Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Oktober

Allhelgona, halloween, höstlov, älgjakt, företagarfrukostar, digital prao, föreläsningar och massor med fina möten. 

Oktober har verkligen susat förbi och sommaren känns ganska avlägsen just nu.

Trots att pandemin håller oss i sitt grepp och att smittspridningen nu verkar ta fart igen så har vi hunnit med väldigt mycket denna månad. Mer om det får du läsa i denna månads nyhetsbrev.

 


Ny grupp från olika näringar

Vi har skapat en ny grupp med representanter från flera av Karlsborgs kommuns olika näringslivsföreningar och näringslivsorganisationer. 

Syftet med denna sammansättning är att greppa tag i flera av de utmaningar som ni som företagare i Karlsborg möter i er vardag. 

Vi kommer även att jobba fram gemensamma mål och en vision för hela näringslivet i Karlsborgs kommun.

Ett par gånger per år, med start 2021 kommer denna grupp att möta våra politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera näringslivet i Karlsborg.

Näringslivsutvecklare, Johan Almgren är sammankallande. Övriga medlemmar i gruppen är följande: Catrin Skane - Karlsborgsföretagen, Ulf Enqvist - Karlsborgsföretagen, Sofia Kämpe - LRF, Joakim Landelius - Karlsborgs Handel.

Gruppen kommer att växa med ytterligare en representant från besöksnäringen.


Digital PRAO

Årskurs 9 på Carl-Johanskolan genomförde digital prao!

Med anledning av pandemin så kunde vi inte genomföra höstens planerade prao för årskurs 9 på Carl-Johanskolan. 

I ett tidigt skede så bestämdes det dock att vi inte skulle ställa in, utan istället ställa om. Kunde inte eleverna komma ut till företagen så fick helt enkelt företagen komma till eleverna. 

En grupp bestående av praosamordnare - Beryl Von Haugwitz, Intentent - Åsa Ståhl, IKT-strateg/Utvecklingsledare - Linda Schultz Forsberg och Näringslivsutvecklare - Johan Almgren jobbade fram ett program för 3 dagar fyllda med enreprenörsskap och företagande.

Organisationen Framtidsfrön tog fram bra koncept anpassat för elever på högstadium.

Detta hade givetvis inte gått att genomföra utan ett fantastiskt stöd från vårt lokala näringsliv där Dupp Film, Karlsborgs Konferenscenter (KCKF), Idas Brygga, Brodit, Karlsborgs kommun, Försvarsmakten och LRF stod för fina insatser. Även Ronny Olsson från Nyföretagarcentrum och Handelsanställdas förbund var på plats för att inspirera eleverna.  

Vill ni lyssna på ett fint reportage från P4 Skaraborg så kan ni göra det genom att klicka här!


Lina Bjerke besökte Karlsborg

Den 22 oktober fick vi besök från Jönköping när Lina Bjerke, nationalekonom föreläste om regional utveckling. 

På plats i Carl-Johanskolans aula fanns representanter från näringsliv, politik och tjänstemän. 

Flera av oss har hört henne tidigare när hon talat på #Skaraborgsdagen i Vara. Under denna morgon hade hon fått i uppdrag att lägga mer fokus på Karlsborg och analysera våra möjligheter och utmaningar framåt. 

Lina pratade mycket om den långa trend av flyttningar från landsbygd till storstad. 

Vi har ett gemensamt ansvar att locka tillbaka de unga människor som lämnar vårt fina Karlsborg och visa dem vilka möjligheter som finns för att leva, bo och bilda familj här. Lina fastslog att det är vid den tidpunkten man som mindre ort har en möjlighet att locka tillbaka de som en gång lämnat.

Hela föreläsningen kunde genomföras tack vare ett samarbete mellan Karlsborgs kommun, Wennergrens, Karlsborgsbostäder och Skaraborgs Kommunalförbund.


Företagarfrukost på Hangar 80

Under v. 44 genomfördes det åter en näringslivsfrukost i Karlsborg. Den första på väldigt länge.

På plats i Hangar 80 på Flygfältsvägen träffades ett 20-tal företagare och kommunala tjänstemän för att äta frukost och nätverka med varandra. 

På agendan stod även presentation från tre av företagarna på våning 2 i huset. Per och Anders Nyman från Dupp Film presenterade några av alla de projekt man jobbar och har jobbat med under den senaste tiden. Richard Häll från It´s Just Me berättade om vad han sysslar med och visade på några exempel på fint utförda arbeten. Richard är relativt ny på Hangar80 och vi är väldigt glada över att han valt att etablerara sig i vår kommun.

Från Three Piece Media Production berättade Victor Daggberg om några av de senaste projekten som han jobbat med. Bland annat berättade han om en tv-seriesatsning med flera kända ansikten som spelats in i bland annat Karlsborg, Skövde och Falköping. Vi fick se ett klipp från ett av avsnitten. Förhoppningsvis får vi möjlighet att se denna på någon TV- eller playkanal framöver.

Richard Häll från It´s Just Me berättar om vad han sysslar med på Hangar 80 och vilka tjänster han kan erbjuda näringslivet i Karlsborg. 

Karlsborgs kommuns samhällsbyggnadschef, Håkan Karlsson fanns även han på plats för att informera om allt som händer i Karlsborg just nu och framöver.


 

 

Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.