Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 6, 21 SEPTEMBER 2020

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


ANSÖK OM RF:S KOMPENSATIONSSTÖD

Alla fotbollsföreningar har nu möjlighet att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och kostnader för perioden 1 juli till 30 september. Riksidrottsförbundet, RF, ansvarar och administrerar ansökningarna som görs under fliken Idrottsmedel i IdrottOnline.

Som ett stöd vid ansökan har RF tagit fram en enklare instruktionsfilm.

Ansökan är öppen till den 26 oktober (kl 12.00)


SKÅNELÄGRET 25-31 OKTOBER I STAFFANSTORP

Skånelägret arrangeras som en del av STU15 och STU16. I år arrangeras Skånelägret under höstlovet 25-31 oktober. Kallelse har skickats ut till alla berörda spelare. 

Observera att årets läger genomförs utan publik.


PRISER I DISTRIKTSSERIERNA

Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skåne FF:s stora diplom. I juniorserier, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter i valören guld till det segrande laget.

I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter (guld/silver/brons) till första, andra och tredje laget. Antalet plaketter är 16 st i spelformerna 9 mot 9 och 11 mot 11.

Plaketterna kan hämtas ut på Skåne FF:s kansli, eller på Representantskapet den 25 november i Malmö. Plaketter kan även skickas till föreningen mot en portokostnad, kontakta i detta ärende anette.hansson@skaneboll.se. 


STUNDANDE INDELNINGSPROCESS

Årets säsong börjar lida mot sitt slut. När kvalmatcherna är avslutade påbörjas arbete med indelningen av seniorserierna för A-lag till säsongen 2021.
På läs mer kan du se den tidplan som gäller för de olika delarna i indelningsarbetet. Här kan du även se när de olika preliminära förslagen publiceras och hur ni som förening gör för att lämna eventuella synpunkter.


HÖG TID ATT ANMÄLA LAG TILL ESKÅNEBOLLEN

Var med och skapa historia, med chans att hamna i nästa jubileumsbok - kör FIFA med oss i november! Har ni inte anmält lag, är det hög tid att göra det nu. Sista anmälningsdag är 25/10.

Man behöver inte veta vilka spelare som ska tävla vid anmälan. Det räcker att man meddelar det på tävlingsdagen.


DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR

Under november arrangerar Skånes FF digitala spelformsutbildningar som tar upp det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform. Utbildningen arrangeras digitalt där ledaren deltar hemifrån via datorn. Följande tillfällen erbjuds:

3 mot 3, 11 november

5 mot 5, 16 november

7 mot 7, 18 november

9 mot 9, 25 november

Anmälan görs genom föreningsinloggning i FOGIS senast 2 november.


SERIESPEL I FUTSAL

Under säsongen 2020/2021 kommer Skånes FF arrangera seriespel för herr- och damsenior samt pojkar 15. Seriespelet inleds helgen 13-15/11. Spelprogram, föreskrifter samt tävlingsregler finner du på länken nedan.

Tänk på att spelare som ska deltaga i seriespelet måste var Futsalregistrerade för aktuell förening. Detta görs via en nyregistrering i Fogis under förutsättning att spelaren inte är registrerad i någon annan klubb och inte har spelat en bindande match på 30 månader för en annan förening. Är spelaren registrerad för en annan klubb krävs en övergång. Tänk på att frimånaden för Futsal är 1/8-31/8 och är då inte samma som för fotboll.  


DISTRIKTSDOMARE - STEG 1

Vi behöver fylla på med nya Distriktsdomare för att kunna möta behovet som krävs till alla matcher som spelas i distriktet.

Vi hoppas och tror att Ni i Er förening kan bidra med killar och tjejer som har visat intresse av att döma som barn- eller ungdomsdomare i föreningen. Där finns säkert några som vill ta nästa steg och utbilda sig till Distriktsdomare.

Risken är annars en ökning av matcher med en domare som egentligen kräver tre domare. I vissa zoner saknar vi domare helt, vilket bl a kommer medföra ökade kostnader för föreningarna, då resorna blir längre för domarna.

Vi kommer starta upp steg 1 kurser för nya Distriktsdomare under vintern/våren på flera platser i Skåne. Information om innehåll finns på vår hemsida. Där finns också en intresseanmälan att fylla i, sedan återkommer vi när vi har en kurs på gång i närområdet.


REKRYTERA EN BARNFOTBOLLSCOACH

Skånes FF erbjuder föreningar med verksamhet för barn upp till 12 år att delta i vår satsning på Barnfotbollscoacher. Genom satsningen får föreningen ett uppstartsbidrag för att arvodera en Barnfotbollscoach som stöttar föreningens tränare så att verksamheten bedrivs i enlighet med Fotbollens Spela Lek och Lär. Till nästa år finns möjlighet för fler föreningar att vara med i satsningen.


FAIR PLAY-STATISTIK

Under rubriken Schysst match Skåne - Nolltolerans 2,0 har vi alla tillsammans arbetat för att uppnå ett gott klimat i samband med fotbollsmatcher i Skåne. Årets säsong har med anledning av Coronapandemin blivit något annorlunda mot vad vi från början hade planerat, dock har vår gemensamma ambition vad gäller Nolltolerans legat kvar. Hur gick det då för era lag i Fair play hänseende?


ARRANGERA TRÄNARUTBILDNINGAR PÅ HEMMAPLAN

Det är återigen möjligt för föreningar att arrangera interna tränarutbildningar. Ett tillfälligt regelverk som ska följas är framtaget för att minimera risken för smittspridning. Välutbildade tränare och ledare är viktigt för skånsk fotboll och med hjälp av regelverket kan vi på ett ansvarsfullt sätt fortsätta vår tränarutbildningsverksamhet.


GRÖNT KORT-UTBILDNING FÖR LEDARE

Grönt Kort är en utbildning som svarar på frågan hur vi skapar en matchmiljö som är så trygg, rolig och utvecklande som möjligt för våra unga spelare. Givetvis kan föreningen arrangera utbildningen på hemmaplan, och dessutom utan kostnad för föreningen. Som om det inte var nog får föreningen ett paket med material för att underlätta arbetet med att skapa en bra matchmiljö i föreningen.


DIPLOMERAD FÖRENING - UTVECKLA ER FÖRENING

Diplomerad förening är en paketering av fotbollens föreningsutveckling som sätter fokus på att skapa en föreningsmiljö där barn och ungdomar har roligt, mår bra och får lära sig fotboll. Föreningen driver själv utvecklingsarbetet med stöd från både Skånes FF och RF-SISU Skåne.Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.