Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Denna vecka blir det Barleywine från England & rött vin från Portugal.

Visst är livet härligt ibland?


Vi börjar med ett tips från Gonzo: här köper ni självklart minst 2 flaskor, 1 att avnjuta nu till lite vällagrad ost såsom Parmesan eller varför inte till höstens grytor på vilt nu när säsongen är igång och 1 att spara några år.

Ridgeway Brewing grundades 2002 av bryggmästaren Peter Scholey och hans fru Vanda. Namnet kommer från den gamla handelsvägen som slingrar sig genom den engelska landsbygden mellan små städer som har funnits i tusentals år och anpassat sig till de föränderliga tiderna. Anledningen till att vi valde namnet Ridgeway, förutom att leva på det, var att vi hoppas kunna skapa varaktiga upplevelser, tro på långsiktighet och älskar att vara utomhus.

Ridgeway användes först av tidiga handlare medan det idag åtnjuts mest för rekreation. Ridgeway Brewing har också som mål att vara kvar i många år framöver. Våra kunder njuter av öl som är inspirerade av ”banbrytande tradition” - en matchning mellan arv och modern smak och teknik. Vi försöker inte glömma det förflutna och återuppfinna hjulet - vi tar allt som är bra från det förflutna och gör det bättre anpassat för dagens generationer.

Hand i hand går vår starka tro på att ta hand om vår miljö och ha så liten påverkan som möjligt. Detta visas i vår användning av det vi anser vara det första bryggerikooperativet i världen. Vi arbetar nära två andra oberoende bryggerier - vi delar en panna; varvid varmvatten från kylning av fermentorer i ett bryggeri används för bryggning i ett annat. Vi installerade solpaneler så att bryggerierna på en solig dag är helt självförsörjande; det finns en vassbädd för avlopp så att inget vatten slösas bort och använt spannmål används för foder av en lokal jordbrukare. När du dricker ett glas Ridgeway kan du göra det med vetskapen att alla som är involverade i att göra din pint arbetar för en bättre framtid.


Irene Adnell har (som många av er vet) under lång tid kämpat & slitit för att sätta Portugisiska viner på den Svenska kartan och verkligen lyckats. Den framgången fortsätter nu då vi återigen lanserar ett rött vin från Niepoort i det tillfälliga sortimentet.

Bara att korka upp och njuta!

Niepoort Poeirinho 2016 - 92132 - 299kr

Druvor från i snitt 100 år gamla vinrankor. Vingården har skötts biodynamiskt sedan Niepoort tog över den år 2012 men fr om nästa årgång, 2017 är vinerna certifierade med "SATIVA". Jäsning påbörjas i öppna Lagares och avslutas med den malolaktiska jäsningen i ekfat, följt av 20 månader ekfatslagring. Ekfaten är använda 2500 L. Jordmånen i Bairrada är kalkrik och i kombination med närheten till Atlanten ges här friska, eleganta viner.

Fruktig och kryddig doft. Medelfyllig smak med rikt inslag av körsbär, vilda skogshallon, viol, mineral och kryddor. Elegant och friskt, ibland påminner vinets struktur om en Beaujolais Crus eller en Nebbiolo. Servera vid 15 grader i Bourgogne -kupa. Passar till ostar, fågel och ljust kött.

Dina Viner - 90 poäng (+)

Ett ung, friskt vin med fräsch frukt, tydliga tanniner, bra balans och inslag av körsbär, hallon, tranbär, blommor och mineraler.  

Niepoort - bordsviner 

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.