp av en ny app kan familjerna minska antalet fysiska möten, men ändå få tydlig återkoppling och stöd.

Läs mer här

 

Se en inspirationsfilm från Region Gotland om hur digital teknik kan bidra till att underlätta arbetet och lägga mer tid och fokus på det viktiga mötet människor emellan.

Se filmen här

 

Vård- och äldreförvaltningen i Borås stad får pris för sitt arbete med digital senior. Det regionala digitaliseringsrådet inom Västra Götaland bedömer digital senior som det bästa digitaliseringsinitiativet i människans tjänst under 2019.

Läs mer här

 

Smart teknik anses vara en av de viktigaste lösningarna när det kommer till att öka tillgängligheten i våra städer för personer med funktionsnedsättning. Men ute i de nordiska kommunerna är de lyckade exemplen få. Detta visar en ny rapport från Nordregio. 

Läs mer här

 

Den 23 september anordnade European Disability Forum och EU-kommissionen ett webbinarium om webbtillgänglighets-direktivet. Nu finns möjlighet att ta del av webbinariet och den påföljande diskussionen i efterhand.

Läs mer här

 

Den 24 november och 1 december bjuder Göteborgs stad på  webbkonferens om universell utformning av produkter, miljöer, program och tjänster st att de kan användas av alla människor i största möjliga utsträckning utan behov av senare anpassning eller specialutformning.

Läs mer och anmäl dig här

 

Den 14 oktober arrangerade MFD konferensen Välfärdsteknik mot framtiden. Konferensen tog upp konkreta tips och idéer på hur välfärdsteknik blir en naturlig del av verksamheten.

Här kan du ta del av konferensen i efterhand.

 

KFi bjuder in till en seminariedag om samarbete mellan kommuner

Kommunforskning i Västsverige (KFi) bjuder in till ett webbsänt seminarium den 20 november. Semenariet tar upp ägarstyrningens dimensioner i samarbeten mellan kommuner och utmaningarna som uppstår kring att skapa gemensamma mål och ambitioner.

Ladda ner en PDF om seminariet här.

Du hittar fler av KFi:s seminarier på den här sidan.

 
FacebookLinkedInHome Page

Dela nyhetsbrevet på:
Facebook | LinkedIn | Twitter

AllAgeHub

Ett initiativ av GR-kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) som projektägare.

Samverkansparter

Forskningsmiljöerna AgeCap och GPCC vid Göteborgs Universitet, CVA och Building futures vid Chalmers tekniska högskola samt CVS vid högskolan i Borås.

Pensionärsorganisationerna 
PRO och SPF Seniorerna

Sahlgrenska Science Park

Business region Göteborg

Västra Götalandsregionen, 
Koncernstab Hälso- och sjukvård, avdelning Vårdens digitalisering och DART. 


Finansiärer

13 GR-kommuner 
Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö

Vinnova

Västra Götalandsregionen
Regionutvecklingsnämnden