Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Digitala Servicebesök

Välkommen till oktober-numret av Up To Date!

 

Vi blir mer och mer vana vid digitala möten och i början var många skeptiska till det, men ju mer vi har använt tekniken så ser vi vilka besparingar det ger både tidsmässigt och på miljön.

När pandemin är över så kommer digitala möten till stor del vara det normala arbetssättet.

 

Men digitala möten är bara en sak vi kan göra med dagens teknik.

Vi ser en ökning av ”digitala servicebesök”, där vi kan hjälpa och utbilda kunder som har modern teknik utan att vara på plats.

Med ett digitalt servicebesök görs tids-, ekonomiska- och miljöbesparingar, samt att man minimerar smittspridning av olika sjukdomar då man minskar fysiskt kontakt.

De kunder som inte har tagit steget mot digitalisering och idag måste ha fysiska servicebesök, har alltså stora besparingsmöjligheter samt möjlighet att få en friskare personal.

 

Det finns även andra möjligheter med den digitala tekniken som framkommit under pandemin och som kan hjälpa till i svåra situationer.

Marknadsundersökningsbolaget Memoori har i sin rapport om fysisk säkerhet kommenterat olika användningsområden för digitala lösningar, presenterad i Detector Scandinavia Nr 3 2020.

Exempelvis kan kameror med AI-teknik hålla koll på att antalet personer inom lokal inte överstiger max antal, eller att social distansering hålls.

 

En sak som jag fastnade för var passersystemet som smittspårare!

Låt säga att du på ditt företag får ett besök som sedan visar sig vara smittad av exempelvis Covid 19.

Med hjälp av ditt passersystem kompletterad med videoövervakning med inspelning, kan man ta reda på vilka dörrar den smittade har tagit i, vilka rum hen har besökt och vilka personer den smittade har varit i direkt eller indirekt kontakt med.

 

Tekniken finns alltså för att vi ska kunna arbeta smartare och tryggare.

 

Har Ni tekniken som krävs? Är Ni tveksamma, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi till att hitta rätt lösning för Ert företag. 

 

Jag önskar Er en trevlig läsning!

Lars Brandt

 

P.S kom ihåg att du som är kund inom Falun och Borlänge kan få kostnadsfri utkörning!

Kamerapaket till oslagbart kampanjpris!

Kamerapaket bestående av;

  • 1 st. Honeywells 30-serie inom-/utomhus Minidome kamera HC30W45R3 med 5MP Full HD 1080p. Vandalsäkert kamerahus och kameran har en prestanda med lågt ljus (0,03 lux i färgläge) och Smart IR upp till 30 meter. Inbyggd analys rörelsedetektering, Intrångsdetektering, Personräkning. Intern lagring: upp till 256 GB Micro SD-kort (ingår inte).
  • 1 st. Honeywells 30-serie inom-/utomhus Bullet kamera HC30WB2R1 med 2MP Full HD 1080p, Prestanda med lågt ljus (0,065 lux i färg läge). Smart IR upp till 50m IR-avstånd. Inbyggd analys rörelsedetektering, Intrångsdetektering, Personräkning. Robust kapsling IP66. Intern lagring: upp till 256 GB Micro SD-kort (ingår inte).
  • 1 st. Honeywells 30-serie NVR HN30080202, 8 kanaler 4K (8MP). 8 POE. 2 TB. Fullt utrustade NVRs. Visa 1 till 4 kanaler samtidigt med synkroniserad realtids uppspelning på din bildskärm


LÄTT ATT ANVÄNDA.
Tillsammans med 30/60-seriens kameror, plug and play gör installationen snabb och enkel, POE med fullständiga kanaler gör det enkelt att använda och sparar också totalt ägandekostnad.

Samtliga produkter uppfyller NDAA Avsnitt 889 (non-Chinese, icke kinesiska komponenter).

För mer information, kontakta oss på Göthes Säkerhet 010 - 483 40 60.

 

KAMPANJPRIS: 8900:- exkl moms  (rekomenderat pris 13590:- exkl. moms)

Kampanjpris giltigt till 20/12-2020

I priset inkluderas ej installation och driftsättning.

Källhänvisning: Text och bild från Honeywells


Parakey PDL - A Game Changer

Nu har Parakey lanserat Parakey PDL, marknadens första professionella digitala lås.

Parakey PDL

Allting samlat i ett och samma digitala låshus

Parakey PDL lämpas för dörrar som idag saknar elektromekaniskt lås, t.ex. dörrar till lägenheter, förråd, teknikrum, coworking-ytor, kontor, konferensrum m.fl.

En av flera unika detaljer är att det inte syns att det är ett digitalt lås, vilket ger en mer estetiskt tilltalande dörrmiljö, utan möjlighet till sabotage eller åverkan av låset.

Unikt är också att användaren ges tre öppningsalternativ: via app, fysisk nyckel eller traditionellt passersystem.

  • Passar majoriteten av befintliga dörrar ("nordisk urtagsstandard").
  • Befintliga vred och trycken kan återanvändas.
  • Batteri och fast spänningsmatning.
  • Certifieras mot SSF 3522, 3523 och 1075.

LANSERINGSERBJUDANDE vid förbeställning: 5990:- exkl. moms.
Observera! Gäller vid beställning innan 31/12-2020

Källhänvisning: Text och bild från Parakey


VISITOR - Ett automatiserat besökssystem för alla behov

Visitor är ett enkelt och smidigt besökssystem som hjälper dig registrera och administrera era besökare. Ett besökssystem som lämpar sig för alla storlekar av företag och organisationer där man behöver ett pålitligt system för att ha kontroll på vilka som vistas i lokalerna.

Besökssystemet är användarvänligt och kan enkelt anpassas efter kundens behov. Våra program kan installeras i såväl stora nätverk med era receptioner som på en fristående dator i en reception. Besökssystemet tar hand om hanteringen av besökare till företaget. Visitor ger ett professionellt intryck och ökar säkerheten då man har kontroll på vilka besökare som vistas i lokalerna. Det är ett heltäckande besökssystem och hanterar allt från besöksregistreringen till utskrifter av besökskort, parkeringstillstånd och evakueringslistor. Receptionistens arbete effektiviseras och består av att söka upp besöksuppgifterna i besökslistan, kontrollera och checka in besökaren med en knapptryckning. När besöket har avslutats återlämnas besökskortet i receptionen och besökaren blir utcheckad.

Företag och organisationers besökshantering ser olika ut beroende på storlek. För att det ska vara enkelt att välja och anpassa funktioner efter sitt egna specifika behov har vi skapat ett smart besökssystem som är skalbart. Visitor bygger på ett basprogram (Reception) med två tilläggsmoduler (Guest och Web). Visitor Reception och tilläggsmodulerna använder sig av en gemensam databas för att enklare hålla hela systemets besöksuppgifter uppdaterade. Utöver basprogrammet och tilläggsmodulerna är det möjligt att koppla på olika tillval utan att behöva göra någon ny installation av programmet. Tillvalen består av specifika funktioner som kan kopplas på om behovet uppstår.

För mer information och beställning kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från VISITOR

IoT – uppkopplade produkter och säkerhet

IoT, Internet of Things är samlingsnamnet på alla de produkter vi har och som på något sätt är anslutna till varandra och internet på olika sätt. Smarta hus/fastigheter är en företeelse som växer och blir allt mer populär. Det underlättar och förenklar vardagen för de flesta men hur är det med säkerheten på de uppkopplade produkterna och hur kan de påverka t.ex. uppkopplade larm och lås? Genom uppkopplingen kan produkten i värsta fall samla på sig känsliga data eller styras över internet.

SSF har sedan våren 2020 arbetat med en ny norm prSSF 1120 IoT - Uppkopplade enheter - Krav och provning.

Syftet med normen är att ta fram en norm som omfattar krav och provningsmetoder för IoT produkter. Kraven ska avse produktens säkerhet mot otillbörlig möjlighet till digitalt intrång, tillse att producent tillhandahåller säkerhetsuppdateringar mm.

Målet är att en färdig norm ska finnas under början av 2021.

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

Johan Eriksson började på Göthes Låsverkstad i november 2014. I tid var precis före sammanslagningen med Dala Tele Service. Innan Göthes jobbade Johan i Norge som låssmed i två år där han bl. a. utförde uppdrag åt dormakaba, Trioving, Låsgruppen och Vingcard. Johan är i botten utbildad snickare. 

-Jag sökte jobb på Göthes för att jag hade hört mycket gott om företaget, det verkade stabilt och trivsamt säger johan som idag arbetar med ansvarsområden inom lås- och beslagsmontering. 

-Mestadels får jag uppdrag som handikappanpassningar och större byggen, men det blir en del annat också så klart säger Johan och förklarar vidare att utmaningarna som jobbet ger skapar mening och motivation. 

-Jag får lösa problem och hitta den perfekta kombinationen av låsning, handikappanpassning och brandgodkännande till skiftande dörrmiljöer vilket är omväxlande och kul. Branschen är ständigt på rull och ny teknik utvecklas ständigt. Med andra ord blir man aldrig fullärd. 

På fritiden gillar Johan att vara ute i naturen. Jakt och fiske är det största intressset och han reser gärna norrut för att uppleva det. Självklart blir det då  och då också en resa söderut. På sommaren är det kyrkbåtsrodd som gäller, så det finns en morot till att hålla träningen igång under hela året sammanfattar Johan. 


För att förbygga eventuell spridning av Covid-19 samt förenkla din vardag med onödiga resor erbjuder vi nu ert företag kostnadsfri utkörning av beställningar i orterna Falun och Borlänge.

Läs mer om erbjudandet eller ring vår Order & Kundservice 010-483 40 60


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.