Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ägretthäger – en av många fina bilder vi får se 2/11. Foto: Niclas Ahlberg/N

Höstens sista aktiviteter

– OBS! ändrade regler för artrallyt

Söndag 1/11 (Allhelgonadagen): Fågellokaler på Värmdö
Rundtur där vi visar några av de lokaler som finns i vår kommun. Sören Bevmo, som är väl hemmastadd på både välkända och mindre kända Värmdölokaler, leder. Samling vid Runda huset i Gustavsberg kl. 07.00. OBS! Färd i egna bilar. Anmälan till Sören senast 30/10 på tel. 073-906 94 30.

Måndag 2/11: Innekväll med föredrag och bildvisning av Niclas Ahlberg: Ljusets avsked och återkomst
Plats: Kyrkettan, Gustavsberg. Tid: Kl. 19.00. Naturfotografen Niclas Ahlberg/N, visar bilder av de naturskatter som finns att njuta av på Gotland. Efter presentationen finns möjlighet köpa boken med samma namn. Anmälan till Sven Faugert senast 31/10 på tel. 070-493 19 21 för att vi ska kunna möblera med ”coronasäkert” avstånd mellan platserna! (Du kommer förstås bara om du känner dig helt frisk och är symtomfri sedan minst 2 dagar).

Lördag 7/11 Artrally på Värmdö fastland

Mörkret sänker sig och november är här. Efter önskemål från medlemmar ordnar Värmdö Fågelklubb ett nytt artrally där vi räknar så många arter vi observerar under en dag. På grund av COVID-19 har vi tillfälligt fått anpassa våra regler. Tyvärr måste ekoklassen utgå, då fågelklubben inte kan uppmana medlemmar att åka kollektivt eller samåka. Självklart får man göra det om man vill. Därför kan lagen bestå av endast en person, men om flera vill skåda ihop i ett lag gör man det på eget bevåg och då ska samtliga i laget observera fågeln. Tidpunkten för artrallyt är mellan kl. 07.00 och kl. 15.00. Vid avslut (15.00) träffas vi på parkeringen utanför Runda huset i Gustavsberg. För varje fem minuter som laget är sent dras en art av. Vi gör där en genomgång av vilka arter som observerats och utser en eller flera vinnare. De som vill kan sedan gå vidare och äta en bit tillsammans, men det är utanför fågelklubbens regi. Det är endast arter som ses/hörs på och från Värmdö fastland som räknas. Anmälan (lagnamn och deltagare) till Tom Arnbom på 070-55 440 66, gärna via SMS men självklart går det även att ringa.

Vårprogrammet publiceras i årets sista nyhetsbrev, som utkommer i december.

 

Denna information från Värmdö Fågelklubb är komplement till våra nyhetsbrev för snabba uppdateringar. Medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna@majna.se. Besök också gärna www.varmdofagelklubb.se.

Du får detta informationsutskick eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.