Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

I detta nyhetsbrev kan du läsa mer om:

- Hur skall jag tänka vid uttag av min pension?

- Vinn en bok om att göra rätt val för att maximera pensionen!

- Stor Alecta-rapport visar att Linder & Partners kunder får en  bättre pension

- Höga avgifter är inte bra för pensionen

- Hur har Linder & Partners placeringsförslag och rekommendationer gått?

- Möt vår medarbetare Kent Ström - administratör


Hur skall jag tänka vid uttag av min pension?

Många av oss börjar fundera över sin privata ekonomi först efter att man har gått i pension. Vi vet hur viktigt det är att vara ute i god tid med planering och även överblicka de frågor som du behöver ta ställning till. 

I detta och även kommande nyhetsbrev kommer vi att ge tips om vad du kan göra för att optimera din pension och hur du kan bli mer proaktiv i syfte att få ett gott liv ekonomiskt som pensionär. 

Till att börja med vill vi råda dig till att om du engagerar dig och säkerställer att kapitalet är rätt placerat och att du har låga avgifter, så kommer din pension att bli högre.


Vinn en bok om att göra rätt val för att maximera pensionen!

Planera pensionsuttagen rätt:

- Hur fungerar det?

- När är det bäst att gå i pension?

- Har jag samma pension resten av livet?

Skicka in ett mail med ditt namn i ämnesraden till marknad@linderpartners.se senast den fjärde (4) november så är du med i en utlottning av 5 böcker (värde ca 420 Kr/bok).

Du kan även försäkra dig om att få ett eget exemplar genom att beställa boken direkt och betala genom att trycka här

(använd kampanjkoden "linderpartners2020host" så får du 10 % rabatt).


Stor Alecta-rapport visar att Linder & Partners kunder får en bättre pension

Alecta har nyligen publicerat en stor rapport där de har analyserat hur det har gått för alla s.k. 10-taggare. 10-taggare är de tjänstemän som har ITP och har fått välja en individuell pensionslösning i andra försäkringsbolag (än Alecta/ITP2). 

Rapporten visar att många som har gjort ett s.k. 10-taggarval och tecknat en alternativ försäkring, tyvärr kommer att få en sämre pension än om de stått kvar i ITP2. Skälet till detta är att de pensionslösningar som sålts in till de anställda har haft höga avgifter. Det är i princip bara de anställda som jobbar på företag som har upphandlat pensionslösningar netto, dvs utan provisioner (läs Linder & Partners kunder) som kommer att få en högre pension än ITP2. Glädjande för oss och framförallt våra kunder, men tråkigt för många andra. Vill ni läsa rapporten finner ni den HÄR.


Höga avgifter är inte bra för pensionen

Dagens Industri har under senaste veckorna publicerat flera artiklar som visar att många i rådgivarbranschen säljer in dyra pensionsprodukter/fonder.  

Vi repeterar vad vi alltid framhåller, låga avgifter är mycket viktigt för pensionssparande eftersom det är så många år kapitalet skall förvaltas. Här är en enkel räknesnurra som visar hur stor skillnad det kan vara. Länk till vår snurra på hemsidan.


Hur har Linder & Partners placeringsförslag och rekommendationer gått?

När vi ändå håller på att repetera sådant som vi påtalat tidigare så vill vi gärna rekommendera dig att läsa vår syn på Kapitalförvaltning.

Där trycker vi även på att man INTE skall sälja av när börsen ”kraschar”. Flera undersökningar visar att aktivitet vid toppar och dalar medför lägre avkastning eftersom de flesta säljer när börsen gått ned kraftigt och köper på toppen när alla är som mest optimistiska (vilket ofta sammanfaller med att börsen inom kort istället går ned). 

Ni som läser våra nyhetsbrev kanske kommer ihåg att vi i mitten av mars (när börserna bottnade) rekommenderade att börja köpa mer aktiefonder.

Ni som har varit kunder riktigt länge, kanske också kommer ihåg att vi även 25 oktober 2008 (när svenska börsen gått ned 50 %) skrev samma sak; SÄLJ INTE PÅ BOTTEN! Börja istället att köpa mer aktier när börsen gått ned kraftigt, det kallas för re-balansering, dvs. att man återställer den tidigare valda andelen aktier. 

Tyvärr så var det många i oktober 2008, precis som i mitten av mars i år, som istället sålde aktier/aktiefonder. Det är tyvärr en dålig taktik och näst intill omöjligt att komma ikapp efter den typen av misstag. 

Nu har börsen i Sverige gått upp 30-35 % och globala aktiefonder ungefär lika mycket, men mätt i kronor har globala fonder ”bara” gått upp 20-25 %, sen mitten av mars (detta eftersom kronan stärkts mot dollarn).

Vår rekommendation är att man alltid skall behålla sin långsiktiga strategi! 


Möt vår medarbetare Kent Ström - administratör

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att den ena dagen inte är den andra lik. Kontakten med både våra företagskunder och försäkringsbolag, samt att våra kunder är nöjda med den service vi ger. Sist men inte minst, glädjen att leverera det vi lovar och att ha trevliga och hjälpsamma kollegor.

Vad är ditt tips för att få ut en riktigt bra pension?

Tänk på att börja spara tidigt om det är möjligt. Se till att du är väl insatt i vad din tjänstepension innebär. Se även till att motionera, äta sunt och må bra samt njut av livet, då lever du längre.


Linder & Partners AB

Gamla Brogatan 27
111 20 Stockholm
Tel: 08-545 225 50
info@linderpartners.se

Ansvarig: Magnus Linder, Vd

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.