Hej kära syvänner!

Ber om ursäkt fär att nyhetsbreven kommer lite för tätt. Jag gillar inte själv att bli bombarderad. Brevet om advenskalendrar och jultillbehör har varit klart en stund. Vi har väntat på leverans av clips. Vi kunde väntat med att presentera adventskalendrarna tills nu. Men risken fanns då att trycket skulle bli lite för hårt för oss att hantera. Tre saker som gör att vi får mycket att göra är: nyhetsbrev, helg och efterlängtad vara. Alla dom tre på en gång blir svårt. Därför drog vi adventskalender "puckeln" några dagar före det vanliga månadsbrevet. Adventskalendrarna är slutsålda. Är du intresserad kan vi höra med vår leverantör. Säg till i så fall. Vi planerar inte att lägga upp fler i shoppen.

Clips, nu har vi 4 sorter "pirat" clips i sortimentet. Precis lika bra som clovers. Stora clips, små clips, miniclips och clips med hål.


Månadens vara i November. Ett "pyssellim" som doserar bra utan att kladda funkar till många saker. 45 gram

I november köper du limmet för 19:- (ord. pris 29:-)Ronarfix påminner om Fast2Fuse. Vi är lite osäkra på hur stort intresset är, så vi har bara tagit hem lite.

50 x 150 cm 49:-


Lagom till jul har vi utökat med ännu en färg av vår kvalitétsspets. Rött 21mm bredd.

Blir kanon till julgardinen. Fler nyheter hittar du på startsidan.

Som jag brukar, lite om oss själva också

Nu har vi äntligen fått ner vår stora döda björk. Vemodigt men nödvändigt. Det var farligt grenar rasade när det blåste. Dubbelbjörken var stor, har lagt min nyckel på stubben som referens.

Jättesmidigt sätt att ta ned döda träd. En långtradare med arm som höll i och sågade. placerade sen grenarna på flaket. Några bilder och en film.

Här hittar du filmen.

Ett tiotal tegelpannor på lekstugan fick vi byta.


Vår tomt gränsar delvis till skogen. Vi får besök av olika sorters djur dagligen. Min arbetsplats är framför ett fönster mot baksidan/skogen. Senaste tiden har en älgko med 2 stora kalvar klivit runt i trädgårdarna här omkring. De äter äpplen och andra godsaker. Dom bryr sig inte om oss alls. Går knappt iväg när vi går ut. Häftig jobbutsikt i alla fall. Kalvarna stod precis utanför fönstret.


Man kan ju tycka vad man vill om Halloween. Men en sak har det fört med sig. Barn har en lättsammare inställning till spöken och skelett än vad jag hade som barn. Det är bra. När jag var barn bodde jag på en gård där det periodvis bodde många barn. Vi sysselsatte hos själva ute stor del av dagen.

Mitt starkaste minne när det kommer till skelett är från då. Jag kanske var 8år nu är jag 58 och minns det fortfarande tydligt. Så det har gjort ett starkt avtryck. Jag och min lillasyster Anneli och grannpojken Hans bestämde hos för att undersöka en gammal jordkällare som låg en bit från huset där vi bodde. Vi öppnade dörren där på golvet låg ett skelett av en hare. På väggen ovanför stod det "Här vilar döden" Vi blev "skiträdda" och sprang hem. Vi vågade aldrig gå dit igen.

Jag gissar på att det var min storasyster och Hans storebror som skrivit. Kanske dom lurade dit oss också jag minns inte. Har frågat min storasyster "Tant Kofta" om det men hon minns inte händelsen.


Bad om bilder på utklädda barnbarn. Fick både rara och läskiga. Att Ted valde att klä ut sig till brandman var givet. Han är en hängiven fantast av brandbilar iiiå iiiå


Till sist

Påhittet att skära pumpor tilltalar mig.

 

stor kram från Bibbi