Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kartläggning av avföring

Det första steget i ett latrinprojekt är att kartlägga var byborna utför sina behov. En karta ritas på marken och lapparna representerar platser där avföring hamnar när man inte har en latrin. Byborna ser vad som händer och diskuterar vad det betyder för hälsan. Så bestämmer de sig för att tillsammans bygga latriner. 

Bybor diskuterar var avföring hamnar när man inte har latriner i byn.
Kartläggning av vad brist på latriner leder till.

Bilden är från ett projekt som just startat i fem byar i Amoka området finansierat av Strängnäs Bisp Thomas Rotaryklubb. Projektet ska pågå under fyra månader. Under den tiden kommer byborna att bygga sina egna latriner med handtvättanordningar. 


WHO varnar: dramatisk ökning av Covid-19 i Kenya

Den senaste veckan har antalet bekräftat smittade i Kenya ökat med 5 000, vilket är mer än 50 %. Det är inte antal bekräftade som oroar, men mörkertalet är stort då många inte testar sig och smittan har också nått landsbygden där sjukvårdssystemet är svagt. Nu drabbas de distrikt där Rotary Doctors jobbar och där stängs nu delar av sjukvården ner pga. av covid-19. Då är det bra att Rotary Doctors utbildat byhälsovolontärer som vet vad som gäller, kan påminna om förebyggande åtgärder och ge till stöd till smittade i sina byar.   

Byhälsovolontärer som är redo att sprida information om corona
Byhälsovolontärer redan utbildade om coronaviruset.

Oktober 2020

Julgåva från ditt företag

Har du ett företag som vill ge en julgåva till ett bra ändamål och tala om det för dina kunder? Eller vill ni som Rotaryklubb värva företag som skänker en julgåva till Rotary Doctors?  Klicka här nedan och läs hur man gör:

IW doktorn blir vaccinering

Inner Wheel fortsätter att stödja Rotary Doctors. Detta året kommer stödet att gå till de sjuksköterske-ledda jeeplinjer som vaccinerar barn och ger mödravård.  

Till alla i klubben?

Vi kan skicka detta nyhetsbrev till alla medlemmar i er klubb om er styrelse så beslutar. Informera: info@rotarydoctors.se

Bästa klubbar

Största gåvogivare bland Rotaryklubbar för september månaden var: Vetlanda Rotaryklubb 11 000 kr och Staffanstorp Rotary-klubb 10 000 kr. Tack till dessa och alla andra gåvogivare. 


Rotarys Läkarbank, Bergmossev 8, 574 53 Holsbybrunn tel: 0383-46 74 80 
info@rotarydoctors.se, www.rotarydoctors.se      
SWISH 900 4722, bankgiro 900 4722

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är Rotarymedlem. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.