Nyhetsbrev från Hillesgårdsakademin. Klicka här om du hellre vill se det i webbläsaren. 
Lägg gärna in info@hillesgardsakademin.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Hillesgården

Nytt poddavsnitt: Om omdöme

När man leder en komplex verksamhet (eller navigerar i komplexiteten i sitt eget liv för den delen) är omdömet centralt. För utan ett väl utvecklat omdöme – hur ska du då veta vilken väg du ska ta eller vilket beslut du ska fatta? Och vad består då ett gott omdöme av, och hur odlar man det?

I det senaste avsnittet i vår podd Banbrytande ledarskap reflekterar Karl-Erik Edris kring omdömets viktiga roll i ledarskapet, och om faran med tvärsäkerhet och fixerade föreställningar. I samtalet med Monika Neukirchen lyfter han vikten av att ge människor utrymme att lyssna till och lita på sitt omdöme, och om omdömets betydelse för lärande och innovation.

Lyssna på avsnittet Om omdöme, det finns på Soundcloud och där poddar finns.

Vill du delta i ett fortsatt samtal om hur omdömet kan hållas levande är du varmt välkommen till vår nästa Meetup, den 18 februari! 


Digital meetup 18 feb: Om omdöme

Vår nästa Meetup kopplar till poddavsnittet om omdöme, och bjuder in dig att fortsätta det samtal vi påbörjar i podden. 

Vi träffas digitalt i Zoom, och mötet pågår max två timmar.

Efter en kort incheckning bjuder vi på en introducerande inramning av temat. Därefter för vi ett faciliterat, nyfiket och utforskande samtal kring olika vinklar och associationer på temat omdöme.

Tid: Torsdag 18 februari 16.00-18.00.

Plats: Digitalt via Zoom. Du får länk när du anmält dig.

Pris: Det är kostnadsfritt att delta.

Anmälan: Mejla till anmalan(a)hillesgardsakademin.se.


Imago - banbrytande verksamhetsutveckling

Från och med 2021 utökar Hillesgårdsakademin sitt erbjudande till att även omfatta Imago - banbrytande verksamhetsutveckling. Vi fortsätter att erbjuda utvecklings- och utbildningsstöd till ledare, men du kan nu alltså nu även ta hjälp av oss i ditt arbete med att utveckla din verksamhet.

Vår konsultverksamhet kallar vi Imago då vi vill stötta organisationer, och de människor och grupper de består av, att uppnå mer av sin inneboende potential. Imagocellerna i en larv är de celler som bär koden till den framtida fjärilen, och på samma sätt tror vi att våra organisationer vimlar av imagoceller, som med rätt stöd och i rätt gruppkonstellationer kan känna in och ta emot den framtida fjäril som den egna organisationen har potential att utvecklas till.

I Imago är mycket erfarna konsulter inom ledarskap och management verksamma, och vi erbjuder stöd inom strategi, verksamhetsutveckling, kulturutveckling, ledarskaps- och grupputveckling, organisering etc. Vi agerar rådgivare till ägare, styrelse och ledning i kultur- och organisationsförändringar, och vi stöttar utvecklingen av ledare, individer och team över hela organisationen.


Vi finns på LinkedinInstagram och Facebook.