Ta del av senaste nytt, kommande aktiviteter och flera tips.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Innovationsprojekt i små och medelstora företag 2020

Vinnova erbjuder finansiering till etablerade små och medelstora företag som vill starta och bedriva projekt med hög grad av innovation och i tidiga utvecklingsskeden, där annan finansiering är svår att få.

Läs mer >>


Exjobb - låt en student göra jobbet

Tidigare år har Mälardalens högskola arrangerat exjobbsdagar där verksamheter har kunnat presentera sig och sitt behov för exjobb. I år behöver de tänka nytt på grund av Corona-situationen.

Den 22 oktober lanserar de istället ett webbområde där man kan profilera sin verksamhet och bjuda in studenterna till dialog om exjobb.

Läs mer >>


Sociala företag löser samhällsutmaningar

Sociala företag är en viktig del i utvecklingen av ett inkluderande och hållbart samhälle. Drivkraften ligger i att göra nytta för människor och för samhället i stort, till exempel genom att arbeta för en bättre miljö, en levande landsbygd, bättre integration eller en mer inkluderande arbetsmarknad.

Vi på Västerås Science Park arbetar tillsammans med Region Västmanland och Coompanion Mälardalen, för att utveckla det sociala företagandet i länet.

I filmen ovan får du träffa Agneta, Johan och Lena, som berättar om vad socialt företagande betyder för dem.


Start- och expansionsstöd för sociala företag

Region Västmanland lanserar ett nytt företagsstöd riktat till sociala företag. Stödet kan användas till start och expansion av verksamheter som gör samhällsnytta. Med det nya stödet vill man bidra till utvecklingen av socialt företagande i länet.

Läs mer >>


Guldregn över Västerås företagare

Den 10 september korades vinnarna i de olika kategorierna på näringslivsgalan Guldstänk, som hölls utan publik i Aros Congress Center. Stort grattis till alla vinnare!

Läs mer >>


Swedish Scaleups spränger gränserna för er tillväxt

Västerås Science Park tillhör samverkansprojektet Swedish Scaleups, som skapar tillväxt hos innovativa bolag. Genom Swedish Scaleups får ni kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi.

Vi hjälper till med kompetensutveckling, kapitalanskaffning, internationalisering och allt annat som krävs för att ert företag ska växa till nästa nivå.

Tillsammans med de andra projektparterna i östra Mellansverige, har vi tagit fram guider till dig som företagare, med tips från experter inom olika områden.

När Sverige blir för litet – så hittar du rätt exportmarknad

För många tillverkande företag är export förr eller senare ett naturligt steg i tillväxtresan. Så här väljer du rätt marknad för din produkt.

Läs mer >>

Hållbarhet en dealbreaker för de yngre generationerna

Såväl svenska som amerikanska undersökningar visar att hållbarhet kan vara en dealbreaker för många unga när de söker jobb eller konsumerar varor och tjänster. Swedish Scaleups summerar det du behöver veta för att nå fram till generation z och y ur ett hållbarhetsperspektiv.

Läs mer >>

Så lockar du talangerna till ditt företag

För ett växande företag har varje ny anställd en viktig roll att spela. Anna Broeders, expert på kompetensförsörjning inom Swedish Scaelups, berättar hur du lockar talangerna ­– och väljer rätt.

Läs mer >>

Därför ska du exportera till Indien

Indien är världens största demokrati och kommer snart att vara världens tredje största ekonomi. Vi frågade Anders Wickberg, chef för Business Sweden i Indien, varför och hur svenska företag kan lyckas på den indiska marknaden.

Läs mer >>

Vill du veta mer om Swedish Scaleups?

Kontakta vår projektledare Anders Sageborn, anders.sageborn@vasterassciencepark.se
eller läs mer här >>


I en oviss tid är det extra viktigt med en enkel kontaktväg för att få stöd. Till Västmanlands Företagssupport kan du som företagare i Västmanland vända dig med allmänna frågor och vi kan lotsa dig rätt till våra samarbetspartners inom områden som HR, ekonomi, juridik och hälsa.

Vi erbjuder;

  • Kostnadsfri support
  • Kostnadsfri rådgivning av våra samarbetspartners
  • Support kring allmänna frågor
  • Rådgivning kring frågor inom HR, ekonomi, juridik och hälsa
  • Självklart har vi tystnadsplikt och sekretess

Ring 021-490 02 70 under vardagar mellan klockan 09.00-12.00 eller fyll i dina företagsuppgifter via kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.Utifrån din frågeställning ger vi dig antingen support eller lotsar dig vidare till en av våra samarbetspartners för rådgivning.
Västmanlands Företagssupport >>


Har du något att berätta?

Vet du som är medlem om att vi gärna hjälper till att sprida era nyheter? Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande direkt till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se.

AKTIVITETER

Innovationsveckan

Datum: 5-9 oktober 2020

Innovationsveckan är en plattform för alla som utvecklar offentlig sektor. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan. Upplägget liknar Almedalsveckan men aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom fysiska möten eller digitalt. SKR, Vinnova, Upphandlings- myndigheten och DIGG erbjuder plattformen innovationsveckan.nu för det gemensamma programmet och hjälper till att sprida ordet om era aktiviteter.

Mer information och program >>


Automation Summit

Datum: 6 oktober
Plats: Digitalt

Automation Summit samlar företag, forskare och politiker för att diskutera hur vi tillsammans kan göra industrin smartare och mer hållbar. Sjunde upplagan av den branschöverskridande konferensen Automation Summit genomförs digitalt och arrangeras av Automation Region, Svenska Mässan, IVA och det strategiska innovationsprogrammet PiiA.

Mer information och anmälan >>


Stärkt innovationskraft genom smart specialisering

Datum: 6 oktober
Tid: 12.00-12.45
Plats: Digitalt

Världen står inför ett antal globala samhällsutmaningar inom områden som miljö, energi, klimat och demografi. Dessa utmaningar skapar en stor efterfrågan på innovativa och hållbara lösningar. Hör regionerna i Östra Mellansverige berätta om utmaningsdriven utveckling och arbetet för att stärka regionens innovationssystem.

Arrangeras av: Region Västmanland, Region Örebro län, Region Sörmland, Region Uppsala, Region Östergötland.

Mer information och anmälan >>


Stora sociala företagsdagen

Datum: 6 oktober

Stora sociala företagsdagen – det största arrangemanget i Sverige för företag och organisationer som vill ta socialt ansvar genom affärer. Hur kan vi använda företagande och affärer för att möta nutidens utmaningar – socialt, miljömässigt och ekonomiskt?

Mer information >>


Styrelseveckan i Mälardalen

Datum: 12-16 oktober

Under vecka 42 riktar Styrelseakademien strålkastarljuset in i styrelserummet, en till två seminarium om dagen med olika aktuella teman för dig som arbetar, eller vill arbeta i styrelserummet. 

Läs mer >>


Hållbarhet - en styrelsefråga

Datum: 14 oktober
Tid: 08.00-09.30
Plats: Digitalt

Styrelseakademien och Almi Mälardalen med flera bjuder in till ett webbinarium om hållbarhet.

Anmälan och mer information >>


Kommer majoriteten av de framtida företagen vara sociala företag?

Datum: 16 oktober
Tid: 13.00-14.00
Plats: Digitalt

Hur har vi tillsammans utvecklat det sociala företagandet i länet och hur ser framtiden ut? Detta event fokuserar på sociala företags roll i att lösa samhällsutmaningar.

Anmälan och mer information >>


Digital frukostträff för industrin

Datum: 23 oktober
Tid: 08.00-09.30
Plats: Digitalt

Energikontoret i Mälardalen bjuder in till en digital frukostträff för industrin.

Att minska energikostnaderna kan vara viktigt för många företags överlevnad i dessa tider. För att erbjuda hjälp och opartisk rådgivning bjuder Energimyndigheten, Energieffektiviseringsföretagen och Energikontoret i Mälardalen in till ett digitalt webbinarium med fokus på energieffektivisering och hur ni tar nästa steg mot en mer kostnadseffektiv verksamhet.

Anmälan och mer information >>


Svenska Solelmässan

Datum: 28 oktober
Plats: Digitalt

Svenska Solelmässan är en av Sveriges största mässor inom energi- och miljöteknik, och den självklara mötesplatsen för nya innovationer, produkter och tjänster inom framtidens energisystem. 

Mer information >>


Vill du få grepp om ditt företags ekonomi?

Datum: 10 november
Tid: 13.00-16.30
Plats: Digitalt

Almi Mälardalen bjuder in till workshop.

Har krisen påverkat ditt företag? Genom Almis digitala workshop kan du få grepp om ekonomin, på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Anmälan och mer information >>


Sweden Innovation Days

Datum: 17-19 november
Plats: Digitalt

Sweden Innovation Days är en satsning som ska sätta Sverige på kartan som innovationsland. Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från 10 olika länder, bland andra Tyskland, USA och Japan.

Anmälan och mer information >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.