Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Grattis Stora Enso!

Stora Enso investerar i dispersionsbarriärteknologi på sin Forshaga-anläggning i Sverige, som ett steg i sin innovationsagenda. Investeringen på cirka 10 miljoner euro möjliggör utveckling och produktion av kartong med barriäregenskaper som är lättare att hantera i en återvinningsprocess, har ett lägre koldioxidavtryck och kan komposteras i industrianläggningar. Den nya utrustningen förväntas tas i bruk under andra kvartalet 2021.

Stora Enso Forshaga tillverkar och utvecklar barriärlösningar som krävs i vissa förpackningar, till exempel för att skydda mot vätska, fukt, syre eller fett. Flytande förpackning, dryckeskoppar och vissa livsmedelsförpackningar är några av de produkter som har en barriär som skyddar den förpackade produkten, samtidigt som de säkerställer att förpackningen bibehåller sina användarkvaliteter. Investeringen i ny dispersionsteknik syftar till att uppnå de önskade barriäregenskaperna på ett mer hållbart sätt.


Forshaga kommun klättrar mest i Värmland

Forshaga är den kommun i Värmland som har den bästa långsiktiga förändringen genom den högsta genomsnittliga årliga förbättringen under de senaste fem åren. I den gruppen återfinns vi som en av de 10 bästa kommunerna i landet.

Forshaga kommun ökar 30 placeringar i Svenskt Näringslivs rankning över kommunernas företagsklimat. Detta betyder att vi är den värmländska kommun som ökat mest under året. Vi har klättrat till plats 118 vilket är vår bästa placering sedan mätningen startade. Allra bäst betyg får vi från företagen inom frågor gällande Service och bemötande.

– Vi är otroligt glada över att se att många av de frågor som företagen svarar på visar positiva resultat. Vi har under flera år arbetat strategiskt med frågor gällande kommunikation, dialog och service. Det känns kul att det ger så fina resultat berättar Linda-Marie Fors som arbetar som näringslivsutvecklare på kommunen.

 

 

 Ranking 2020

Den 23 september släpptes den årliga rankningen för det lokala företagsklimatet i Sverige. Syftet med enkätundersökningen är att låta företagare i var och en av Sveriges 290 kommuner ge sin bild av hur de tycker företagsklimatet i den egna kommunen är. Resultatet används som diskussionsunderlag i kontakt med lokala politiker och tjänstemän. Vi använder också resultaten från undersökningen för att se hur den egna verksamheten kan förändras för att bättre passa företagarnas önskemål. 

– Det är genom en nära dialog som vi får större gemensam förståelse för varandra. Det ger också ett bättre resultat. Dialogen hos oss har ökat och vi har nått en större samsyn, säger Göran Adrian, kommunalråd i Forshaga kommun. 

I dagsläget består Forshagas näringsliv av ca 650 aktiva företag. I de mindre kommunerna får 200 företag en enkät och för Forshagas del år 2020 valde 81 företagare att besvara enkäten. Resultatet sammanställs och jämförs med den egna kommunens resultat tidigare år men också med övriga Sveriges kommuners resultat i en så kallad rankinglista.

 

Vill du ta del av hela undersökningen kan du läsa mer här

https://www.foretagsklimat.se/forshaga/start

 


På gång i Centrumföreningen

Centrumföreningen i Forshaga & Deje tackar för uppslutningen i såväl det digitala forumet som på medlemsfrukosten! Kul att så många vill vara med och skapa ett mer öppet, händelserikt och starkare företagsklimat i kommunen! 
Lite information om vad som är på gång… Ett gäng företagare har gått ihop för att skapa gemensam aktivitet inför Halloween som infaller lördagen 31oktober. Är även Du intresserad? Ta kontakt med Millan på Hundshopen i Forshaga! Det kommer även att bli något inför Farsdag 8nov, vilket diskuteras på nästa medlemsaktivitet. Notera att även företagare utan butik är varmt välkomna att hänga på aktiviteter och våra gemensamma annonser! 
Nästa medlemsaktivitet är planerat tisdag 20oktober kl18.30-20 på Folkets Hus i Forshaga. Mer info om detta på vårt slutna forum på Facebook.Klicka på länken nedan för att gå med:
https://www.facebook.com/groups/dejeforshagacf


Bli UF-rådgivare

Vi hjälper Ung Företagsamhet att hitta potentiella rådgivare från näringslivet som ska kunna ge tips, råd och stöttning till årets UF-företagare i vår kommun. Jag tänkte då på dig, skulle du kunna tänka dig att registrera dig i UF:s rådgivarbank? Du hittar den här: https://ungforetagsamhet.se/bli-radgivare

Uppgiften som rådgivare innebär att ställa motfrågor till UF-företagare och därigenom göra skillnad, så enkelt är det!

Du behöver inte ha svar på allt, men att ge tips, råd och dela med sig av sitt nätverk gör verkligen skillnad för UF-företagaren. Det är inte tidskrävande, du tillsammans med det eventuella UF-företaget kommer tillsammans överens om hur och hur ofta ni ska höras av!

Registrera dig gärna nu direkt, det tar 1 minut. 

 

 


Näringslivstemet informerar

Vi på Näringslivskontorer får ofta förfrågningar om lediga lokaler och mark som är till försäljning.

Vi vill ännu en gång puffa  för att ni registerar er på följande webbsidor. För att underlätta registreringen ytteligare så skickar vi med en manual som visar hur du registerar konto.

E-avrop Om du som företagare, leverantör av varor eller tjänster är intresserad av vilka upphandllingar som är på under året så vill vi verkligen rekomendera dig att registrera dig på E-avrop, där kommer du att kunna se vad som är aktuellet och på ett enkelt sätt följa upphandlingsåret. Du även välja att följa flera olika kommuner.

Registrera dig här: http://info.e-avrop.com/ 

---------------------------------------------------------------------

Objektvision.se är en heltäckande och oberoende marknadsplats för företag som söker och erbjuder lediga lokaler och kommersiella fastigheter i Sverige.

Registera dig här://objektvision.se/ 

https://objektvision.se/documents/pdf/kommunbroschyr.pdf

 --------------------------------------------------------------------

 


Värmlandsstrategin är nu ute på remiss

Vad är viktigt för dig och den plats du kallar hemma? Över tusen personer har sagt sitt om framtidens Värmland. Till och med den 18 december kan du tycka till om remissutgåvan av Värmlandsstrategin 2040.

Engagera dig och påverka framtiden.

Läs igenom remissförslaget och svara sedan på frågorna i formuläret.

Du väljer själv vilka frågor du vill svara på. Det viktiga är att dina synpunkter är så konkreta som möjligt så att det blir tydligt vad du vill behålla, ändra eller ta bort. 

länk: varmlandsstrategin.se


Grattis fastighetsägare!

Forshaga kommun bjuder dig på annons hos Objektvision.se
Objektvision.se är Sveriges ledande marknadsplats sedan 1998
för kommersiella lokaler med cirka 14 000 annonser ute och
över 50 000 unika besökare varje vecka.


Erbjudande
Kommunen  har valt att teckna avtal med Objektvision.se som
innebär att du som fastighetsägare har möjlighet att annonsera
kostnadsfritt på Objektvision.se, under kategorierna lokal och
mark. Detta ger dig en unik möjlighet att vara synbar och sökbar
för din målgrupp och kommer förhoppningsvis att leda till att du
får in många nya leads på framtida hyresgäster eller köpare.
Hur gör man ?
Det finns enkel manual tillgänglig via objektvisions hemsida och på kommunens hemida.

https://objektvision.se/documents/pdf/kommunbroschyr.pdf 

Hur kan LinkedIn hjälpa dig att nå dina mål, ge mer affärer och fler värdefulla kontakter?

Tre framgångsfaktorer för att lyckas är: din profil, ditt nätverk och vad du bidrar med.
Med världens största affärsnätverk har du chansen att skapa ett starkt varumärke för både dig och din arbetsgivare, bygga ett värdefullt nätverk som du kan dra nytta av och nå ut med viktiga budskap.
Är du redo att anta utmaningen? Tre tisdagar i rad kommer Cecilia Victoria Kärrberg visa hur Du kan maximera din närvaro på LinkedIn.


Få verktygen att lyckas!


Välkommen att anmäla dig till tre inspirerande, kostnadsfria föreläsningar genom projektet Föreläsningarna genomförs via länk.
Föreläsare är Cecilia Victoria Kärrberg, social mediestrateg på Digitalsnack- Sociala mediebyrå.
Hon driver tillsammans med Jenni Laapotti Sveriges största podcast inom sociala medier och är en flitigt anlitad föreläsare och expertkommentator för bla. TT, DN och Aftonbladet.   

Delta på alla tre tillfällen för att få ut så mycket som möjligt av Cecilias kunskap.

13 oktober 8.00 - 9.30: Optimera din profil för maximal synlighet

20 oktober 8.00 - 9.30: Så bygger du ett nätverk du kan dra nytta av.

27 oktober 8.00 - 9.30: Receptet på innehåll som når ut och engagerar

 

Anmäl dig här:


Näringslivsrådet

Näringslivsrådet är ett av våra kommunala råd. Rådet är en viktig samarbetspartner för att fortsätta att skapa ett gott företagsklimat i Forshaga kommun.

I näringslivsrådet får kommunen en bild av företagarnas perspektiv och det skapas en förståelse för varandras verksamheter.   

 

Intervju med en av medlemmarna i rådet

Med mer än 20 år i trumbranschen  och en stor passion för hockey.

Calle är delägare i Slagverkskompaniet och har mer än 20-års erfarenhet av trumbranschen. Calle beskriver sig som en Gig-pensionär när det gäller sitt egna trum-spelande.Calle har varit medlem i rådet ungefär fem år och tycker att det är ett perfekt forum, vi utbyter erfarenheter och skapar dialog mellan näringslivet och kommunen. Det leder till att vi skapar en förståelse för varandras olika verksamheter.Vi som är medlemmar i rådet blir också uppdatera på vad som är på gång i Kommunen, det tycker Calle är ytterligare en av fördel av sitta med i rådet.Det finns en framåtanda och energi bland medlemmarna i rådet vilket är A och O för att bibehålla ett gott företagsklimat i kommunen.När det blir lite tid över så ägnar sig Calle åt hans stora passion som är hockey, han tar också mer än gärna en tur på motorcykeln.

 ------------------------------------------------------

 Vill du också vara en del i Näringslivsrådet?

Idag består gruppen av 10st representanter och sammanträder  ungeför 4-5 ggr / år.

Har du någon viktig fråga som du skulle vilja att vi lyfter i rådet så kan du mail till: naringslivskontoret@forshaga.se eller skicka med någon av representanterna.

Vi har 1st vakant plats idagsläget

Vill du nominera någon så är du välkomnen att maila din nominering till: naringslivskontoret@forshaga.se Märk mailet med "Nominering till Näringslivsrådet"

Vill du veta mera läs : Näringslivsrådet

 


Det finns fortfarande pengar kvar att söka – utnyttja möjligheten!

Mellan den 5 och 25 oktober kan ditt företag ansöka om affärsutvecklingscheckar. Nu finns medel tillgängliga inom digitalisering och internationalisering.Affärsutvecklingscheckar är Region Värmlands stöd till små företag som vill ta in extern kompetens för att utveckla företaget och stärka dess konkurrenskraft.

Vilka företag kan söka stöd?

Affärsutvecklingscheckarna riktar sig till företag som vill växa, har 2–49 anställda och en omsättning på minst 3 miljoner kronor.

Hur gör jag?

Ta kontakt med Almi och skicka in en intresseanmälan senast den 25 oktober 2020. 

Kontakt Region Värmland Marko Lasic 010-831 99 32 marko.lasic@regionvarmland.se

Kontakt Almi Louise Larsson 054-14 93 68 louise.larsson@almi.se

Thorbjörn Bäckström 054-14 93 62 thorbjorn.backstrom@almi.se

Årets sista utlysning av affärsutvecklingscheckar

 


Vill ni/du ha företagsbesök?

Näringslivskontoret har som mål att tillsammans med näringslivet skapa ett gott företagsklimat. En del i det är att Vi tillsammans med kommunarådet gör regelbundet besök hos kommunens alla olika företag.

Vill du ocskå ha ett företagsbesök?

Då är du varmt välkommnen att kontakta oss.

Du är alltid välkomen att höra av dig till oss på Näringslivskontoret.

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se

Nu mera kan nu också nås oss via E-post: naringslivskontoret@forshaga.se  


facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter