Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Den 4 november arrangerar Kumla kommun, tillsammans med Kumla promotion, bankerna och Företagarna, årets näringslivsdag.

Dagen inleds med Promotionfrukost på Folkets Hus kl. 7.30-9.30 där TV-profilen Annika Hagström under temat Samtal om möten med människor under ett halvt sekel i mediernas mitt ger oss en inblick i allt från direktsändning, dokumentärer och fältreportage till 9 veckor på svensktoppen.

Lunchprogrammet pågår mellan kl. 12.00-13.30 i växthuset på Goda Rum. Då kommer Günther Mårder, VD för Företagarna, att tala om Företagsamhet i Coronatider.

Kvällsprogrammet inleds kl. 18.30 på Folkets Hus där det är sittande bord. Maten som serveras kommer även detta år från E-gastronomi och Ekboms Delikatesser. Avslutningsvis kommer vi också att dela ut pris till Årets Företag, Årets Bubblare och Årets Kumling.

Antalet deltagare är begränsat till 50 personer per del och det är ”först till kvarn” som gäller. Anmälan till anneli.nilsson@kumlapromotion.se eller 0709 996410.


Fortsatt utbyggnad av Riksväg 51

Den 18 november 2019 invigdes den nya sträckan på Riksväg 51 mellan Kvarntorp och Svennevad. Nästa etapp på sträckan är de åtta kilometrarna mellan Kvarntorp och Almbro där byggstart kommer att ske under våren eller tidig sommar 2021.

Den nya vägen följer dagens sträckning, men byggs ut till så kallad mittseparerad 2+1-väg och förväntas vara klar under senare delen av 2023. Med den nya sträckan blir det mittseparerad 2+1-väg hela sträckan mellan Marieberg och Svennevad.

Trafikverkets webbplats om Riksväg 52 och utbyggnationen på sträckan mellan Kvarntorp och Almbo.


Rörbraket snus - av hållbart och lokalt odlad tobak

Det nystartade företaget Rörbraket Snus kommer inom kort att börja tillverka snus i vår kommun.

Ägaren, Pär Lundström, berättar att man norr om Örebro odlar ekologisk tobak som sedan ska torkas och färdigställas i Kvarntorp. Ambition är att producera omkring 15 000 dosor per år. Från december i år kommer det vara möjligt att köpa det nya lokalproducerade snuset och för dig som vill veta mer kan vi tipsa om företagets konto på Instagram @rorbraketsnus

Vi önskar Per och Rörbraket Snus lycka till!


Bilden är hämtad från hsb.se. Den visar en illustration över den nya fastigheten på Södra Kungsvägen och kan avvika från verkligheten.

Fler lägenheter på gång i Kumla

Nyhetsbrevet har pratat med Sara Almcrantz som är byggchef på HSB MälarDalarna och hon berättar att de nu har påbörjat arbetat med att bygga 49 lägenheter på Södra Kungsvägen. Rivningen är påbörjad och byggnationen ska igång före årsskiftet. Planen är att inflyttning i bostadsrätterna kommer att ske hösten 2022, avslutar Sara.

Vi har också pratat med lokalförvaltare Elin Norberg på Asplunds fastigheter. Asplunds har idag fastigheter på Vattugatan i Kumla och i anslutning till dessa kommer man att bygga ytterligare en fastighet med 53 hyreslägenheter. Byggstart är januari-februari 2021 och inflyttning beräknas till hösten 2022. Den nya fastigheten kommer att ha sex våningar och det är PEAB som bygger, berättar Elin.


Vi höjer på hatten för Kumla Indianerna Speedway som tog SM-silver 2020!

Grundserien blev i år förkortad till en enkelomgång och därefter inleddes slutspelet. Indianerna körde fantastiskt och vann både kvart- och semifinaler i överlägsen stil mot Dackarna och Västervik. I finalen mot Masarna var det, efter en knapp bortaförlust, mycket jämnt långt in i avgörande match på hemmaplan som dock i regngrått väder avslutades i moll.

Indianernas satsning på lokala och yngre förare har de senaste åren varit imponerande. Ett ytterligare kvitto på detta är att Indiansonen Jonathan Grahn blev fyra i junior-EM i Polen här i oktober. Bästa Indianplacering på länge och ett stort grattis till Jonathan!  Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.