Ta hand om dina ullplagg, tips och råd!

 Se nyhetsbrevet i webbläsaren.


HÄRLIGA & FANTASTISKA ULLPRODUKTER!

Värmer i kyla, svalkar i värme, lättskött och självrenande! Vad är skönare än att hålla dig ordentligt varm även när temperaturen kryper långt under nollan under vinterhalvåret. Här visar vi några av Alewalds härliga ulliga produkter!

HOUDINI

De är kanske mest känd för sina Power Houdi's, men Houdini är mer än bara det. De har fantastiskt fina ullprodukter och de underställ du ser på bilden är från Desoli-serien helt återvinningsbar. Pris från 899:-/del.

ICEBREAKER

Från Nya Zeeland kommer de finaste merinoullprodukter du kan få. Visste du förresten att varje år ger ett merinofår ull till fem icebreaker-plagg. På bilden ser du underställ från Oasis-serien från 799:-/del. Helt återvinningsbar.

IVANHOE

Svenska varumärket Ivanhoe är specialister på stickade produkter av ull. På Alewalds hittar du ullprodukter i både dam- och herrmodell.

ACLIMA

Norska Aclima är specialiserade på merinoullsprodukter för den aktiva användaren. På bilden ser du deras kända "woolnet" och "long shorts" som flitigt används av friluftsentusiaster världen över.

ORGANOTEX
BIOCARE WOOL & DOWN WASH
169:-

Ett biobaserat fintvättmedel för ull och ullblandningar, mohair, silke, kashmir, dun och liknande känsliga material. Kan användas både till tvättmaskin och för handtvätt. Volym 500 ml.

Välkommen till Alewalds butiker på Kungsgatan 32 i Stockholm och Östra Ågatan 27 i Uppsala. Se ett urval av butikernas sortimnet här!


JANUS
WOOL SET
JR 399:-
Rek. pris 699:-
Dam, herr 649:- 
Rek. pris 1 199:-

Mjukt och värmande underställ i 100 % merinoull. Ribbstickat material vilket gör den luftig och slitstark. Dam-, herr- och juniormodell i flera färger.

RÖJK
WOOLWASH
99:-
Rek. pris 199:-

Fintvättmedel till ull och silkesplagg, går även att använda till andra naturmaterial och funktionsplagg. Kan användas både till tvättmaskin och för handtvätt. Volym 500 ml.

JANUS
WOOL JR SOCK/
TERRY WOOL SOCKS

129:-
Rek. pris 259:-

Mjuka och varma ullfrottésockor med bra andningsegenskaper. 3-pack juniormodell och 2-pack unisexmodell.

 

 

Se ett urval av Alewald Quality Outlet's sortimentet i vår webbshop eller se hela utbudet i våra butiker på Kungsgatan 68 i Stockholm och Gamla Torget 1 i Uppsala! Välkommen till Alewalds Quality Outlet!


ENKLA SKÖTSELRÅD FÖR TVÄTT AV ULL- OCH MERINOULLPLAGG

Merinoull har naturligt, antibakteriella egenskaper som håller kläderna fräscha längre än syntet och bomull. Det gör att kläderna inte kommer att lukta även om du har svettats i dem. Ull ska inte tvättas efter varje användning eftersom tvättning sliter ut ullfibrerna, häng istället upp och vädra plagget mellan användningarna. Genom att tvätta med ett ulltvättmedel förlänger du livslängden på dina ullkläder utan att förända ullens naturliga egenskaper.

 

  • Maskintvätta på fintvätt- eller ullprogram. Använd ett ulltvättmedel. Använd inte pulvertvättmedel, sköljmedel eller blekmedel.
  • Tänk på att inte tvätta ullplagget med andra kläder som har till exempel dragkedjor eller andra hårda ytor som kan skada ullen.
  • Tvätta max en halv maskin, fyller du din maskin med för mycket tvätt kan plaggen krympa. 
  • Lägg gärna ullplagget i en tvättpåse för att skydda det från mekaniskt slitage från trumman i tvättmaskinen.
  • Häng upp tunna merinokläder på tork, tumla ej. Tjockare plagg ska plantorka.
  • Förvara hellre ullkläderna vikta än upphängda.

VI VÄLKOMNAR DIG BÅDE UTE OCH INNE

Vi håller oss fortlöpande uppdaterade angående Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters råd och rekommendationer.

Vill du få service utanför butiken? Det fixar vi! Står ingen utanför så knacka på så kommer vi ut och hjälper dig. Även du som handlar på alewalds.se kan välja att hämta ut dina varor utanför dörren. Välj då leveransalternativet "hämta i butik". 

Vill du boka personlig shopping i butik, före eller under öppettid? Läs mer och boka här!

Våra erfarna säljare guidar dig rätt bland våra drygt 23 000 olika produkter. Är det kanske en dunjacka, längdskidor, långfärdsskridskor, stormkök, termos, sittunderlag eller varma vinterhandskar du behöver? Ring oss, eller lämna dina uppgifter i formuläret så ringer vi upp dig.

Ring något av nedanstående nummer för frågor eller personlig shopping över telefon.

STOCKHOLM

Alewalds Kungsgatan 32
08-21 90 00

Alewalds Quality Outlet Kungsgatan 68
08-21 26 50

UPPSALA

Alewalds Östra Ågatan 27
018-50 53 20

Alewalds Quality Outlet Gamla Torget 1
018-50 11 66


Våra butiker har nu tillfälligt ändrade öppettider med tanke på rådande situation! 

Våra butiker kommer fortsätta hålla öppet och vi vidtar alla åtgärder som krävs för att både vår personal och våra kunder ska känna sig trygga. Vi som jobbar här gör allt vi kan för att minska eventuell smittspridning. Vi följer händelseutvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens riktlinjer.

TILLFÄLLIGA ÖPPETTIDER STOCKHOLM
Alewalds Kungsgatan 32

Vardagar: 10.00 - 19.00
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  11.00 - 17.00

Alewalds Quality Outlet Kungsgatan 68

Vardagar: 10.00 - 19.00
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  12.00 - 16.00

 

TILLFÄLLIGA ÖPPETTIDER UPPSALA
Alewalds Östra Ågatan 27
Alewalds Quality Outlet Gamla Torget 1

Vardagar: 10.00 - 18.30
Lördagar:  10.00 - 17.00
Söndagar:  12.00 - 16.00

För butiker, öppettider och vägbeskrivningar, klicka här.

homepagefacebookinstagramyoutube

Alewalds 08-21 90 00  info@alewalds.se
Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka här.