Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Svaret på frågan är ganska enkel..............som Niepoort Coche!


Coche är tveklöst det absoluta toppvinet av Niepoorts vita viner. Druvorna kommer från minst 80 år gamla vinrankor på 600 meters höjd med en jordmån av mica schist. Druvorna selekterades vid flera tillfällen och fick jäsa i franska ekfat, 228 L och 550 L storlek. Hälften av faten är nya. Vinet genomgick delvis malolaktisk jäsning i ekfat men utan batônnage eller racking. Lagring i samma ekfat under 12 månader.

Doften är blommig och komplext aromatisk med tydlig mineralitet. Smaken är fyllig och smakrik med inslag av gul frukt, citrus, örtkryddor och rostad ek. Lång eftersmak med en elegant frisk syra och mineralitet. Passar till smakrika rätter av fisk, skaldjur, fågel och ljust kött. Utmärkt till lagrad ost och charkuterier. Kan fortsätta utvecklas på flaska under många år. Dekantera gärna.


Corsendonk Christmas 2020 8,5% - SB.10781 - 24,70kr

Yes, the legend is back!!

Ofiltrerad, kryddad julöl. Bryggd med Pale, Munich och Caramunich malts samt Kent Goldings humle

Corsendonk´s Christmas ale har en härlig doft av malt, choklad och apelsin. En djupröd färg och en smak av rostad malt med en mycket behaglig och mjuk beska. För dom som inte vill njuta den i ensamt majestät passar den utmärkt till choklad, kraftfulla ostar och tuffare vilträtter med lite sötma i såsen.


Glutenfri Stout från Ridgeway.........galet snyggt!!!

"Yet another bummed-out holiday? Lump of Coal Dark Holiday Stout is liquid consolation. It's a deep, rich, sweetly rewarding stout to take the edge off of that grim family gathering, that cheerless annual festival of alienation. This brew is as dark as it gets, as black as the lump of coal you'll be getting for Christmas. Because, let's face it, you've been pretty bad this year."

Ridgeway Lump of Coal Stout 7,5% - SB.11485 - 24,70kr 


Hälften av druvorna kommer från vingården Vinha da Pisca i Vale de Mendiz, som sköts ekologiskt. Vinrankorna är 80-100+ år. Handskörd, fottrampning i traditionella granitkar (lagares). Efter jäsning och förstärkning med vinsprit så lagrades vinet 2 år i ekfat.

Tät röd färg, fyllig smak med inslag av mörka bär, torkad frukt, choklad, nöt, ek och kryddor. Silkiga tanniner och frisk lång eftersmak. Kan njutas på sin egen hand efter en smakrik middag eller till desserter med choklad, nöt, torkad frukt eller till lagrad ost. 2015 ger en Vintage Port med tydlig struktur och koncentration i kombination med elegans och finess. Enligt Dirk Niepoort är denna årgång bättre än 2011 som tidigare hyllats som bästa på decennier. 2015 kan sparas i 10-20 år beroende av lagringsförhållanden. Restsötma 101 gram/L.


Irene Adnell har (som många av er vet) under lång tid kämpat & slitit för att sätta Portugisiska viner på den Svenska kartan och verkligen lyckats. Den framgången fortsätter nu då vi återigen lanserar ett rött vin från Niepoort i det tillfälliga sortimentet.

Bara att korka upp och njuta!

Niepoort Poeirinho 2016 - 92132 - 299kr

Druvor från i snitt 100 år gamla vinrankor. Vingården har skötts biodynamiskt sedan Niepoort tog över den år 2012 men fr om nästa årgång, 2017 är vinerna certifierade med "SATIVA". Jäsning påbörjas i öppna Lagares och avslutas med den malolaktiska jäsningen i ekfat, följt av 20 månader ekfatslagring. Ekfaten är använda 2500 L. Jordmånen i Bairrada är kalkrik och i kombination med närheten till Atlanten ges här friska, eleganta viner.

Fruktig och kryddig doft. Medelfyllig smak med rikt inslag av körsbär, vilda skogshallon, viol, mineral och kryddor. Elegant och friskt, ibland påminner vinets struktur om en Beaujolais Crus eller en Nebbiolo. Servera vid 15 grader i Bourgogne -kupa. Passar till ostar, fågel och ljust kött.

Dina Viner - 90 poäng (+)

Ett ung, friskt vin med fräsch frukt, tydliga tanniner, bra balans och inslag av körsbär, hallon, tranbär, blommor och mineraler.  

Niepoort - bordsviner 

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.