Almedalsveckans nyhetsbrev 9, 2020. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

20 november 2020

Almedalsveckan 2021 blir en hybrid demokrativecka

Hur sommaren 2021 ser ut vet vi inte, men att Almedalsveckan blir av det vet vi. 

Huvudarrangörsgruppen har, i samråd med värden Region Gotland, tagit beslutet att nästa års Almedalsvecka genomförs som en hybrid demokrativecka. Huvudspåret är att den anordnas i Visby med fokus på digitala evenemang. Får vi lov och det går är vårt mål att vi ska kunna träffas på plats i Visby på ett tryggt och säkert sätt.


Vad menar vi med en hybrid Almedalsvecka?

En hybrid Almedalsvecka 2021 bygger på digitala möten som sänds från Visby. Arrangörerna sänder från olika studios/lokaler i Visby och äger också ansvaret för sina evenemang, precis som under alla andra Almedalsveckor. Nytt för 2021 är att alla sändningarna samlas under en gemensam portal som Almedalsveckan äger. 

Digitala sändningar från Visby med möjlighet att ta in publik, går att växla upp till fysiska möten om restriktionerna släpper i vår. 


Almedagen 2021 arrangeras 9 december - digitalt så klart!

Programmet är på väg att formeras men redan nu kan du anmäla dig till Almedagen 2021 som sänds digitalt den 9 december mellan kl 10.00 - 12.00.

Vi pratar om hur nästa års Almedalsvecka kan se ut, får lyssna på de gotländska aktörerna som ser till att vi kan bo, träffas och äta, hur tänker de kring sommaren 2021. Slutliger får vi lyssna på arrangörer som under 2020 blivit experter på digitala samtal.

Almedagen är en inspirations- och informationsdag som i år blir ett digitalt evenemang.


Säkra möten på Gotland

Tillsammans med vår gotländska besöksnäring, alla viktiga serviceleverantörer och givetvis våra transportörer som tar dig till och från ön, pågår nu ett gemensamt arbete med att skapa säkra möten.

Fördelen med Gotland är att vi kan följa våra resenärer nästan från dörr till dörr, och lyfta vikten av distans i terminaler, munskydd på flyg och olika vägar man kan ta för att undvika trängsel i Hästgatsbacken, för att nämna några exempel. Får vi lov att träffas i Visby nästa sommar så ska alla känna sig trygga att komma hit och vi vill visa att vi kan arrangera säkra möten på Gotland.


Partiernas dagar 2021

Så här fördelar sig schemat för partiernas dagar under nästa års Almedalsvecka:

  • Söndag 4 juli, Kristdemokraterna 
  • Måndag 5 juli, Sverigedemokraterna  
  • Tisdag 6 juli, Miljöpartiet 
  • Onsdag 7 juli, Moderaterna
  • Torsdag 8 juli, Vänsterpartiet
  • Fredag 8 juli, Liberalerna
  • Lördag 10 juli, Centerpartiet  
  • Söndag 11 juli, Socialdemokraterna 

Det offentliga rummet 2021

För arrangörer som brukar vara på markplats kan det bli förändring i var man kan stå och hur stora ytor som kan användas. Allt för att säkra avstånd och möjlighet att röra sig tryggt. Det innebär att den karta vi vanligtvis har på vår hemsida, lanseras efter årsskiftet. 


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Vi finns på plats via telefon mellan klockan 09:00-15:00 (lunchstängt klockan 12:00-13:00).  Det går alltid bra att skicka frågorna med e-post: almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 samt till de som har registrerat sig som mottagare av
Almedalsveckans nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.