NYHETSBREV FRÅN RATRIKA.SE

NYHET - ISTEX HOSUBAND

Hosuband är isländsk ull som förstärkts med polyamid. Detta innebär att garnet blir extra hållbart, och därför passar perfekt till allt från sockor och vantar till tröjor och mössor.

Den isländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika komposition ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas. Dina färdiga plagg blir lätta, samtidigt som de blir underbart mysiga. Det är helt enkelt något magiskt med isländsk ull!


NYHET - VIKING ALPACA BRIS

KID SILK FRÅN VIKING OF NORWAY ÄR ETT TUNT LYXIGT GARN SOM PASSAR TILL LYXIGARE STICKADE PLAGG BÅDE TILL BARN OCH VUXEN. MAN KAN STICKA ENKEL, DUBBEL ELLER TRIPPEL TRÅD ELLER KOMBINERA DET MED ANDRA GARNER NÄR MAN STICKAR.

NYSTAN; 25 GRAM = 200 METER.
KVALITÉ: 77% KID MOHAIR OCH 23% SILKE.
STICKFASTHET: 24M/10 CM.
REKOMMENDERADE STICKOR: 3 MM.


RAGGSOCKANS DAG 24 OKTOBER

Sänkt pris på utvalda Raggi garner

Mellanraggi Från 59 :-

Junior Raggi Från 29 :-

Raggi 100 gr Från 59 :-


KAMBGARN - NU ENDAST 39 :-

Kambgarn tillverkas i Spanien av värmande merinoull från Sydamerika. Garnet färgas sedan på Island av Istex skickliga hantverkare. Detta resulterar i en bred färgskala med massor av vackra kulörer att välja bland. Den magiska merinoullen gör garnet mjukt, värmande, hållbart, vattenavvisande, och lätt att sköta om. Precis som våra andra merinogarner är Kambgarn tillverkat av 100% mulesing-fri ull.

Kvalitet: 100% Merinoull 

Nystan: Ca 50 g = 150 m 

Rekommenderade stickor: 3.00-4.00 mm 

Stickfasthet: Ca 24 m = 10 cm

 

 Följ oss i sociala medier

facebookinstagram