Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tid att vara extra omtänksam

Som du vet har Folkhälsomyndigheten gått ut med skärpta rekommendationer gällande Corona för Östergötland. Vi gjorde redan i våras flera anpassningar som vi behållit sedan dess, men lägger nu till ytterligare några åtgärder för att öka allas vår trygghet ännu mer (se nedan).

Det är viktigt att vi håller avstånd, men vi behöver också känna gemenskap. Så var extra noga med att hålla fysiskt avstånd, men välkomna närhet på andra plan. Med lite extra omtänksamhet och varma leenden så tar vi oss igenom det här tillsammans <3

Namasté

Åtgärder för din trygghet

 *  Stort avstånd (minst 180 cm) mellan platserna i salarna. Mattans främre vänstra hörn placeras på en gul golvmarkering för ett tryggt, fast avstånd till grannen (se bild ovan).

*  Klasserna avslutas med ca 5 minuters mellanrum i stora och lilla salen. Detta för att underlätta att hålla gott avstånd även i entrén.

God handhygien är viktigt. Vi har 8 st handfat enbart för våra elever och ytterligare 3 st enbart för lärarna. Handsprit finns nu också utställt på fler platser i lokalerna.

*  Vi minimerar lärarnas kontaktytor, så de kommer uppehålla sig i lärarrummet mellan klasserna. Knacka på om du har frågor som inte går att lösa över telefon eller mail.   

*  Vi ökar flödet i ventilationen. Aggregaten är nya och programmeras om så att luften i lokalerna byts ut ännu snabbare. 

*  Alla yogar på egen yogamatta. Saknar du matta har vi just nu 20% rabatt på våra rosa Prana-mattor, 460 kr (ord pris 575 kr). 

Ta med en egen filt/ stor handduk. Den kan då användas under vilan och som stöd i positionerna och även över våra bolster. Undvik lån av våra övriga hjälpmedel.

Du kryssar ditt kort själv innan klassen och lägger det framför din matta så att läraren kan se det. Pennor finns på flera ställen tillsammans med handsprit.

Undvik att uppehålla dig i lokalerna längre tid än nödvändigt både före och efter din klass.

Alla som kan, kommer ombytta och duschar hemma.

Vi är alla extra noga med att visa hänsyn och hålla avstånd från varandra även utanför mattan.

YogaHuset - en trygg plats

I dessa tider är vi än mer tacksamma över vårt rymliga, luftiga yogahus. Till skillnad från de flesta andra studios har vi möjlighet att ha stora avstånd mellan mattorna och vi har dessutom en enorm luftvolym per elev. Vid en klass i stora salen med 20 deltagare har vi tex ca 65 m3 luft/ elev. Det motsvarar ett 26 kvm stort rum med 2,5 m takhöjd för var och en!

Vi skiljer oss också mycket från ett gym, då alla våra elever har sin egen plats och inte behöver rotera och dela svettiga träningsredskap med övriga besökare. Vår verksamhet har större likheter med en föreläsningslokal än ett gym.

 Vi är alltid långt under maxgränsen på 50 pers samtidigt i huset. Under enstaka klasser i stora salen har vi varit ca 25 pers, men de flesta klasserna har 6-15 deltagare. 

För dig som går terminskurs
 Om du trots våra åtgärder väljer att avvakta med din yoga, så kan du gå igen missade klasser när du vill fram t o m 7 februari 2021. Du behöver inte meddela oss vare sig din frånvaro eller när du vill gå igen missade klasser, ta bara med ditt kort. 

Ett starkt immunförsvar - ditt viktigaste skydd!

Det finns mycket du själv kan göra för att skydda dig mot sjukdom, nämligen genom att stärka ditt immunförsvar. Här kommer några tips!

*  Yoga, meditation och andningsövningar är effektiva sätt att minska din stressnivå, vilket är viktigt eftersom stress försvagar immunförsvaret. 

*  Rör på dig utomhus varje dag så att du håller igång din kondition, får frisk luft och dagsljus.

*  Att vila är viktigt och en god nattsömn hjälper dig att hålla dig frisk.

*  Ät näringstät mat och försök minska på skräpmat som belastar kroppen.

*  Ta gärna vitamintillskott, tex C- och D-vitamin som hjälper ditt immunförsvar, särskilt nu under den mörka årstiden

*  Kroppskontakthar massor av positiva effekter. Kramas med dina familjemedlemmar eller gör egenmassage om du lever ensam.

*  Och till sist... glöm inte bort att ha roligt - ett gott skratt förlänger livet!


YogaHuset

hej@yogahuset.com
0733-662055

facebookhomepageinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du visat intesse för vår verksamhet.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.