Ta del av senaste nytt, kommande aktiviteter och flera tips.

Se nyhetsbrevet i webbläsaren >>

Tillfälligt marknadsföringsstöd

Med anledning av den pågående pandemin och det försämrade ekonomiska läget utlyser Region Västmanland under oktober och november ett tillfälligt marknadsföringsstöd till företag i syfte att främja den ekonomiska utvecklingen i länet.

Läs mer >>


Nå nya marknader genom digitala möten med proffs

Startups samt små och medelstora företag, verksamma inom främst Greentech, gruvindustrin, EdTech, E-governance och HealthTech, erbjuds hjälp med att nå nya potentiella kunder på den kinesiska och chilenska marknaden.

Ditt företag kan bland annat få möjlighet att via digitala möten, skapa ett brett nätverk och introduceras för specialister på de nya marknaderna.

Läs mer >>


Låt erfarenhet möta nyfikenhet

Nu har du som har massor med erfarenhet av arbetslivet möjlighet att stötta unga nyfikna företagare. Ung Företagsamhet Västmanland bjuder in till ett digitalt rådgivarmingel den 4 november, med målet att UF-företag och rådgivare ska hitta varandra.

Läs mer >>


Gör världen bättre med dina idéer

Svenska Uppfinnareföreningen söker efter idéer som underlättar vardagen för människor med funktionshinder. Tävla om 150.000 kronor i utvecklingsbidrag. 

Sista anmälningsdag 1 november 2020.

Läs mer >>


Ny guide från Tillväxtverket till företag som vill bli mer cirkulära

Många företag vill gå i mer hållbar riktning och få hela sin affär mer cirkulär. Det kan handla om att hyra ut istället för att sälja eller se slängda saker som nya resurser. Guiden Ta steget till cirkulär affärsutveckling ger konkreta råd om hur företag kan tänka i varje steg.

Många företag arbetar redan med Business Model Canvas, som är ett strategiskt verktyg för affärsutveckling. Modellen visualiserar genom fasta rutor kärnan i företagets affärsmodell och gör det möjligt att lätt beskriva, utmana och skruva på den. Nu ger Tillväxtverket ut en ny modell, nämligen Cirkulär Business Model Canvas, som styr företag i riktning mot att utveckla affärsmodeller som är mer cirkulära.

Här finns guiden och mer information >>


Nytt nummer av Framgång

Här kan du läsa den senaste utgåvan av Näringslivstidningen Framgång, fylld med spännande profiler, företag och upplevelser.

Klicka här för att läsa tidningen >>

 

Framgång är ett samarbete för en framgångsrik region i partnerskap mellan Västerås Science Park, Handelskammaren Mälardalen, Invest Västerås, Svenskt Näringsliv, Bonnier News Local och VLT.


Årets SKAPA-pristagare i Västmanland är utsedda

Den 12 oktober tillkännagavs pristagarna vid en ceremoni på Västerås Slott. Vi gratulerar Ulf Nordbeck på Ekobot som vann årets SKAPA-pris i Västmanland, och Maximilian Adamsson från Receive, som kammade hem priset SKAPA-talang för unga innovatörer i Västmanland.

SKAPA till Alfred Nobels minne är Sveriges största innovationstävling. Varje län utser vinnare som går till riksfinalen i Stockholm i november.

Läs mer >>


De mötte morgondagens mest innovativa scaleup bolag

Samverkansprojektet Swedish Scaleups arrangerade nyligen en Kapitalmarknadsdag, där morgondagens mest innovativa scaleup bolag från Östra Mellansverige, fick möjlighet att pitcha inför potentiella investerare. Stort tack till Skira, Graphmatech, Plegium, VBN Components, Sisyfos Digital AB och DoSpace Sweden för er medverkan. Vi vill även rikta ett stort tack till investerarna, Industrifonden, Almi Invest, Almi Invest GreenTech, Voima Ventures, JNE Invest och Walerud Ventures.


Järnvägsklustret höll Frukostmöte om Tillberga-Tortuna testspår

Det finns ett regionalt och nationellt behov av test- och utbildnings­miljöer inom tågsektorn. För att möta detta behov arrenderar Järnvägsklustret spårsträckningen mellan Tillberga och Tortuna av Trafikverket. Avsikten är att starta en testanläggning.

Vid frukostmötet i fredags den 23 oktober som ägde rum på testspåret, informerade Anna Wallén, verksamhetsledare för Järnvägsklustret, om arbetet och om vad som kommer att ske framöver.

Mer information finns löpande på jarnvagsklustet.se >>


Prevas ingår avtal om förvärv

Den 21 oktober ingick Prevas avtal om förvärv av samtliga aktier i konsultbolagsgruppen Evotech och resterande minoritetsaktier i de verksamhetsdrivande dotterbolagen Tritech Technology och Deva Mecaneyes. 

- Personligen tycker jag detta är riktigt roligt. Tillsammans blir vi 800 medarbetare som brinner för att göra gott med teknikens möjligheter. Vi ligger väldigt nära varandra i syn på ledarskap samt företagskultur och våra kunder får tillgång till en starkare samarbetspartner, säger Johan Strid, VD för Prevas AB.

Läs mer >>


Digital Mechanics satsar framåt

Digital Mechanics är en ledande innovatör inom smart additiv 3D-produktion. Som vana problemlösare erbjuder de kunder inom tillverkningsindustrin tillgång till deras digitala fabrik för snabb produktion av komplexa detaljer i plast och metall.

De satsar nu framåt och utökar sin maskinpark med en 3D-printer för serieproduktion av plastdetaljer. Tekniken är den snabbaste och mest kostnadseffektiva på marknaden idag. Den passar för både stora eller små volymer med snabba leveranser till lägre kostnad. Dessutom är den här maskinen perfekt för att ta fram prototyper eller förserier.


Har du något att berätta?

Vet du som är medlem om att vi gärna hjälper till att sprida era nyheter? Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande direkt till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se.

AKTIVITETER

AI och Robotics

Datum: 29 oktober
Tid: 14.00-14.30
Plats: Digitalt

Almi bjuder in till Livesändning!

Det går inte att prata digitalisering utan att ta upp AI och Robotics. Men vad är det egentligen? Är det för alla? Vilka trender råder inom detta område? Var kommer människan in? Och hur dansar man med en robot?

Anmälan och mer information >>


Startseminarium

- En serie i tre delar

Startdatum: 3 november
Plats: Västerås

Almi Mälardalen arrangerar startseminarium, för dig som är på väg att starta företag, nyligen har startat eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Anmälan och mer information >>


Business Innovation – Local to Global

Startdatum: 4 november

Programmet arrangeras inom ramen för samverkansprojektet Swedish Scaleups, och är upplagt som en tidsresa. Vi inleder med att genomlysa er affärsmodell med fokus på strategi, innovation och omvärldsbevakning.

Anmälan och mer information >>


HUB2020

- Beyond sustainability

Datum: 5 november
Tid: 09.45-16.00
Plats: Digitalt

HUB2020 samlar hela energi- branschens ekosystem till draknästen och fokus på långsiktig hållbarhet.

Kon­fe­ren­sen ar­ran­ge­ras av ECC, Energy Competence Center i
sam­ar­be­te med bland annat Hita­chi
ABB Po­wer Grids, Bom­bar­di­er
Trans­por­ta­tion Swe­den, Mä­la­re­ner­gi,
Wes­tinghouse Electric Swe­den,
Mä­lar­da­lens hög­sko­la, Väs­terås stad, Läns­sty­rel­sen Väst­man­land, Tek­nis­ka för­e­ning­en, Sy­ner­Le­ap och
Com­pe­tence Sve­ri­ge.

Mer information och anmälan >>

Dragon's Den

- Virtual event November 5th for international energy startups and scaleups.

Startups and scaleups compete for collaboration projects with Bombardier Transportation and Westinghouse. Pitch your innovation to win collaboration projects funded up to $25,000!

Bombardier challenges

Time: November 5th at 09:50-10:40
Place: Digital

Win joint Project with Bombardier Transportation. We are looking for startups and scaleups who are ready to integrate with Bombardier products and solutions.

Challenges/focus areas for your project ideas:

  • ​Let us increase energy efficiency in our electrical drivelines
  • Automatization of production line
  • Driver, stay alert!

Westinghouse challenges

Time: November 5th at 10:50-11:40.
Place: Digital

Win joint Project with Westinghouse. We are looking for startups and scaleups who are ready to integrate with Westinghouse Electric Company.

Our 3 challenges for your project ideas:

  • Strong Robotic Arm for Heat Exchanger Inspections and Repairs
  • Contactless Sensing of Component Health
  • Advanced Remote Working for Field Operations 

Vill du få grepp om ditt företags ekonomi?

Datum: 10 november
Tid: 13.00-16.30
Plats: Digitalt

Almi Mälardalen bjuder in till workshop.

Har krisen påverkat ditt företag? Genom Almis digitala workshop kan du få grepp om ekonomin, på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Anmälan och mer information >>


lunch@expectrum

Datum: 13 november
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt

expectrum bjuder in till en digital föreläsning med Nicholas Fernholm. Ny teknik utvecklas i snabbare takt än någonsin. Utöver detta genomgår Sverige även ett generationsskifte, där ungdomar som växt upp med en mobil i handen tar över arbetsmarknaden och blir dina kollegor, kunder och leverantörer. Hur ska du se till att dessa faktorer går från hot till möjligheter?

Anmälan och mer information >>


Sälja eller köpa företag - så här gör du!

Datum: 16 november
Tid: 17.00-20.00
Plats: Digitalt eller Almi (välj själv)

Almi Mälardalen arrangerar Ägarskiftesseminarium.

Vill du köpa ett företag för att driva själv? Vill du sälja? Eller önskar du expandera och växa genom uppköp? Kanske står du inför ett generationsskifte?

Anmälan och mer information >>


Sweden Innovation Days

Datum: 17-19 november
Plats: Digitalt

Sweden Innovation Days är en satsning som ska sätta Sverige på kartan som innovationsland. Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från 10 olika länder, bland andra Tyskland, USA och Japan.

Anmälan och mer information >>


Rådslaget 2020

Datum: 20 november
Tid: 08.30-10.30
Plats: Digitalt

Västerås utvecklas! Befintliga företag växer, nyföretagandet ökar och nya verksamheter väljer att etablera sig i staden. Vi befinner oss mitt i en pandemi där det i många branscher är extra tufft att driva företag och ett gott företagsklimat är viktigare än någonsin. Årets rådslag har tema Företagsklimat där vi kommer att djupdyka i begreppen, ta del av undersökningar, lyssna på företagens upplevelser och diskutera företagsklimatet.

Anmälan och mer information >>


Vision-system och sensorer

Datum: 24 november
Tid: 09.00-10.00
Plats: Digitalt

Automation Region bjuder in till webbinarium.

Vilka möjligheter uppstår när vi utrustar våra maskiner med förmågan att "se" och "känna"?

Anmälan och mer information >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.