Nyhetsbrev med senaste nytt från nätverket ROS, Regional Omställning i Samverkan. Tipsa en vän
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Framtidsstafetten

Oktober 2020, nyhetsbrevet från nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS): Framtidsveckan i fokus, vad har hänt och vad är på gång? 

Framtidsveckan har bara börjat...

...och pågår ända till 1 november. I programmet hittar du både sådan du deltar i digitalt och träffar av olika slag. Nya aktiviteter kommer till under hela perioden.

På söndag kan du delta i en partioberoende workshop och ta fram nya kreativa hållbara politiska förslag för Nora. På tisdag är det webinarium om matsvinn med Jordens Vänner. Söndag den 18 kan du följa med på Grillfest och naturkunskap vid Oset-Rynningeviken.

Framtidsveckans tjej, Keep my earth clean

Den 24/10 kan du gå på Ekobycafé med enklare förtäring hos ABF i Lindesberg. Här får du höra om Ekogemenskap Lindesberg hur de byggt upp sin verksamhet under 2020. Vi samtalar om hur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart liv kan se ut i framtiden.

I Ekogemenskap Lindesberg tror vi på att både arbete och firande är viktigt, varför fikat är en central punkt. Det kommer därför finnas möjlighet till enklare förtäring till självkostnadspris. Läs mer på orebrolan.framtidsveckan.net.

Missade du Framtidsdagen?

Olika sätt som prepping presenteras

Du behöver inte vara orolig, du kan se det i efterhand! Temat för Framtidsdagen var omställning, allt från bin och odling till social hållbarhet där kvinnoföreningen mot våld pratar om mäns våld mot kvinnor. Programmet presenteras på: mockelnforeningarna.se/framtidsdagen.

Hänt under Framtidsveckan

Bokcirkeln Slowfashion - en guide till smart och hållbart mode, har startat och pågår till 19 oktober. Boken är lika delar modemanifest och praktiskt handbok. Bland annat om kvalitet, modeindustrin, shopping på nya sätt och att vårda sina plagg. Hur får jag min garderob att hålla längre? 

Kretsloppis i Teaterladan i Wadköping

Söndagen den 27 september var det "traditionell" loppis, kläd/bokbyte och återbruk. På eftermiddagen kunde man få hjälp att sy ett eget kaffefilter i tyg. Material, maskin och instruktioner bjöd Sara Hillersberg, Atelje Återbruket, på. 

Höstmarknad med äppelmusteri

Det riktigt kändes i luften att besökarna längtat efter ett evenemang och vågade sig till den lilla marknaden i Latorp. Här fanns både unga och äldre lokala säljare av grödor, mat-, textil- och trähantverk. Loppis och ekofika. De som hade med sig äpplen kunde använda den gemensamhetsägda mustanläggningen. På Tage-avdelningen.kunde man fynda, ta för sig av vad andra skänkt eller bidra med något man inte längre behöver.

försäljning på marknad
Höstmarknad i Latorp

Tyck till om länets kommande energi- & klimatprogram

”Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar. Det finns stora möjligheter att förändra samhällets energiförsörjning och använda jordens resurser både mer effektivt och långsiktigt hållbart." citat från remissen.

ROS, Regional Omställnng i Samverkan, har för avsikt att svara på remissen om Örebro läns energi- och klimatprogram 2021 - 2025. Tillhör du också den ideella sektorn och vill vara med och tycka till? Skicka ett mejl till ROS.Orebrolan@gmail.com. Här hittar du remissen och missivet.

Andra tips & arrangemang

Vill du anmäla in ett arrangemang till vårt nyhetsbrev? Mejla till  ros.orebrolan@gmail.com.

Blandade surftips


Detta nyhetsbrev kommer från nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS).

ROS består av aktörer i Örebro län som vill lyfta fram hållbarhetsfrågorna och genom lokala initiativ bidra till en regional omställning. Sedan 2013 har representanter från Hela Sverige ska leva Örebro län, Naturskyddsföreningen Örebro län, Örebro läns bildningsförbund, Coompanion Örebro, Omställning Örebro, Hållbart Latorp, Omvända vär(l)den och Framtiden i Våra Händer samarbetat med akademi, offentliga, ideella och privata aktörer under paraplyet ROS. Från 2019 är representanter från ABF och JAK med i nätverkets arbetsgrupp. 2020 anslöt Svenska kyrkan, Örebro pastorat.
För kontakt, mejla ros.orebrolan@gmail.com

Starta en prenumeration på Framtidsstafetten. Tipsa en vän

ROS finns på Facebook och på en egen webbplats örebrolän.omställning.net.

facebook

Du får Framtidsstafettens nyhetsbrev eftersom du ingår i vårt nätverk, tidigare fått info om Framtidsveckan eller för att vi tror du är intresserad av vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.