Nyhetsbrev Oktober

Hej kära vänner!

Oktober, höst lite vemodigt. Men å andra sidan finns mer tid att vara inne och pyssla. Jag är säker på att de flesta som läser detta brev delar min åsikt om att det är mysigt. Jag har alltid tänkt att kunna sy är en av de bästa hobbies man kan ha. Man kan laga, fixa, ändra, återanvända både sina egna och barnens kläder. För att inte tala om att man kan skapa en personlig garderob och inredning. Fantastiskt!

I september gick mönsterpapperståget igen. Drygt ett år sedan sist. Vi har beställt igen men jag är ganska säker på att det kan ta ett år igen innan vi får nya rullar. Så har det fungerat många år nu. Det gäller att vara snabb, på 2,5 timme var 50m rullarna slutsålda! Missade du så finns fortfarnade en liten chans på en 25m rulle. Vi har en halv kartong kvar.

30 kg knappar, projektet pågar sakta men säkert. Mamma har sorterat 25 kg jag har plockat ca 10 kg rör. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....


Månadens vara i Oktober. Ett stiligt nålbrev med kvalitétsnålar och nålpåträdare. En perfekt ta med och ge bort present. Eller kanske till advenskalender bytet som snart är på gång.

I oktober köper du nålbrevet för 15:- (ord. pris 25:-)


Lecco laglappar, vi har fått påfyllning dessutom flera nya motiv. Jag  tycker att deras motiv är så milda och harmoniska. Lite annorlunda mot det man ofta ser i barnsammanhang.


Jag har länge känt att det varit lite magert i vårt sortiment med "lusekoftaspännen". Så det här känns jättekul.


Nytt motiv av våra populära strykbara reflexark.


Det här känns smart. Jeanslaglapp på metervara att stryka fast. Nu vet jag att jeans ska vara trasiga. Men fler än jag är tänker,     hel och ren :) 9:-/½m


Bra belysning behöver alla vid sin symaskin. 398:-

Som jag brukar, lite om oss själva också

Först vill jag gratta barnbarn nr. 2 i ordningen. Rasmus som fyllt 5 år. Storasyster Vanja håller koll att blåsningen blir korrekt.

Bara 5 år men fantastikt duktig på att cykla. Klart man måste få en ny cykel alldeles lagom stor när man fyller år.


När vi åkte och hämtade mönsterpappret tog vi vägen förbi Örebro och hälsade på dom här sötnosarna. Ted och Nora.


Jag tycker man skall försöka att kasta bort så lite saker som möjligt. När man hör hur mycket mat vi slänger bort blir man lite upprörd. Det vi inte själva äter upp matar vi våra fina skator med Laxskinn, bortskuret fett mm. En tallrik framför fönstret där jag sitter och jobbar. Så fascinerande. 2 skatfamiljer ser direkt när vi lagt ut något. De flyger i skytteltrafik och hämtar.

Orkar man inte äta upp sin pannkaka får man bära ut den till skatorna. Selma är med på noterna.


Men kära skator allt jag ställer ut är inte till er.

Jag hade plockat en fin mosskudde på sjön. Tänkt som grunden i en dekoration jag planerat göra på ett stort fat. Den stod på tork. Den fick jag inte ha ifred. Blev bara en liten bit kvar att använda, bild kommer längre ner.


Vi odlar ju en del i trädgården. I år har sommaräpplen, dillkronor och eterneller gått särskilt bra. Vet inte om jag odlat eterneller tidigare. Har fått så stor fin skörd.

Vackert på landet.

Som snittblommor.

Torkade i en skål utan skaft.

På mosskudden som blev kvar efter skatornas framfart.

Som dörrdekoration. 2 mosshjärtan limmade på fönstret mitt för varann. Sen torkade eterneller pålimmade.

Insidan i rosa.

Utsidan i gula toner.


Till sist

Det som varken vi eller skatorna vill äta upp. Lägger vi i komposten tillsammans med avfall från trädgåden. Smaskens för maskarna och vi får finfin jord.

 

stor kram från Bibbi