Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

8 oktober: Imagining A New Swedish Film Industry

Film i Väst i samarbete med CinemAfrica bjuder in till ett webinarium där vi ägnar oss åt att hitta strategier för hur underrepresenterade filmskapare och berättelser kan vara en större del av det svenska filmlandskapet.

Inbjudna är Melanie Hoyes, Industry Inclusion Executive British Film Institute (UK), som arbetar med strategier för ökad tillgång och jämlikhet i den brittiska filmsektorn och Mel Jones, manusförfattare, regissör och producent (US), mångfacceterad kreatör bakom Dear White People, Netflix Original Juanita och Leimert Park. Mel är också en av grundarna till Invisible Collective. Moderator: Johanna Koljonen. Samtalet hålls på engelska.

När? 8 oktober 15-16
Var? 
Anmäl dig på denna länk
Läs mer här

Länk till webinariet kommer att skickas ut till din e-post dagen före. Frågor till deltagarna eller frågor om webinariet? Kontakta 
daniella.mir@filmivast.se

Fler föreläsningar från Film i Väst hittar du här.


22-26 okt: PRISMA

Göteborg Film Festivals barn- och ungdomsfestival Prisma drar igång 22 oktober med invigningsfilmen Nelly Rapp - Mosteragent. 

Nelly Rapp - Monsteragent i produktion av SF Studios och i samproduktion med Film i Väst inviger festivalen på biograf Draken. Filmen är ett fantastiskt familjeäventyr som bygger på Martin Widmarks böcker om flickan som är monsteragent. Amanda Adolfsson har regisserat och i rollerna ser vi Matilda Gross, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Björn Gustafsson och Lily Wahlsteen.

Mer om festivalen PRISMA här.

Nelly Rapp- Monsteragent har svensk biopremiär 23 oktober.  Se trailer här


Masterclass med filmfotograf Jakob Ihre

I samarbete mellan Kulturakademin och Film i Väst får du här  höra en masterclass med Jakob Ihre, Emmy-Award-vinnande fotografen bakom succéer som Chernobyl, Thelma, Louder Than Bombs med flera. Länk till samtalet här.

Kulturakademin har även flera intressanta föreläsningar inom filmområdet på K-Play.


Mads Mikkelsen spelar en av huvudrollerna i Thomas Vinterbergs film Druk, som spelats in i Västra Götaland och som nu erövrat den danska biopubliken och den internationella festivalvärldens hjärtan. Bild: Anders Overgaard.

Med Vinterbergs Druk ut i stora filmvärlden

Att leta dansk arkitektur i Vänersborg? Snö i juni? Några av de uppgifter att lösa inför den danske regissören Thomas Vinterbergs inspelning av filmen Druk som skedde i Västra Götaland sommaren 2019. En film som nu tagit både den danska biopubliken och de internationella filmfestivalerna med storm. Filmen kommer även att ha biopremiär i Sverige under 2021. Läs mer här


Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 161 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 325 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.


facebooktwitterinstagram

 Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.